szia, keke!
Gramvoussa jó szervezetten, mert; -nem kell sziklás úton autózni, -hajókázás van kocsikázás helyett, -nem kell fürdõzés után visszamászni a hegytetõre, -busz visz-hoz a szállásról. DE! ha nem akarsz szervezetten menni, akkor is tudsz hajóval is menni és akkor a hajójegy biztos olcsóbb, mint a szervezett program, idegenvezetõ -legalábbis tavaly nálunk így volt- úgysem megy az útra. persze így megintcsak plussz egy napig áll a bérautó
mi is csak tervezgetünk itt elõre és gondolkodunk, h hogyan lenne jobb, de majd ha már közeledik az indulás idõpontja többet fogunk tudni, mert addigra már az anyagiak is biztosabbak lesznek...
bérautót biztos lehet olcsóbban találni ott kint mi azért szoktunk az irodával kapcsolatban álló kölcsönzõtõl bérelni, mert picit "gyávák" vagyunk így ugyanis, ha bármi kétes dolog merülne fel, ott az idegenvezetõ és lerendezi az ügyet velük szerencsére még semmi gondunk nem volt eddig, de biztos ami tuti
üdv
szia, Antero!
köszi az infót! az egyéni szervezéses Szantorini kirándulást egy ottalvással tárgyalgattuk bõvebben a Szantorini topicban, de mindenképpen jó, h írtad ezt az irodát (Sarpidon Travel) errõl tudnál esetleg egy kicsit bõvebben írni akár ide, akár a Szantorini topicba, h ez milyen iroda (kinti görög v esetleg egy magyar érdekeltségû ; hol található az iroda... )
elõre is köszi a segítséget!
ha jól értem Te már voltál idén Krétán? ha így van, kérlek oszd meg velünk tapasztalataidat.
köszi!
üdv
Igen már voltam idén Krétán . stalisban (http://www.stalis.info/)
-Hotel Katrin (http://katrin-hotel.gr/en/).- mindig oda megyek
-így szeptemberben is .( ha valaki menne Stalisba - rajtam keresztül kedvezöbb és rugalmasabb feltételekkel megteheti )
Az itt olvasott árak az ottani Neckermann árai irreálisak .
A Sarpidon Travel & rent a car -t 20005 szeptemberében fedeztük fel
-miután már túl voltam egy csomó méregdrága Neckermannnos kiránduláson.
Megtalálható :
MALIA Dimokratias 78. tel ;28970-29710
STALIS Beach road next to Ariadne Hotel tel28970 31906
STALIS Beach road Bext to Blue Sea tel 28970-33176
A cég azt hiszem osztrák-német-görög , az ott dolgozó ifjú hölgyek is
többnemzetiségüek - kedvesek és nagyon csinosak-már ezért is érdemes bemenni az irodába
/sarpidontravel@yahoo.com/
Küldenék képeket , de nem tudom hogyan , mekkorára összeaszakva....stb.
Ha van amiben esetleg segítetek ; toldymester@chello.hu
Nagyon rég voltam - sajnos - utoljára Görögországban és nem tudom, hogy most milyen árak vannak. Tud valaki aktuális árakban (motorbérlés, nnivaló, innivaló stb.) segíteni?
Szia Antero!Ahogy olvastam a Santorinivel kapcsolatos hozzászólásod teljesen megörültem, de a végén mégis tudtam lesz valami bibi. Az a bibi,hogy te a keleti részén voltál Krétán mi pedig és laccáék is a nyugati részre megyünk Rethymnoból való indulás lenne célszerû,valószínû ti Heraklionból indultatok.Igaz?A gyors hajó heti egy alkalommal Rethymnoból is indul és ez sokkal közelebb lenne,mont elutazni a keleti részre,befizetni az irodában,és még indulás napján visszautazni vagy elötte való éjszaka ott aludni
"Heraklionból indultatok.Igaz?A gyors hajó heti egy alkalommal Rethymnoból is "....
Igen Heraklionból , de ne aggódj ott is találsz normális utazási irodát hasonló
áron , onnan is indulnak a katamaránok ugyanolyan sûrüséggel .
A net-en nincs rajta minden !!!!
Én ugyanígy aggódtam
DE nyugi , nem hülyék a görögök .... mennnek onnan is emberek kirándulni.........
szia, András!
köszönjük a sok új információt! így még kevésbé tûnik bonyolultnak - legalábbis számomra - a Szantorinire való kirándulás
azért még majd írok a kinti idegenvezetõnek, h tud-e vmi bíztatót mondani azzal kapcsolatban, h tényleg megy-e több gyors hajó is Rethymnoból. az is elõfordulhat, h esetleg azok nem "olyan nagy" hajók, mint amit a neten hírdetnek, de ha gyors és megy akkor tuliképpen mindegy. ha más lehetõség nem marad, hát legfeljebb elmegyünk "csühössel", végülis ha ott töltünk egy éjszakát, igazándiból "csak egy picit" tovább tart majd a hajóút, de mi 2003-ban is lassú, öreg és gázolajszagú hajóval voltunk Szantorinin...
na majd kiderül!
üdv
Az olyan kirándulásokra , pl. Knossos sem szabad utazási iradánál 35-40 €-t fizetni
Ott van a távolságibusz - az bevisz a buszpályaudvarra onnan a 2-es busz.
A 2-esre nem a buszon vehetsz jegyet !!! ( buszpályaudvarról induló járatokra csak a pénztárnál !!!!!!! )
Szia Antero!Köszi az infót Santorinivel kapcsolatban!!!!!
Az is klassz,hogy írtad nem a buszon kell megvenni a jegyet hanem a pályaudvaron!Ez eszembe sem jutott,néztem volna szépen ha nem engednek fel!