Görög konyha
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 166
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67680 Üzenet linkje2008-06-21 22:28:34  Válasz a #67677. hsz-ra

Taverna Christos, kersd Jorgost icon_lol.gif õ nagyon tudja a módját,magyaráztam kézzel lábbal icon_lol.gif icon_lol.gif ,aztán kivertem a biztositékot icon_eek.gif icon_eek.gif "midja magaszaki", icon_eek.gif icon_rolleyes.gif ,nagyon jóban lettünk,sör a korsóból kinem fogyott icon_smile.gif mi voltun az õ vendégei
# 167
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67682 Üzenet linkje2008-06-21 22:37:30  Re:

timba írta:
Taverna Christos, kersd Jorgost icon_lol.gif

A kicsi vagy a nagy? icon_confused.gif Ez hova esik kb. - mármint a taverna? icon_lol.gif

# 168
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67689 Üzenet linkje2008-06-21 23:04:41  Válasz a #67682. hsz-ra Előzmény #67682

A kisebb az Jorgos,a nagyobb icon_razz.gif õ Jana icon_cool.gif a taverna a macedon után ,található, a Macedont nem ajánlom,egyszer voltunk,amit adtak ehetetlen volt icon_evil.gif icon_twisted.gif

# 169
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67692 Üzenet linkje2008-06-21 23:25:23  Válasz a #67689. hsz-ra Előzmény #67689

Látod, ez is érdekes! icon_eek.gif icon_confused.gif Én sem voltam ott megelégedve, bár rossz azért nem volt, a balra mellette lévõvel már igen, ugyanakkor pl. Anikó kedvenc helye. Most akkor jöjjön a jobboldali szomszéd! icon_wink.gif icon_lol.gif
# 170
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70797 Üzenet linkje2008-07-10 09:00:31 

# 171
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70798 Üzenet linkje2008-07-10 09:01:08 

# 172
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82139 Üzenet linkje2008-09-29 19:28:01 

Régen „ettünk” egy keveset…

Említettem a Parga-topicban, hogy kaptunk egy fél liter házi vörösborra szóló vouchert az utazási irodától az egyik tavernába, de kaptunk hozzá szóban ötletet is, hogy mit együnk, s ez a kleftiko, ami egy alufóliában sütött/párolt fűszeres húsétel. Megfogadtam a tanácsot (csak én, mert a nejem nem szívesen eszik bárány vagy birkahúst). Nagyon finom volt; a hús omlós, szaftos, kellemesen fűszeres, rajta a megolvadt sajt… Annyira gusztusos volt és jó illatú, hogy megfeledkeztem a fényképezésről; azonnal nekiestem, s csak az első falatok után kaptam észhez, s csomagoltam vissza a fotó kedvéért. icon_rolleyes.gif icon_redface.gif

(Ágni megfogalmazása szerint: A kleftiko lényege, hogy kevés zsíros résszel is rendelkezõ húsra pakolnak sajtot, krumpliszeleteket, paprikát, paradicsomot, fűszerezik, majd 2 réteg sütõpapírba csomagolják és lassú tűzön sütõben megsütik. Egyszemélyes adagokat készítenek.)

# 173
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82149 Üzenet linkje2008-09-29 20:55:37  Válasz a #67692. hsz-ra Előzmény #67692

H.apci! Idén már mi sem ettünk a Macedóniában, inkább a Maistrosban, az még mindig bevált. De amikor mi voltunk a Macedóniában, akkor finomat adtak. Dehát változnak a helyek, és az egész világ! icon_lol.gif
# 174
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82154 Üzenet linkje2008-09-29 21:06:44 

Az én kos-i kleftikom az idén igen érdekes volt:
gombával volt keverve az apróra vágott bárány hús, pici fetát is tettek rá, és egy nagy zsírpapírba volt kb. 3-4-szer bebugyoláva, hogy alig bírtam abból kibontani. Ilyen volt utána:

Kicsit turistaigényekre van átalakítva, de azért finom volt.

Sajnos a Jox képén látható nyálcsurgatós haltálhoz képest mi csak ilyet kapzunk:

Azért a kedvencemben,a grillezett polipban nem csalódtam. Máig sem értem, hogyan tudják annyira vajpuhára elkészíteni? A feldmoching-i Alt Athen taverna tulajdonosa Costa, mikor ott áll az asztalnál és rendelünk, vigyorogva kérdezi tőlem, és a "doktornőnek Octopus vom Grill?"

Hagyományos suvlakitál:

és mezei kalamari, ami itt nagyon rágós volt - nevezhetném gumikarikáknak is:

Majd egy tradicionális(nak nevezett) görög tál:

# 175
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82164 Üzenet linkje2008-09-29 21:50:45  Válasz a #82149. hsz-ra Előzmény #82149

Én már tavaly is panaszkodtam rájuk a tálalás miatt, de a rántott kagyló jó volt. Olvashatod, hogy én is csalódtam Toloban a halasban; a világ már csak ilyen... icon_cry.gif
# 176
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82167 Üzenet linkje2008-09-29 21:55:24 

Olvastam és nem nagyon tudtam rá mit reagálni (próbáltam szezonvégi unalmas pofavágásnak felfogni). icon_sad.gif
# 177
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82173 Üzenet linkje2008-09-29 22:09:09  Válasz a #82167. hsz-ra Előzmény #82167

Mi Thassoson körbe ettük a szigetet icon_lol.gif , Jana gyomrába hatalmas mennyiségű sztifadó tünt el,imádta icon_smile.gif . Én végig kóstoltam mindenféle halat,rákot, kalamárit grillezett polipot, gyrost, kagylót,és rengeteg görög salit. A legjobbat Skala Rahoniban ettünk az Olgas tavernában. Alegfinomabb halastálat a Koralliban, de nagyon látszott a személyzeten hogy fáradtak.
# 178
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82180 Üzenet linkje2008-09-29 22:22:59  Válasz a #82173. hsz-ra Előzmény #82173

Én nem tapasztaltam a Koralliban a fáradtságot. Kétszer vacsiztunk ott nagyon finomakat. Elképesztő az étlapjuk választéka! icon_eek.gif A végén dupla piát kaptunk ajándékba, gondolom azért is, mert ott aludtunk a rokonságnál. icon_lol.gif
# 179
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82186 Üzenet linkje2008-09-29 22:44:40 

Lehet hogy az volt a baj hogy mi késő délután mentün, akkor nem volt főnök, csak a szőkés lány,de az étel kifogástalanul finom volt. Mi is kaptunk sütit,gyümölcsöt,és a királyrák isteni volt. A lány nem beszélt németül,de hozta amagyarnyélvü étlapot.
# 180
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82252 Üzenet linkje2008-09-30 22:49:07  Re:

timba írta:
Mi Thassoson körbe ettük a szigetet icon_lol.gif , Jana gyomrába hatalmas mennyiségű sztifadó tünt el,imádta icon_smile.gif...

Egyik kedvencem a stifado (írtam erről már itt régebben), így el is határoztam, hogy az út során pusztítani fogom rendesen. De nem így lett, mert mindig közbejött valami, vagy nem volt a tavernában, ahol éppen ettünk icon_eek.gif ; már-már kezdtem nyűgös lenni emiatt... icon_rolleyes.gif icon_redface.gif Thassosra érve a Koralliba (Skala Potamia) mentünk; hozták az ugyancsak tekintélyes étlapot. Na, ez engem nem érdekel, gondoltam, s megkérdeztem, stifado van-e. Kicsit aggódva néztem a főúrra, mire ő a világ legtermészetesebb dolgaként mondja, hogy az csak természetes, milyet parancsolok, csirkéből, marhából, vagy birkából... icon_eek.gif Nagyon buta képet vághattam icon_redface.gif , mert ez nagyon meglepett. Én úgy tudtam, s ezt is olvastam mindenhol, hogy a stifado borjuhúsból, vagy fiatal marha húsából készül. Nosza, gondoltam, legyen birkából! Isteni finom volt! icon_wink.gif Egy nagyobbacska hús volt benne kicsi csonttal, vajpuhára párolva. Ami szintén ujdonság volt, hogy nem gyöngyhagyma, hanem "levelekre" szedett lilahagyma főtt bele. icon_confused.gif icon_razz.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 16 17 18   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu