Kos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 91 92 93 ... 144 145 146   >
Üzenet
  Kristin1 | #81358 Üzenet | 2008-09-19 06:26:49 |
Az tényleg kár, hogy Koson nincsenek hegyek, bár azért ott van a Dikeosz hegy. Szerintem is nagyon szép sziget, annak ellenére, hogy eléggé sík a terep. Pl. Kefalos környéke is gyönyörû, és ott sem síkvidék van.
  Busaianiko | #81372 Üzenet | 2008-09-19 12:21:18 |
Sziasztok. Nekem is írt Andi, de látom,hogy Valcsi már megírta ugyanazt. Akkor még én is úton voltam, azért nem tudtam rögtön jelezni, hogy minden rendben van nekik.
Remélem ott azért jó idõ van, nem olyan, mint itt nálunk, és hogy jól érzik magukat!? Szerintem Andi nem fog csalódni, ahogy olvasgattam ezt a topicot. icon_smile.gif
  Busaianiko | #81379 Üzenet | 2008-09-19 19:45:34 |
Sziasztok! Ma megint kaptam sms-t Anditól. Sajnos már ott is két napja szélvihar van, azt írja. Sajnos a sziget sem jött be neki igazán. De holnap mennek Nissirosra! Egyébként jókat esznek, szóval legalább van, ami tetszik neki!? icon_smile.gif
Egyenlõre ennyit üzent.
  ElChe | #81397 Üzenet | 2008-09-19 22:55:01 |
Kosra eddig nekem mindig kevés idõ jutott, egyszer egy nap Bodrumból, most legutóbb pedig kettõ a kalymnosi út végén. Annyira nem ragadt meg bennem, bár van Kos városban szép tengerparti sétány (igaz, kicsit "bazáros"), meg kellemes vár. Szerintem érdemesebb egy repjegyet venni, és mondjuk 4-4 napot tölteni Kalymnos-Kos megosztásban, a komp 4,5 vagy 15 euró körül van, attól függõen, hogy melyik városok közt közlekedik az utas. Esetleg jobb hosszabb idõre menni, és akkor még eldugottabb sziget is belefér, mint Leros. Meg napi túra Bodrumba, ami szerintem szintén jó hely, sõt, Kosnál talán jobb is.
  Vojandi | #81904 Üzenet | 2008-09-25 17:05:47 |
Sziasztok!!!!!!

Megjöttünk. Most elsõre csak rövidebben írnék pár mondatot. Nagyon jól éreztük magunkat.

Kosban nem csalódtam, mert nem vártam el tõle semmi pozitívat és nem is kaptam sokat, így az elvárásaim és a valóság kvittek maradtak.

A foglalás magánúton teljesen rendben volt, mind a repülõjegyek, mind a szállás, a nõ várt minket a reptéren, a szállás olyan állapotú volt, mint amilyet az árától el lehet várni. Szóval nem a legkomfortosabb, de a célnak megfelelõ. Errõl bõvebben fogok írni a beszámolómban.

Kos: szép sziget, de egyik sziget szépségével sem ér fel, ahol eddig jártam. Egy átlagos sziget, kevés látnivalóval, és kevés igazán görögös jellegzetességekkel. Egy kellemes üdülõhely, kissé túltömve angolokkal.

Kos város nagyon tetszett és a sok régi rom is. A strandok nagyon rondák, hiába, hogy az egész szigetet homokos part öleli körbe, a partok koszosak, vagy gondozatlanok és egymás-hegyén hátán állnak a napozóágyak, mint egy jesolói képeslapon. Egyedül a Kefalos-öböl strandjai nagyon szépek.

A Kvalcsi (által egy ismerõsétõl) és egy másik fórumon leírt öböl (amit õk Hillundiriának neveznek) elérhetõsége kissé megtévesztõ volt, talán egyszerûbb, ha az ember nem valami kacifántosan megfogalmazott internetes leírás alapján odamenni, hanem egy Kos-térkép alapján, ami szerint az öblöt nem Hillundriának, hanem Chiliandriou Bay-nek hívják (az ott lévõ strandot pedig Paradise Beachnek), valóban rémes az út, de közel sem annyiira, mint leírták. Errõl is részletesen fogok írni a beszámolómban. Amúgy a legszebb strand a szigeten és érdemes odamenni.

Pozitívum: Koson fõznek a legjobban az eddigi görög helyeim közül. icon_lol.gif

Sajnos három napon rossz idõnk volt, kétszer szakadt az esõ is.

Voltunk Nissiroson és Kalymnoson,
errõl is majd külön bõvebben.

Összegezve: nagyon jó nyaralás volt, Kos rendben van, de nem nagy szám többet nem mennék.
Az olcsó szállásunkat tudom ajánlani mindeninek, aki egyszerû körülményekkel beérni, a beszámolómban minden paraméterét bele fogom írni.

Bodrumban nem voltunk.

Szerintem túlzás, hogy a sziget ne lenne hegyes és kopárnak semmondanám. Földrajzilag okés volt az elvárásaimnak icon_wink.gif csak annyira nagyon turistás és annyira nincs benne semmi görög báj sem...
  Nixi007 | #81908 Üzenet | 2008-09-25 17:30:48 |
Szia vojandi!

Üdv újra itthon! Nagyon kíváncsi vagyok a beszámolódra,és a fotókra is. 3 hete beugrottam az utazási irodába és érdeklõdtem Kos szigete felõl,és azt a választ kaptam hogy nem "engednek" utast erre a szigetre,vagyis inkább erõsen nem ajánlják. Kérdeztem miért? Válasz: nagyon koszos,rendezetlen...Mikor láttam hogy hamarosan ide utazol,nagyon örültem,mert te mindig nagyon részletes és pontos beszámolókkal ajándékozol meg minket.
A következõ nyaralási listán szerepelt Kos is.Na majd meglátjuk.
icon_rolleyes.gif
  Vojandi | #81910 Üzenet | 2008-09-25 17:53:35 |
Szia Nixi007, ízlések és pofonok. Én nem mennék többet Kosra és nem is küldenék oda senkit, de nem azért mert annyira rossz lenne, hanem mert én mást keresek egy görög helyben, mint amit ott találtam.

Kardamenát nagy ívben kerüd el, borzalmas egy lepukkadt egy hely és tele angolokkal és hamburgeren, meg sonkás rántottán kívül egy normális görög kaját sem lehet kapni.

Tigakiba és Marmariba sem mennék, mert ott semmi sincs, csak szétszórtan szálláshelyek a pusztában.

Mastichari szép üdülõhely.

Én, ha most mennék, Kamarit választanám.
  WhiteFrost | #81915 Üzenet | 2008-09-25 18:33:07 | Válasz a #81910. hsz-ra Előzmény #81910
Szia Vojandi!
Üdv újra itt. Olvastam, jól éreztétek Magatokat, ez a fontos icon_smile.gif
Várom a beszámolót, és a képeket.
Whitefrost
  Vojandi | #81916 Üzenet | 2008-09-25 18:42:20 |
Szia Whitefrost, köszi kedves üdvözleted, most írom már beszámolót icon_smile.gif
A képek kicsit tovább fognak tartani.

Most jutott eszembe: Kristin, van LIDL!!!! A Fõúton Tigaki magasságában!!!!!
  Kristin1 | #81924 Üzenet | 2008-09-25 19:42:13 | Válasz a #81916. hsz-ra Előzmény #81916
Szia Andi!

Üdv itthon, örülök, hogy azért jól éreztétek magatokat és hogy akadtak olyan helyek, melyek tetszettek.
Szerintem az lehet az oka annak, hogy neked Kos nem adott túl sokat, hogy már nagyon sok helyen jártál (Görögországban, és más országokban is), magas a mérce, és pl. olyan szigetek után, mint Samos és Karpathos, Kos nyilván jellegtelennek tûnik.
Kardamena amúgy nekünk sem tetszett, Marmari sem, de Tigaki és Mastichari igen.
Szóval van Lidl, mégis?? Pedig még a páromat is megkérdeztem, és õ is úgy emlékezett, hogy nincs. No mindegy.
Nagyon várom a beszámolót, szeretem olvasni az írásaidat, és a képeket is nagyon várom!!!
  Kvalcsi | #81925 Üzenet | 2008-09-25 19:43:49 |
  Vojandi | #81927 Üzenet | 2008-09-25 19:50:06 | Re:
kristin1 írta:

Szerintem az lehet az oka annak, hogy neked Kos nem adott túl sokat, hogy már nagyon sok helyen jártál (Görögországban, és más országokban is), magas a mérce, és pl. olyan szigetek után, mint Samos és Karpathos, Kos nyilván jellegtelennek tûnik.

Ebben igazad van, valóban így van.

kristin1 írta:
Szóval van Lidl, mégis?? Pedig még a páromat is megkérdeztem, és õ is úgy emlékezett, hogy nincs. No mindegy.

Az apartmanunk tulajdonosa mondta, hogy a Lidl-t még nincs egy éve, hogy építették. Szóval, te jól emlékeztél.
  Kristin1 | #81929 Üzenet | 2008-09-25 19:55:30 | Re:
[/quote]

Az apartmanunk tulajdonosa mondta, hogy a Lidl-t még nincs egy éve, hogy építették. Szóval, te jól emlékeztél.[/quote]

Ja, így már más, akkor jó! icon_lol.gif
  Kvalcsi | #81931 Üzenet | 2008-09-25 20:04:17 |
Szia Andikám!

Örülök, hogy annak ellenére jól éreztétek Magatokat, hogy nem tetszett a sziget. Sajnálom viszont, hogy aránylag rossz idõt fogtatok ki (itthon is késõ õszi, hideg, esõs idõ van).

A Paradíse bechben tévedsz! Az nem ott van ahol a Hilandriou Bay. Nem tettem volna be ezt a nagy térképet ide, de ezen megnézheted, hogy bizony igen távol vannak egymástól. Paradíse beachen én is voltam (tényleg az egyik legszebb strand) és az nem azonos a másik stranddal.

Kardaména bizony tele van angollal és a legdrágább hely a szigeten.

Látnivaló is van azért bõven a szigeten. Amennyiben nem csak átrohansz mindenen, akkor bizony minimum 3 nap, hogy megnézzél mindent és ez bõven elég egy nyaralás alatti programnak, fõleg, hogy a környezõ szigetekre is át kell menni.

A kaja tényleg csúcs, nagyon jól fõznek szinte mindel hol a szigeten.

Kíváncsian várom a beszámolódat és a fényképeket!
  Vojandi | #81937 Üzenet | 2008-09-25 20:10:59 |
Szia Valcsi!

Nem akarok vitatkozni. Fõleg a helytelen név miatt reklamáltam, mert nem Hillandria, ahogy a másik fórumon nevezik, hanem Chiliandriou. A szigeten három Paradise Beach van. A Chiliandriou-öböl strandja a Cavo Paradise Beach, ezt egyértelmûen mutatják az odavezetõ út táblái is.
A Kefalos-öbölben is van Paradise beach és még valahol máshol is volt (nem emlékszem hol).

Jól éreztük magunkat, mert minden mindegy volt, nem hajtottuk magunkat, mint máskor, hogy mindent megnézzük, pihenni akartunk és ami jött, úgy fogatuk.
Párom kedvenc mondása a nyaralásról:
"Ahhoz képest, hogy milyen egy vacak helyre jöttünk, meglepõen jól érezzük magunkat." Ez minden nap többször is elhangzott. icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 91 92 93 ... 144 145 146   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu