Akkor vágjunk bele. Az útvonallal kezdeném, mi Budapest mellett lakunk, honnan indul az utazás ha repülővel mennénk? Esetleg egy kb. árfekvés/fő ? Szállásügyileg minket inkább az olcsóbb, hangulatos magánházak érdekelnének, vannak ilyenek és ha igen kb. mennyibe kerül ? 2 hétre mennénk tehát a boltokról egy pár szót, autót is szeretnénk bérelni kb. ár/nap ? Ill. minden olyan jó tanács érdekelne amit Te megtapasztaltál az utazásod során, és azt mondanád ,hogy ezt feltétlenül nézzétek meg!
Igy elsőre azt hiszem ennyi, előre is nagyon szépen köszönöm .
Szia üdv. Laci
Budapestről sajnos nincs közvetlen járat Kithirára így athénig tudtok repülni:(Athénból tudtok eljutni a szigetre repülővel,ami kb. 30 perc alatt van ott vagy Pireuszból hajóval ami 8 óra hossza...Ezt már biztos tudtad te is,mert már korábban leírtam:)Szállásügyileg sajnos nem tudok mit mondani,mert mi nem béreltünk soha és az autó és motorkölcsönzéssel is ugyanaz a helyzet...Hülyeséget meg nem szeretnék mondani,mert nem tudom ezeket a dolgokat.Korábban írtam egy pár sort boltokról stb..ha egy picit vissza olvasol,akkor lehet segítségedre lesz valamennyire...
A szállásról és autókölcsönzésről csak annyit,hogy lehet utána tudok járni egy-két dolognak...és ha valamit megtudok,akkor megírom:)
Én már most Karpathosra mentem volna, de ahogy elnéztem ezt a videót, egyre jobban beleszeretek Kythirába
Jól látom, hogy van valami barlangféle? Vagy egy hajókirándulás alkalmával lehet abba a szép "üregbe" eljutni, ahol ha megvilágítja a nap a vizet, gyönyörű szép? Ez volt abban a videóban aminek a linkjét itt láttam.
Anita!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a szigeten van lehetőség befizetni egy hajókirándulásra, ami megmutatja asziget eldugodtabb részeit, vagy a mellette lévő kis szigetet? Persze csak akkor, amennyiben az a másik kis sziget is szép
Nem azért akarunk Diakoftiban megszállni, mert az tetszik a legjobban, sőt... Csak biztosra akarok menni, és ha a kompról leszállunk azt akarom, hogy le tudjuk tenni a cuccunkat anélkül, hogy autókölcsönzőt kelljen keresnünk , és elmenjen egy csomó idő. Így csak odahúzzuk a 2 bőröndöt, és irány a tenger
Egyébként meg sokszor esett meg már az, hogy napközben nem voltak nyitva ezek a kölcsönzők, és elég rossz lenne sok-sok km-en keresztül tűző napsütésben húzni a cuccokat, vagy a kikötőben várni órákat... Na ezért lesz a szállásunk Diakoftiban. Meg igazából már megszoktuk, hogy akármelyik szigeten vagyunk, a közeli strandokra soha nem megyünk lubickolni, mindig a távoli szebbeket választjuk
Nagyon sok infót találtam ezen a honlapon, amiért mindenkinek sok köszönet. Jelenleg a nászutunkat szervezem jövő júniusra, és a vőlegényemnek eddig Kithira tetszett a legjobban az összes görög sziget közül, mert
zöld
hegyes
szép strandjai vannak
nincs sok turista
Igazából nem akarunk sokat csinálni, csak nagyokat fürödni, enni, aludni, andalogni, szóval az éjszakai élet és a zsúfoltság hiánya még tetszik is nekünk. De sajnos egyikünknek sincs jogsija, így lehet, hogy nem Kithira a nekünk való sziget. Főleg téged kérdezlek, annita, hogy szerinted van-e reális lehetőségünk a szigeten közlekedni autó és motor nélkül, pl lehet-e biciklit bérelni, illetve van-e taxi, és nagyon drága-e, ha van? Nem akarjuk azzal tölteni a napokat, hogy keresztül-kasul bejárjuk az egész szigetet, nem így képzeljük a nászutunkat, csak felkeresni egy-két eldugottabb partszakaszt, egy-két falut, a milopotamosi vízesést, egyébként meg strand, taverna és ágy van a terveink között. Mi a véleményed/véleményetek, illetve a tapasztalatod/tapasztalatotok?
A választ előre is köszönöm! (Illetve ha van javaslatotok egyéb kis, zöld, eldugott és nyugis görög szigetre, azt is köszönettel veszem! )
A Lonely Planet szerint az egyetlen tömegközlekedési lehetőség a szigeten az iskolabusz , de az ugye nyáron elég ritkán jár... Viszont taxi az van, éppen ezért elég sok. Árakról sajnos nem írnak...
Szerintem lehet, hogy érdemes lenne másik szigetet keresnetek, főleg, hogy a könyv szerint a táj nagyrészt kopár(?), szóval nem tűnik épp a legzöldebb szigetnek. Ha ez is fontos szempont nektek, akkor már két jó ok van arra, hogy jobban körülnézzetek másutt. (Én sajnos mást nem tudok ajánlani, mert - remélem, csak egyelőre - kizárólag Krétáról vannak személyes tapasztalataim.)
Köszi az infót, és a tippet is, mármint ami a könyvet illet. Már meg is rendeltem a Lonely Planettől a Görög szigeteket. Remélem, utána még okosabb leszek...
Krétát mi is tervezzünk beiktatni, legalább pár nap erejéig. A knosszoszi palota nagyon izgatja a fantáziámat, meg a fórum is biztatott, hogy a Wizzair-nek lesz oda fapados járata. Ezt igyekszünk majd kihasználni.
A vőlegényemnek fontos nagyon, hogy zöld legyen, de az mindkettőnknek, hogy nyugis legyen, és tudjunk közlekedni bérelt autó nélkül is. Úgyhogy akkor lehet, hogy a "zöldségből" engedni fogunk, és valamelyik kisebb kiklád vagy dodekanészoszi sziget lesz belőle. Ott is vannak zöldebb völgyek, de ami a legfontosabb: eldugott, homokos strandok is.
A Lonely Planettel nem fogsz rosszul járni - a magyar nyelvű útikönyvek közül szerintem ez a legjobb. Akárhány útikönyvbe belenéztem, mindben sokkal kevesebb információ szerepelt a szigetekről, mint ebben. Mostanában a Kikládokra vagyok rákattanva, ezeket pl. a legtöbb könyv csak felsorolja (végignéztem mindet, ami csak kapható ) és néhány semmitmondó mondattal elintézi, igazi információt nem találsz bennük, viszont némelyiket igyekeznek blikkfangosan szerkeszteni, meg színes képekkel feldobni, nyilván azért, hogy kelendőbbek legyenek.
Na a LP nem ilyen, színes képek nem nagyon vannak benne néhány betétoldalon kívül, viszont információ rengeteg. A szigeteknél hosszasan taglalja az odajutást (komp, repülő), a repülőtértől-kikötőtől a városba/faluba jutás lehetőségét, a közlekedést a szigeten belül, a szálláslehetőségeket, mindenhol több konkrétat is említve árral és elérhetőséggel, kajálóhelyeket ugyanígy, látnivalókat, városokat és falvakat egyenként a szigeteken belül, belépőjegyek árait stb. Szóval hasznos kis könyv, én szeretem. Annyit tudni kell, hogy ezek nem a legfrissebb infók, tehát az árakra egy kicsit rá kell hagyni. Legalábbis Kréta esetén úgy volt, hogy néhol amit a könyv 1-1,5 eurós belépőnek írt, az inkább 2 euróba került, de volt olyan is, ahol nem változtattak árat a könyvbeliekhez képest. (Ha pontos árak érdekelnek Krétáról, akkor az ideieket meg tudod nézni a beszámolóm utolsó oldalán, ott felsoroltam részletesen minden belépőárat.)
Hát sem Kréta, sem a Kikládok nem a zöldségükről híresek, úgyhogy akkor a vőlegényednek erős kompromisszumokat kell kötnie. Krétán el lehet boldogulni autó nélkül (pl. Knossosba megy busz), de eldugott homokos partú strandot anélkül nem fogtok találni. Egyébként ha bármi kérdésed van Krétával kapcsolatban, akkor gyere a topikjába, és ott tedd fel, amire tudunk, válaszolunk! Meg van jópár beszámoló is róla, azokat érdemes végigolvasni.