Törökország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 241
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81138 Üzenet linkje2008-09-16 21:25:31 

Valcsika!

Köszönöm szépen, de egészen biztos vagyok benne, hogy elõtted is nagyon sok, szép nyaralás áll még.

# 242
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81247 Üzenet linkje2008-09-17 19:43:45  Válasz a #81138. hsz-ra Előzmény #81138

Úgy legyen! icon_biggrin.gif
kiss.gif

# 243
Szemag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
87 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81746 Üzenet linkje2008-09-24 09:35:05  Válasz a #81247. hsz-ra Előzmény #81247

Valcsikám!

Én ugyanígy vagyok a török nyaralással, mint Te. Idén (már megbántam), mi is Törökországbe mentünk nyaralni, már bánom, hogy "megcsaltam" a Hellasz hont, (pedig ott mintha már otthon lennénk, hisz évek óta oda jártunk nyaralni), sajnos olyan érzésekkel jöttem haza, hogy nem kívánkozom vissza erre a tájra. Üres volt a lelkem, semmi nem hagyott benem nyomot, nem vágyakoztam vissza, úgy mint Görögországból hazafelé szoktam. Nem töltõdtem fel lelkileg, pedig egész évben a nyaralást várom, ez az év egyik csúcspontja nálunk!

Az elsõ, hogy kibírhatatlan meleg, és páratartalom volt, csak vánszorogtunk, semmihez nem volt kedvünk, mert minden erõnket kiszippantotta a meleg.
Hiába voltunk egy 5 csillagos Ultra All Inklusives hotelban, nem volt hangulata a dolognak. Inkább el lettem volna egy egyszerû kis 2-3 csillagos görög hotelban, ott jobban éreztem volna magam.
Hiányoztak a görög dallamok, a kis görög falvak, a görög életérzés.

Na mindegy ez van, várjuk a jövõ nyarat, Görögország visszavár!

# 244
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81867 Üzenet linkje2008-09-25 08:41:42  Válasz a #81746. hsz-ra Előzmény #81746

Szia Magdikám!

Nekem is nagyon hiányzott a görög hangulat. Én sem töltõdtem fel és már az elsõ hét után legszívesebben hazajöttem volna.

Képzeld, még nyaralásunk elsõ hetében (aug. 20-27.) írtam 8 db képeslapot a családtagjainknak és a munkahelyünkre. Bementünk megkérdezni a szálloda melletti boltba (itt vettük a lapokat és a bélyeget), hogy merre találunk postát vagy postaládát. A pasi nagyon kedvesen mondta, hogy hagyjuk csak nála, majd Õ feladja. Már eltelt egy hónap azóta és még senki nem kapta meg. Lehet, hogy a posta ilyen lassú Törökországból, de már arra is gondoltam, hogy fel sem adta a srác a lapokat. Görögországból (Korfu) 3 hét volt a leghosszabb idõ a képeslapok megérkezéséig, a többi helyrõl átlag 1 hét alatt célbaért.

Jõvõre tuti, hogy Görögországba megyünk!

kiss.gif

# 245
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
ElChe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
61 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81880 Üzenet linkje2008-09-25 11:30:36 

Én máshogy éltem meg Törökországot, bár a két ottani nyaralásunk között volt különbség. Alanya és környéke nekem nagyon turistás volt, nagyon bazáros, szóval ott tényleg nem csináltunk semmit, csak a tengerparton bohóckodtunk. Egyébként valóban nagy volt a hõség, és a tenger is nagyon meleg volt. Nagy bajom nem volt az úttal, de nem is töröm magam azért, hogy oda visszamenjek.
Bodrum viszont számomra pozitív csalódás volt, talán azért is, mert nem annyira a forgalmas részen volt a szállásunk, találkozhattam egy nagyon kedves török barátommal, és hat nap reggeltõl délutánig egy búvárhajón voltunk, ahonnan merülni mentünk, ahol nagyon jól éreztük magunkat, mert nagyon kedves volt mindenki. Nagyon tetszett a víz alatti régészeti múzeum is a várban, a minibuszokkal pedig barangoltunk a félszigeten, vannak nagyon kellemes, barátságos kisebb települések, szép tengerpartokkal, ahol jól éreztük magunkat. Mi Bodrumból mentünk át egy napra Kos szigetre, ahol Kos városból csak a bazár-étteremsort láttuk, szóval egy ilyen rövidke út szinte semmit nem mutat meg a valóságból. Törökország nem turistagyárként akkor lett számunkra igazán ismert, amikor a török barátunkkal találkoztunk, elmentünk elõször Ephesosba, aztán a Szûz Mária-házba, végül egy kis városkába, ahol a piac mellett ültünk le egy kis étterembe. És remek volt... Mellesleg életem legfinomabb kebabját pedig a hotelünk melletti kissé félreesõ strand egyik bódéjában csinálta a srác, nagyon jó volt, de tényleg. Ami számomra folyamatos csalódás, az a görög gyros, inkább eszek náluk valami hagyományos görög ételt, mert ez török étel, jobban is csinálják.icon_smile.gif

# 246
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81896 Üzenet linkje2008-09-25 15:07:29 

Sziasztok!

Valahogy én is úgy éreztem, mintha nem lettem volna sehol, ezt elõször annak tudtam be, hogy június végén voltam és utána még itt volt az egész nyár.
Szerettem volna most szeptemberben még 1 hétre elmenni Kosra, de sajnos a munkám nem engedte, 4 napra elmentünk Horvátországba, de az sem jött be.
Háááát.... így jártam.

# 247
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81900 Üzenet linkje2008-09-25 16:11:55  Válasz a #81896. hsz-ra Előzmény #81896

Sebaj, majd jövõre jobban sikerül!
Törökországban még nem voltam, valahogy nem került képbe sosem, amikor nyaralást terveztünk, tavaly sem akartunk átmenni Kosról Bodrumba. Olvasva az élményeket, továbbra sem jött meg a kedvem hozzá. Inkább maradok Görögországnál. icon_lol.gif

# 248
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83052 Üzenet linkje2008-10-13 13:44:00 

Sziasztok!

Néhány kép a nyaralásunkról.

Alanyában egy minaret.

Még mindíg Alanya.

Szintén Alanya a várból.

Ezt a fotót is onnan készítettem.

És ezt is.

# 249
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83053 Üzenet linkje2008-10-13 13:49:20  Válasz a #83052. hsz-ra Előzmény #83052

Szia Valcsi,
legalább a képek nagyon szépek, és a táj is lenyűgöző..emlékezz csak erre a sok szépre..icon_smile.gif

# 250
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83054 Üzenet linkje2008-10-13 13:56:34  Válasz a #83053. hsz-ra Előzmény #83053

Szia Gábor!

A tájjal nem is volt problémám, az tényleg nagyon szép! A többi csak egy kellemetlen és tanúlságos emlék!

Ezekre a szépségekre azért szívesen emlékszem vissza!

Még mindíg Alanya a várból, gyönyörű volt a kilátás!

A egy másik oldalról a látvány.

# 251
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83056 Üzenet linkje2008-10-13 14:05:46 

Alanya kikötője.

Damladas cseppkőbarlang.

Alanya tengerpartja.

# 252
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83057 Üzenet linkje2008-10-13 14:08:34  Válasz a #83056. hsz-ra Előzmény #83056

tényleg győnyőrűek...lesz albumod is?
# 253
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83058 Üzenet linkje2008-10-13 14:11:59 

A Vörös torony Alanya tengerpartján.

Kilátás a Vörös toronyból.

# 254
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83060 Üzenet linkje2008-10-13 14:25:13  Válasz a #83057. hsz-ra Előzmény #83057

Ide a hellaszra nem tudom feltenni, mert ugye ez Görögországról szól. Azért ide teszek fel képeket.

Ezt valahol a hegyek között fotóztam, mikor dzsipp szafarira mentünk.

Ez is a szafarin készült. Csodálatos tájak vannak itt is.

Ilyen dzsippekkel voltunk fenn 1300-1400 méter magasban.

Ilyen és mégilyenebb utakon.

Ez már Dim Cayben készült. Itt ebédeltünk.

# 255
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83062 Üzenet linkje2008-10-13 14:55:36 

Tevék Aszpendosz előtt. Itt készültek az előbbi képek.

Ez Aszpendosz kívülről.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 16 17 18 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu