Igazság szerint tényleg nagyon szeretek fényképezni, és ezek szerint akkor megéri, ha így látod a dolgokat!
Õszintén megvallva, amúgy én kicsit többet vártam magamtól Pargán, de nagyon sokszor olyannyira szenvedtem a hõségtõl, hogy volt olyan, hogy leültem a kikötõben, és mondtam, hogy akkor most nem mozdulok...
vegyes élményekkel feltöltve visszatértünk a Mátrix-ba...
Parga valóban gyönyörû kis ékszerdoboz. viszont sajna nekünk az idõjárással nem volt olyan szerencsénk, mint Csincsiéknek; a szlovák-magyar barátságot pedig végképp nem erõsítette ez az utazás... részemrõl - egyetértve a turnus magyarjaival - szóvá fogjuk tenni az Aeolusnak a dolgot.
Leenee! Sajnálom, hogy negatív dolgoat is átéltél, de azért Parga mégiscsak tetszett!?
Sajnos tavaly nekünk is volt jó idõ, rossz idõ, sõt a szállás is nagyon rossz volt, mégis csak a szép dolgok maradtak meg az emlékeimben. Remélem Te is így leszel!?
Üdvözlünk itthon!
Sokat gondoltam rád, nézegetvén itthon az idõjárást, láttam, hogy nem épp a legverõfényesebb napokat mutatja.
Ami szintén már ott feltûnt, hogy az érkezésetek napján az infóóra csak szlovákul volt kiírva... Persze nem tudom mire gondolsz konkrétan, de remélem majd ha kipihented magad mesélsz ezekrõl, és természetesen a pozitív élményekrõl is?!
Anikó!
Válaszolván a kérdésedre (inkább ebben a topicban illõen ) mi hamar visszarázódtunk. Az igazat megvallva mi már örültünk kicsit, hogy jövünk haza, nem mintha nem lett volna csodás a hely, és szuper minden, de azért már hiányoztak az itthoni dolgok...
Anikó: persze, a kisváros feledhetetlen volt. gyönyörû. a görögök kissé távolságtartóbbak, mint ahol eddig voltam, de amint megtudták, hogy magyarok vagyunk, ez máris feloldódott. Neked milyen volt az utad? Thassos? (Parga csodás, de nekem Thassos marad a nagy szerelem)
Csincsi: az idõjárás valóban csak az elején volt tökéletes; aztán 2 nap teljes szobafogság. én még ilyen esõt nem láttam. mintha dézsából öntenék - és ez volt 2 napig folyamatosan. a szobából sem nagyon tudtunk kimozdulni sajnos.
így nem sok helyre jutottunk el, Paxos-Antipaxos megvolt a Marco Polo-val és feljutottunk Ali Pasa várába is; de minden más elmaradt; Sarakiniko és a Lichnos is - de megnéztem a képeidet és az vígasztal
hát, részünkrõl Martint; a kedves idegenvezetõt már csak "kisköcsög"-nek hívtuk, már elnézést mindenkitõl, de életemben nem szóltak még hozzám olyan hangnemben, mint amit õ megengedett magának, mikor mertem egyet kérdezni érkezéskor...
viszont képzeljétek, pont akkorra sikerült megszerveznem ötünknek magyaroknak a Paxos-hajóutat, amikor õ vitte a szlovákokat; így látta, amint felszálltunk a Marco Polo-ra és nem volt épp jó kedve, hisz bukta az utánunk járó fejpénzt
jó sok képet csináltam arról, hogy a Captain Hook-on az emberek fürtökben lógnak mindenhol, volt aki leülni sem tudott; ellenben mi a Marco Polo-n szép kényelmesen elfértünk és nagyon jófejek voltak a kapitány és személyzete is.
viszont innentõl kezdve Martin inkább elfordult, ha szembe jött velünk; nehogy köszönni kelljen...
Azta... Azért azt nem gondoltam volna, hogy ennyire rossz idõtök volt!
