Macedóniai tapasztalatok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81408 Üzenet linkje2008-09-20 01:16:27  Válasz a #81390. hsz-ra

H.apci! Szerencsénkre nekünk is hasonló tapasztalataink voltak végig, mint neked, kivéve, hogy mi láttunk rendõröket az utakon, de akkor nem állítottak meg senkit!
A mosoly és a köszönés nekünk is megvolt minden találkozásnál.

Egyedül itthon nem volt ilyesmi, itt csak csomagtartó felnyitás, tanakodás, hogy félreállítsanak-e vagy ne...? Szóval ez már itthon történt velünk!
Ja, és mosoly sem volt. Köszönés? ...talán! icon_confused.gif

# 47
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81427 Üzenet linkje2008-09-20 17:15:42 

El kell,hogy mondjam velünk mi történt még mindíg nen tudom,hogy nem álmodtam-e?Haza felé jövet Macedónia 3.fizetõ kapu 1 euróst adtam mint mindíg mivel 50denár és vissza kaptam 10 denárt!!!!!!!!! az euróból.Úgy meglepõdtem,hogy nem találtam a sebességet az autón.Hát ilyen is van.
# 48
Popeye77
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81429 Üzenet linkje2008-09-20 17:21:16 

Nalunk ilyen nem volt! Mindket kocsitol a masodik kapunal 3 eut akart beszedni az a franya bacsi es meg papirt sem kaptunk rola...
# 49
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83120 Üzenet linkje2008-10-14 13:41:27 

Augusztus 18-án minden átlépő magyart lenyúltak valamilyen módon, ha nem volt nemzetközi jogsid akkor azért kellett kibélelni az útlevelet, ha volt, akkor valami mást talált ki. Nekünk pl. azt mondta Macedónia nem EU-s ország, oda kell a nemzetközi. Itthon előtte megkérdeztük, nem kell... Mi két autóval mentünk, az ismerőseink szintén, sőt egy konvoj magyar csapat is, akik aztán rádión megbeszélték kitől mennyit kért, kapott... Nálunk nem volt apró euró (5-10), tettünk bele 400 Macedón dínárt, elfogadta, majd elengedett bennünket, anyósoméknak azonnal szóltunk rádión, hogyha akadékoskodik tegyenek bele 5 eurót, azt is elfogadta.
Hazafelé egyáltalán nem problémáztak, megnézték az útleveleket, majd tovább engedtek bennünket...
Szerintem ennyi belefér, még ha nem is esik jól!!

# 50
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83141 Üzenet linkje2008-10-14 23:33:54  Válasz a #83120. hsz-ra Előzmény #83120

NEM! Szerintem ennyi sem szabad, hogy beleférjen, ez csak olaj a tűzre. Ha azt látják, a birka magyar fizet szó nélkül, vérszemet fognak kapni és ránk szállnak!! Mindezeken túl, továbbra is az a véleményem, ott sem mindenki ilyen, velem még sosem történt ilyesmi. Persze lehet, csak szerencsém volt.
# 51
_Ani
Moderátor
Moderátor
70 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83142 Üzenet linkje2008-10-15 07:32:44 

Sajnos már erről én is hallottam. Minap voltam a ... bankban és a pénztáros nő mesélte, hogy ők is kocsival mentek és tőlük is kértek pénzt. Kicsit meg volt döbbenve, de inkább fizettek, mint a gyerekekkel órákat álljanak.

Nem lehet ez ellen tenni semmit. ÁÁÁ, nem változik itt semmi, most meg inkább bekeményítenek:(

# 52
Maci
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
139 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83208 Üzenet linkje2008-10-16 14:09:56  Válasz a #83141. hsz-ra Előzmény #83141

Hasonlóan gondolom.Idén is csak mosolygós határőr/vámszervvel találkoztunk.Egyedül csak akkor lett ideges a fickó, mikor elkezdték nyomni a dudát a várakozók.
# 53
Görögbarát
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83615 Üzenet linkje2008-10-23 00:04:44 

Az idén is és az előző évben is Görögországban nyaraltunk a feleségemmel és a két unokánkkal. (5-7 évesek) Sem oda sem visszafelé semmi problémánk nem volt Macedoniában, sem a határokon, sem máshol. A sebességhatárokat az ésszerűség keretein belül betartottuk. Néha láttunk rendőröket, és egyszer meg is állítottak, a fene egye meg! Az elmúlt évben két hét után (!) a hazafelé úton az első fizetőkapu előtt száz méterrel éjjel egy órakor leintett egy rendőr és pillanatok alatt konstatálta, hogy nincs jogosítványom. (hogy miért maradt otthon az egy másik történet) Elkezdődött egy beszélgetés, aminek a lényeg az volt hogy 300 euró büntetést kell fizetnem de nem készpénzben, hanem az általa kiállításra kerülő utalvánnyal a közelben lévő városban, ahol reggel 8-kor nyit a posta. Visszafelé találkozunk, még szolgálatban lesz, visszaadja az íratainkat. Az útleveleink és egyéb okmányaink (forgalmi engedély stb) természetesen ekkor már a kezében voltak. Mutattam neki a feleségem jogosítványát (egyébként lejárt, de ezt nem vette észre) ettől mérges lett. Próbáltam neki pénzt felajánlani, persze egy szerényebb összeget, mutattam a két kis alvó gyereket (az ekkkor már hisztériás tekintetü feleségemet) hívatkozva arra, hogy talán neki is vannak gyerekei stb. stb.stb, de hajthatatlan maradt, mintha meg sem hallotta volna pédául a kínomban túlzott, zsebbe szánt készpénz felajánlást. Ezek után tudjátok mi történt kb. húsz perc huzavona után? Kezembe nyomta az írataimat és azt mondta, menjenek tovább és vezessen a felesége! Az összesen négyezer kilóméter megtétele közben a fizetőkapuig hátralévő 100 méteren remegő lábakkal a felségem vezetett.(nagyon nehezményezte, szerintem azt remélte, hogy engem itt le fognak tartóztatni és végre egy időre megszabadul tőlem, de ez más dolog) Végül hozzá kell tennem, az óriási szerencsénk az volt, hogy a fickó szépen beszélt németül, mivel én is beszélem ezt a nyelvet, kiválóan tudtunk kommunikálini. Ui. Kedvelem a macedon rendőröket. Ez az egész nem mese, ez megtörtént, azóta minden okmányunk másolata a kesztyűtartóban található. (ezt ajánlom mindenkinek) Az csak nem marad otthon! Készséggel tudomásul veszem, hogy az esetem enyhén szólva nem tipikus
# 54
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83638 Üzenet linkje2008-10-23 12:16:05  Válasz a #83615. hsz-ra Előzmény #83615

" azóta minden okmányunk másolata a kesztyűtartóban található."

Erről lebeszélnélek!!! Nem a másolatokról, hanem a kesztyűtartóban tartásról. Ha ne adj isten, elopják ezeket, nagyon sok adathoz jutnak, amivel vissza lehet élni! icon_sad.gif

# 55
Fefe11
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87915 Üzenet linkje2009-01-17 16:43:48  Válasz a #78791. hsz-ra Előzmény #78791

A magyar vezetői engedély érvényessége

A magyar vezetői engedéllyel azokban az országokban vezethetünk - anélkül, hogy kiváltanánk a nemzetközi jogosítványt -, amelyek csatlakoztak az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez (az Egyezményt nálunk az 1980. évi 3. törvényerejű rendelet hirdette ki).

Ezek az országok a következők:
Ausztria, Bahama Szigetek, Bahrain, Belorusz, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Dél-Afrikai Köztársaság, Elefántcsont-part, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-szigetek, Görögország, Guayana, Horvátország, Irán, Izrael, Jugoszlávia, Közép-Afrikai Köztársaság, Kuba, Kuvait, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Macedónia, Marokkó, Moldova, Monaco, Niger, Norvégia, Németország, Olaszország, Orosz Föderáció, Pakisztán, Románia, San Marino, Svájc, Seychelle-szigetek, Svédország, Szenegál, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Uruguay, Zaire, Zimbabwe.

Érvényes továbbá a magyar jogosítvány az Európai Unió valamennyi tagállamában, függetlenül attól, hogy az adott tagállam részese-e a Bécsi Egyezménynek.

http://www.nagyutazas.hu/magyar/utravalo/article.php?id=518

# 56
Viri77
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95097 Üzenet linkje2009-04-16 08:53:36 

Sziasztok velünk tavaly történt meg hogy hazafelé jövet a makedón határör az Uniós egészségkártyát követelte,nálunk nem volt akkor,a manus kacsingatásából ítélve zsozsot akart.Én hosszas magyarázkodás után ráuntam a dologra aztán a feleségem rendörigazolványával adtunk súlyt a szavainknak és a felettesét meggyözve tudtunk továbbjutni. Csak jó tanácsként hasznos a kis kártya,aki teheeti váltsa ki nem veszt vele.
# 57
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95098 Üzenet linkje2009-04-16 09:33:36  Válasz a #95097. hsz-ra Előzmény #95097

Hol lehet ilyet kiváltani, és mennyibe kerül?

Ilyen esetekben (amikor le akarnak húzni), mennyit érdemes adni, hogy továbbengedjenek minél előbb?

# 58
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95101 Üzenet linkje2009-04-16 09:57:20 

Firkamanó!
A területileg illetékes OEP-nél és ingyenes!De ha van biztosításod/utas/ azt is elfogadják!

Ha le akarnak húzni mindíg a legkisebb papír pénzzel probálkoztunk ami nállunk volt/5euró-s/ vagy bejött vagy megmondta mit kér,rendőre válogatta.

Legutóbb bocsika szerkesztette (2009-04-16 10:00:11), összesen 1 alkalommal
# 59
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95102 Üzenet linkje2009-04-16 09:58:38  Válasz a #95101. hsz-ra Előzmény #95101

Nagyon köszönöm!

Ha ingyenes, akkor tényleg nem nagy dolog kiváltani, habár enélkül is találnak majd valamit amibe beleköthetnek... icon_sad.gif

# 60
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95104 Üzenet linkje2009-04-16 10:03:02 

bocsika írta:
Firkamanó!
A területileg illetékes OEP-nél és ingyenes!De ha van biztosításod/utas/ azt is elfogadják!

Szia Bocsika!!!

Tőlem mind a 2-öt kérte icon_cry.gif De kivágtam magam mert minden volt...
Aztán kilépéskor kérte a 3 db blokkot a pályáróóóóól na persze hogy csak 1 volt..
Csak azt nem tudom mi köze van neki ehez,de nincs mit tenni ,ha kéri hát kéri..
Az idén nem indulok el míg a kezembe nem teszik a blokkot icon_lol.gif

Üdv:Robi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 4 5 ... 23 24 25   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu