Csak nálam az volt ,hogy nem is hallottam,hogy vigyáznom kell ha Cavosba megyünk,nem modta senki és a meglepetés erejével hatott,hogy itt nincs mese,hát nem is "meséltem"tettem a dolgom... De ami sok az sok.Sok angol ludat győz...
Nem tudom megkaptad-e a privimet?Visszatérve Korfura nagyon sokáig a "number one" volt, mint szépségben,mint élményben,mint a görög emberekkel kialakuló közvetlen kapcsolatoknak a kialakításában.Az első hely tán meg is maradt, csak megosztódott egy két másik hellyel is.Hisz tudod rengeteg hely van görögben amitől nehezen lehet betelni.Ha végig gondolom, az összes Jón-tengeri sziget extravagáns.Nekünk az,írom így..! Látod még Kytherával állok bizonytalan helyzetben,mert ugyi ő is elvileg ezek közé tartozik és itt még nem jártunk és ezt is szeretném A-tól Z-ig bekószálni,mert gyönyörűek az ott készűlt képek.Igaz ez a kis sziget nem az a zöld,mint a többi Jón társa,de se baj...Szoval hajtok mint a "Miravíz" hátha összeáll a dolog.
Ui:Látom te nagyon kitartasz Korfu mellett./van miért/
Üdv: Atosz
Korfu nálam 100%. Szerintem a Húsvétot tutira nem fogom kihagyni. Ajánlom mindenki figyelmébe. (Van fotóalbumom is és azon belül meg lehet tekinteni a Húsvéti kavalkádot)
Ha már ismét szóba hoztad, kérlek, mesélj nekünk a dias-os húsvéti útról.
Joker-szállások vannak (az iroda apartmanjaiból) vagy mindenki eldöntheti, hogy melyik szállásukon szeretne megszállni?
Gondolom, a tenger még hideg, fürdésre alkalmatlan ilyenkor.
Kedves Zsebkuty!
Köszönöm a dicsérő szavaidat. Igen mi nagyon jól éreztük magunkat Korfun is. Itt béreltünk először autót. Élveztük a szabadságot vele. Arra és oda mentünk amerre mi szerettünk volna menni. Lehet, hogy kimaradt sok minden, de azért igyekeztünk felkészülni a ti segítségetekkel. A fakultatív programoknál általában zsúfoltság van, kapkodás. Így addig voltunk bizonyos helyeken, amíg nekünk tetszett, pl. Sissy kastélyban a fakultatívosok, 1 órát töltöttek ott, mi több mint 3 órát,mert nem tudtunk betelni a csodálatos parkjával és a kilátással.
A húsvétot én is tervezem! Az ortodox húsvét Korfun egy csodálatos élmény, csak ajánlani tudom mindenkinek. Az ünnep varázsa, no meg Korfu tavasszal, így együtt felejthetetlen élményt nyújt !!
Kavos és környékével kapcsolatban.
Mi a közvetlen közelében voltunk idén és semmi hasonlót nem tapasztaltunk.
Lefkimi és környékén csönd volt és nyugalom. A csoportunkból többen este voltak Kavosban és sértetlenül, rossz élményektől mentesen jöttek vissza a szállodába. Lehetséges, hogy az angol vandálok augusztus végén már itt nem garázdálkodnak?
De a sziget másik végén, Sidariban nyaralók meséltek hasonlókat.
Még annyit, hogy szinte az egész szigetet újra bejártuk és rendőrt mi sem láttunk csak Korfu városban.
Más téma:
Az megdöbbentett, hogy a szirénázó mentőautónak nem adnak elsőbbséget. A turisták 99 % azonnal lassított és ahogy tudott megpróbált lehúzódni az út szélére de a görög sofőrök nem zavartatták magukat és ugyanabban a tempóban mentek tovább.
Lehet, hogy Kavos környéke nyugodt, de maga Kavos a filmben látottak alapján és amiket olvastam róla, borzalmas az angolok miatt.
Itt egy idézet egy élménybeszámolóból.
"[img]KORFU KORFU!!!Gyönyörű hely-kivéve egyetlen helyet aminek KAVOS a neve.Borzalmas.Nem az ott lakók miatt,hanem a "kedves" Brit turisták miatt.Eszméletlen mit művelnek ott.KAVOS Korfu legdélibb része,a kis csücsökben van.Hányinger ahogy a tengerpartja azon a részen kinéz.Használt kotonok,eldobott összetört üvegek,összehányt tengerpart a sok részeg miatt,tudod ide csoportosulnak a britek,ide járnak bulizni,isten ments hogy ide más betegye a lábát.Minket erre sokszor figyelmeztettek,de mégis elmentünk.Hát alig vártam hogy eltűnjünk onnan!A görögök kilógtak az üzletekből,ritka erőszakosan próbáltak minket rábírni a vásárlásra,a britek nagyon sokszor késelnek idegeneket,gyakoriak a rablások,lopások,mondom itt hihetetlen mi megy.Kavos tele van szórakozóhelyekkel,bárokkal,a legtöbb itt van,és teljesen tönkreteszik ezt a szerencsétlen helyet.A baj csak a britek miatt van.Hangosak,randalíroznak,akkor menj ide ha táncolni bulizni akarsz,de azt mondom inkább nagy ívben kerüld el.A tengerparton részegen kefélnek,azért a használt gumik,nem embernek való látvány.Legszívesebben száműzném a briteket erről a helyről.Valahol máshol pusztítsanak. "
[/img]
A mi hajdani első görög utunkat is Cavos,v. Kavos fémjelezte, az ottani bunyom az angolokkal amit szerencsére szúrkálás nélkül megúsztam,de azért ha van ott korház vagy hasonló intézmény hagytam nekik 3 angol klienset akit ápolhattak.Rendőr az nem volt,igaz én meg mentettem a nejemet és jómagamat egy kényszerű megfutamodással.2évvel később pedig egy napon keresztűl sütkéreztünk és fürödtünk a klassz, homokos kavosi tengerparton minden inzultus nélkül.Pedig akkor is csak angol szavakat hallottunk,a nejem nem akarta,hogy újra odakocsikázzunk.Nehéz volt megnyugtatnom. Hát ez egy ilyen hely...
Én kihagyom Kavost az biztos, ha esetleg megyek még valamikor Korfura. Semmi kedvem azon izgulni, hogy milyen angolokat fogok ki. Biztos vannak nyugisabb időszakok is, hiszen nem mindenki randalírozik valószínűleg, de én csak egyszer tudok elmenni nyaralni egy évben általában és azt szeretném nyugodtan és kellemesen eltölteni.
Én kihagyom Kavost az biztos, ha esetleg megyek még valamikor Korfura. Semmi kedvem azon izgulni, hogy milyen angolokat fogok ki. Biztos vannak nyugisabb időszakok is, hiszen nem mindenki randalírozik valószínűleg, de én csak egyszer tudok elmenni nyaralni egy évben általában és azt szeretném nyugodtan és kellemesen eltölteni.
Zantén biztosan voltatok már,na hasonló a helyzet Laganasban szintén az angol "sporttársaknak" köszönhetően.A sok kelekótya, félcédulás javarészt belőt tinik,vagy fiatal pijások miatt.Ha a mai fiatalok ezt nevezik szórakozásnak,vagy bulizásnak akkor elszomorító képet mutat annak jövője.Nem csak Korfun vagy Zantén, hanem úgy általában mindenhol ahol ilyen "tevékenységet" űznek.Koromnál fogva talán konzervatívabb vagyok,de nem ezt érzem a "szorakozás" fogalmának!
Igen, voltunk Zakynthoson is. Laganason csak átmentünk, mert nekem éppen az angolok miatt nem tetszett. Az utazásunk elött sok infót gyűjtöttem a szigetről, többek között Tőzsér Jánostól (több utikönyv írója) is kértem ismertetőt. Ő is azt tanácsolta, hogy Laganast és Argassit kerüljem, ha nyugodtan szeretnék nyaralni. Laganas csak egy fokkal jobb, mint Kavos Korfun.