Azt azért mi is röhejesnek találtuk, hogy +5 eurót kérnek azért, hogy Martin kb. 3 mondatot elmondjon magyarul...Legalábbis a Jón szigeteki úton, míg az angol idegenvezetõ beszélt 3 percet, Martin 1-et sem kb... Feltételezem, hogy ez a Paxosos kiránduláson sem volt másképp. Én kicsit sajnálom, hogy a fentebbi barlangokhoz nem jutottunk el, viszont annak örültem, hogy Gaiosban több volt sokkal a szabadidõnk, mint a Marco Polonak. Amikor mi voltunk egyébként azon a hajón is nagyon sokan voltak. Viszont a Captain Hookon mindig, ahányszor csak láttuk visszajönni.
Volt még valami gond a szlovákokkal?
Sakis hogy tetszett?
A várhoz a kisvonattal mentetek, vagy béreltetek valamit?
Mesélj, minden érdekel!
a Sakissal nem lett volna gond, ha tudunk volna aludni... de a szlovákok hajnali 5-g, majd hajnali 3-ig csacsogtak... a házinéni ki is akadt rájuk; küldenem kellett Martin-nak egy sms-t, h beszéljen a csoportjával, mert a háziak sem tudnak aludni. utána már csönd lett éjjelente. Nektek nem volt ilyen gondotok?
más: az alattunk lakó 2 szlovák nõ hajnali 5-kor kelt minden nap! ez még rendben is lenne, de kiültek a teraszra és nagyüzemben dohányoztak, mi meg arra ébredtünk, h kapar a torkunk a cigifüsttõl, amit valamilyen légáram minddig behozott az apartmanba... ez végig gond volt. lehet, h öreg vagyok már és háklis; de ezt nehezen viseltem.
Gaios-ban nekünk nem volt túl sok idõnk; láttam a fotóidon, h sokfele eljutottatok ott, nekünk csak enni volt idõnk meg kicsit körülnézni. gyönyörû az a falucska is. írtál valamit, h hoztál onnan... mi volt az?
Ali Pasha várába kisvonattal mentünk fel; autót nem akartam bérelni; motorhoz meg nem fûlt a fogunk (nekem volt egy kisebb balesetem a télen és azóta nagyon óvatos vagyok)
szóval leginkább az apartman, a Valtos és a városka közt ingáztunk tegnap értünk haza; de ma már hiányzik a lábamnak a hegymászás
mi volt ez a baleset a hazainduláskor? belétek ment a rendõrautó?
Sziasztok!
Már régóta megérkeztünk Pargaról, de még csak most van idõm a témához szólni.
Parga csodálatos, nagyon örülök, hogy eljutottunk oda. Nem csalódtam benne. Minden úgy volt, ahogy Ti leírtátok. Néha olyan érzésem volt mintha itt már jártam volna, a csodálatos képeitek alapján.
Az útról igazán nem sok mindent írnék, ezt már Eszter és Csincsi megtette. A szálásunk a Diogenisben volt, amit mindenkinek tudok ajánlani. Tágas, egyszerû berendezés, de tisztaság. Minden nap takarítottak (vasárnap kivételével), 3 naponta ágynemût, törölközõt cseréltek. Valtoshoz szerintem közel, nagyon kényelmesen 10 perc séta. A városhoz szintén csak ellenkezõ irányba.
Martin, az ottani idegenvezetõ segítségével kocsit béreltünk (8 nap, 285 Euró). Martint én csak dicsérni tudom, nagyon helyes, igyekvõ, segítõkész, udvarias fiú. Igaz fakultatívon nem voltunk vele, de a városban többször találkoztunk és mindig udvarias volt, érdeklõdõ, hogy minden rendben van-e.
A kocsi adta szabadságot kihasználva elindultunk felfedezõ utunkra,de ezt majd a késõbbiekben.
szia Margit,
örülök, h Veletek kedves volt a Martin és segítõkész. gondolom még nem fáradt bele a munkába, mikor Ti voltatok, illetve feltételezem, hogy a kocsibérlés után járó jutalék is emelte a segítõkészségét.
nálunk már más volt a helyzet; de mivel úgy mentünk ki, hogy vittük magunkkal az errõl a fórumról kigyûjtött hasznos infokat és tudtuk, h mit akarunk megnézni; így szerencsére nem szorultunk rá. a turnusban lévõ többi magyarnak pedig - akik megtapasztalták, h Martin nem jelent meg a magyaroknak meghirdetett megbeszélésen az irodában (ami a Stellától azért nem 5 perc séta a legnagyobb melegben) - segítettünk.
no mindegy, ez csak egy ember; de sajnos rányomta a bélyegét az utunkra. ettõl Parga még valóban csodás volt. gondolkodom rajta, h jövõre visszamegyek és megnézem az elmaradt látnivalókat.
Szevasztok Hazatérõk!
Azért úgy látom, az Aeolus minden praktikája ellenére jól éreztétek magatokat. Én több ízben leírtam, hogy az Aeolus útjait úgy kell tekinteni, hogy befizettünk egy buszjáratra és egy szállásra. Ha nem várunk többet tõlük ennél, akkor nem érhet meglepetés, maximum kellemes. Még az is szokatlan volt számomra, hogy volt, aki valamilyen szinten használható kihelyezett idegenvezetõt talált Pargán. Mikor mi mentünk tavaly egyáltalán nem volt idegenvezetõ, csak szlovák, aki amúgy nagyon barátságosan tudott ránk mosolyogni, oszt ennyi. Aki kellõképen felkészült az azt nagyon jól tudta a helyszinen hasznosítani.
Meglep, hogy többen nem voltatok megelégedve a Sakissal. Nekünk tavaly, csak jó élményünk volt vele kapcsolatban. Nagyon szerettük.
Mi a 7. szobában laktunk, ami ugyan a fóliasátrakra néz, viszont egyben Anthousát és Ali pasa várát is láttuk a teraszunkról. A háziak nagyon kedvesek voltak. Mindenféle ajándékkal kedveskedtek. Az asszonyka még pityergett is, mikor hazajöttünk.
No, pihenjetek, aztán várjuk a beszámolókat és a képeket!
Üdv Josza
Nálunk a többi lakóval nem volt szerencsére semmi gond, nálunk a háziak beszélgettek és nevetgéltek minden nap éjfélig az ablak alatt... De ez még mindig jobb volt ezek szerint mint Nektek...
KumQuat-ot hoztunk, de Korfuról, szerintem erre gondolsz. Ez Korfunak a likõre, japán törpenarancsból csinálják, van egy csomó variáció belõle. Mi a gyümölcsbõl készült változatot vettük, és nekünk nagyon ízlik.
Gaiosban tényleg mindenre volt idõ, még fürödtünk is, viszont nagyon várom a képeid, hogy milyenek a fentebbi barlangok.
Annyi volt, hogy a busz ugye átjött az út másik oldalára, mert mi ott vártuk a csomagokkal, az autó meg akarta elõzni, de jöttek szembe is, így nem tudott jobban átmenni a másik sávba, ezért megállt, a busz viszont gurult tovább, és mivel a vége kintebb volt, nem fértek el. Mi így rekonstruáltuk az esetet, aztán lehet máshogy volt. De sima autó volt, csak jött a rendõrség is. Szerintünk a busz volt a hibás. Az a lényeg, hogy hamar lezajlott.
annyira sokat ne várjatok - nem voltunk túl sok helyen sajna.
viszont szerintem az esõ által tisztára mosott Parga képek jók lettek
a háziak aranyosak voltak, a néni annyira meghatódott, mikor odaadtuk neki az ajándék tokaji bort búcsúzásként, hogy megszólalni sem nagyon tudott
aztán kaptunk tõle valami különleges gyümölcsbõl készített mézes "befõttet" is, mikor vártunk a haza-transzferre, ami nagyon finom volt.
Josza: igazad van, mi is úgy álltunk az úthoz, ahogy írtad; hogy befizettük a transzfert meg a szállást, oszt ennyi.
ui: hazaérvén a 10 fokos Budapestre mindketten lebetegedtünk....