Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1126
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81409 Üzenet linkje2008-09-20 01:20:17  Válasz a #81386. hsz-ra

Szia Dias! Majd írok részletes beszámolót, ha egyszer végre utolérem magam. Plakán voltunk, és szinte az összes Olympos Riviérán található strandot végigjártuk, legalább egy fotó erejéig.
Tényleg tetszett nagyon, bár akkor épp elég zsúfolt volt.
Aznap nekem a velikai partszakasz tetszett a legjobban, de az már eléggé délen van. De megérte leautózni odáig!
Már válogatom a fotókat!!! icon_biggrin.gif

# 1127
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dias
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81418 Üzenet linkje2008-09-20 13:00:56 

Nagyon várom a képeidet és a beszámolót!!!
# 1128
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81424 Üzenet linkje2008-09-20 16:34:22  Válasz a #81409. hsz-ra Előzmény #81409

Ugye milyen nagy élmény végig autózni, lefelé, délnek! icon_smile.gif
Ennél már csak az a jobb, ha van idõ 1-2 fürcsire is.
Csak az a fránya tavernás ár bosszantott fel (Scotina körül a 3€-s 0,33-as sör és a 2,5€-s 0,33-as tea)

Mi meg pont akkor mentünk, amikor a parton (Litohoro vonala körül, csak egészen a parton) gyakorlatoztak az olasz NATO katonák.
Fene tudja miért villogtak a helyiek icon_smile.gif De nem bántottak minket, persze nem fotóztunk ekkor.

# 1129
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81425 Üzenet linkje2008-09-20 16:35:43 

Itthon meg pont beszámoló készítõ idõ van! icon_eek.gif
# 1130
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81444 Üzenet linkje2008-09-20 20:40:32 

Dias! Igyekszem, ma már sokat foglalkoztam a képek válogatásával. Fogok szólni!

Ratio! Tényleg isteni volt végigautózni azokon a gyönyörû helyeken, katonákkal még mi is találkoztunk, de már kevés helyen. A fürdést mi Velikán terveztük, de mikorra odaértünk, már késõ volt, és ha nekiállunk még fürödni, túl késõ lett volna visszaindulni. Persze hazafelé már a pályán jöttünk és sokkal gyorsabban visszaértünk, úgyhogy akár fürörhettünk is volna!? De nem bántuk meg, így is gyönyörû nap volt!
Mi csak Platamonasban frappénztunk egyet, az nem volt drága, ugyanúgy 3 euró volt, mint akár Olympic Beach-en, vagy Makrigialoson. icon_smile.gif Üdítõt üzletben vettünk, annak nem tudom az árát, mert mást is vásároltunk!

# 1131
Dias
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81523 Üzenet linkje2008-09-21 23:10:41 

Szia Anikó! Jó lett az albumod! Köszi!
# 1132
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81524 Üzenet linkje2008-09-21 23:13:13 

Köszönöm Dias! Ez még csak az elsõ hét, amit Stavrosban töltöttünk. Túl soknak találtam egy albumban az összeset. A második hetit még át kell méreteznem, de azzal is fogok igyekezni. Örülök, ha tetszett.
# 1133
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81588 Üzenet linkje2008-09-22 18:15:54  Válasz a #81524. hsz-ra Előzmény #81524

Bizony volt is amin csak törtem a fejem, hogy hol is van! icon_surprised.gif
# 1134
Dias
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81606 Üzenet linkje2008-09-22 20:58:13 

Szia Ratio! A linked jól sikerült. Jót mosolyogtam, amikor édesanyámat véltem felfedezni képeiden,amint épp hazatelefonál. icon_smile.gif)
Igaz, a táj volt a lényeg,de az ember ilyenkor is rádöbben,milyen kicsi a világ.

# 1135
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81610 Üzenet linkje2008-09-22 21:12:36  Válasz a #81588. hsz-ra Előzmény #81588

Bocsi Ratio! Nem volt szándékos!!! icon_biggrin.gif Most kezdem feltölteni a makry és környéki albumot. Szerintem ott már sok ismerõs helyet fogsz találni!
# 1136
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81735 Üzenet linkje2008-09-24 09:02:04 

Többször jártam Makrigialoson, de mindig csak átutazóban. Most is ott volt odafelé a tranzitszállásunk a Hotel Achillion-ban, amelyik talán a legrégebbi szálloda a parton, szépen felújítva. Közvetlenül foglaltam náluk a szállást, s amikor megérkeztem, a kocsiban hagytam a visszaigazolást, a recepciós leányzó viszont nem tudott rólam. icon_eek.gif Nem gond, mondja, van szoba; 60 Euró büféreggelivel (ez még szezon, miután aug. 30. volt). Az nem lesz jó, mondom, mert a rengeteg különbözõ foglalásom ellenére emlékeztem rá, hogy ez sok. icon_rolleyes.gif Hívta a fõnököt, aki mindjárt tudta, mirõl van szó, s javította is az árat 50 Euróra. Ez jobban hangzik; mindjárt fizettem is, mert reggel indultunk tovább. Beálltam a szálloda udvari parkolójába (ha már van neki) és kipakoltunk. Elõszedtem a visszaigazolást és hívtam a fõnököt; icon_confused.gif odaadtam neki, s tartottam a markom. Adott 5 Eurót, ugyanis 45 Euróval igazolták vissza a foglalást. icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_lol.gif

Makrigialos nekünk valahogy mindig más arcát mutatja. Kicsit borongós volt az idõ, s mégis olyan kellemesnek, nyugodtnak, bájosnak hatott minden. Meglepetésünkre - az elõzetes hírek ellenére - tiszta volt a víz. Sétáltunk is mindjárt egyet, s betértünk a Timba által javasolt tavernába (Christos, s rájöttünk, hogy tavaly itt ettünk isteni gyrost) mídha szaganakit enni; rákérdeztünk a pincérre, hogy jó helyen járunk-e, õ-e a Jorgos. Meglepõdött rendesen… icon_lol.gif (Finom volt; késõbb ettem máshol is kontrollképpen, de megszólalásig ugyanolyan volt. Ízlett, de nem lett a kedvencem, inkább maradok a stifado-nál. icon_wink.gif icon_razz.gif )

Bár láttam, hogy valami készül, mégis meglepetésként ért – visszatérve a szállodába, hogy egy esküvõbe csöppentünk. Sokáig ottmaradtunk a fal mellett lapulva icon_redface.gif , s élveztük a látványt. Különösen a zene ragadott meg, a görög dalok, amelyeket mindenki rendkívüli átéléssel énekelt és táncolt. Kaptunk egy pohár pezsgõt, amivel koccintottunk az ifjú párral. icon_smile.gif

# 1137
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81798 Üzenet linkje2008-09-24 17:12:17 

Sziasztok!

Hát sajnos ma én is hazaértem Makriról icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif
Az idõjárás nem volt FELHÕTLEN, de csak a szó szoros értelmében. Igaz mindig 20-23 fok volt, de egyszer hullottak 2 cm-es jégdarabok, délutánon át tart esõ is volt, hûvös reggel, meleg, napos idõ széllel...
De nekem így is tökéletes volt. Bár szokásomhoz híven nem volt egy "aktív" nyaralás, de mivel egy váratlanul jött lehetõségként mehettem ki, ezt a kompromisszumot gondolkodás nélkül is meghoztam icon_smile.gif
Sok újat nem tudok mondani, és fotók is csak ugyanazon helyeket mutatják, azért felteszek párat.

Viszont ha végig kánikula lett volna, az esetben is ugyan ezt a "programot" csináltam volna. Este buli 3-4-ig, 10-11-ig alvás, aztán evés, tavernában a régi görög barátaimmal (velem egykorúak, idõsebbek) frappéztam, Retzináztam, gyros-t, halakat, rákot, parasztsalit, bifsztekit, stb-t eszegettem éjfélig. Aztán megint disco reggelig... Na egyszer azért megmártóztam az - inkább hûs - habokban icon_rolleyes.gif
Na volt egy Meteorás kirándulás, átugrottam Paráliára egy kérést teljesítvén. Na errõl meg most már egyre inkább nem mondanék semmit! Már mit Katerini fürdõtelepérõl... icon_twisted.gif icon_evil.gif
Aztán beugrottam Szalonikibe Sakis filmjét és a koncert DVD + CD-jét megvenni, na meg ettem egy tiropitát a piacnál. (csak 90 cent!!!)

Hírtelen ennyi icon_wink.gif

# 1138
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81800 Üzenet linkje2008-09-24 17:18:44  Válasz a #81798. hsz-ra Előzmény #81798

Szia Petros! Üdv újra itthon! Nekem még mindig annyira frissek az élményeim, mintha én is most jöttem volna meg!
Örülök, hogy jól érezted magad a hûvösebb idõ ellenére. Én is szivesen elindulnék akár most is, bármilyen idõ is van kint!
A Sakis cd-dvd-jét én is láttam Kavalában, de sajnos otthagytam. (Azóta már bánom.) Biztos szuper lehet!?

H.apci! Egy esküvõt mi is láttunk Makrygialoson az idén, bár csak az utcán, az esküvõ elõtti felhajtást. Érdekes volt nagyon!
Elõzõ éjjel a lánybúcsút tartották az utcán, zenekarral, hatalmas tömeggel. Külön élmény volt ez is!
Irigyellek, hogy Te közelebbrõl is megnézhetted õket egy ilyen családi szituációban!
Szépek a fotóid nagyon, tegnap néztem õket!
icon_lol.gif

# 1139
Degu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
140 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81853 Üzenet linkje2008-09-25 06:01:49 

sziasztok!
Olvasgatom a hozzaszolasokat,vege a nyarnak,es mindenkinek jol telt a nyaralas,hat itt Makrin most igen hideg van sajnos,es sajnos mar csak 5 nap es mehetek haza en is.Hat faj a szivem itthagyni ezt a kis falucskat,mert imadok itt elni,az embereket,de foleg a szerelmem miatt.Az eskuvos temahoz hozza szolnek,en voltam kettoben,a masodik a baratom noverenek volt,es igen,hatalmas a felhajtas,a kerti party utcabal,lezarva az egesz utca,amire mar elotte 1 hettel keszultunk,es volt vag 100 ember,a lakodalom pedig pazar,vagy 500emberrel,de azert kicsit kisporoljak a kajat,nem ugy mint otthon egy lakodalom hogy terujj terujj asztalkam van,de tudnak elni.A leanykeres erdekes naluk,elotte nap jon a volegenya partyn es o hozza a menyasszonyi ruhat,meg a cipot,meg minden kelleket,es tancal adjak att a menyasszonynak,aztan a fura szokas 2 lanynak es nekem folkellett huzni a menyasszonyi ruhat,es setalni benne,erdekes volt,de a lenyeget nem ertettem.

# 1140
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81872 Üzenet linkje2008-09-25 09:23:01  Válasz a #81606. hsz-ra Előzmény #81606

Szia Dias! Köszi!

Ha megmondod melyik kép(ek), akkor elküldöm nagyobb méretben icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 75 76 77 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu