Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 4111
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87699 Üzenet linkje2009-01-13 21:09:25  Válasz a #87697. hsz-ra

Leszvosz a képek alapján sajnos nem nyerte el a tetszésem.
Persze ettől még szép lehet..
Santorini is izgat.Tavaly lefoglaltam az utat,de átirattuk Krétára.
(Zakhyntos után),miután kinéztünk egy utat Korfura icon_redface.gif
Persze nem bántuk meg icon_biggrin.gif
Gondolom idén is ilyen határozottsággal döntünk majd icon_wink.gif
Macsosz

# 4112
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87700 Üzenet linkje2009-01-13 21:15:14  Válasz a #87699. hsz-ra Előzmény #87699

Amúgy mi is nagyon határozottak vagyunk. Reménykedtünk nyugat-Krétában, aztán Santorini lett belőle. Majd jött egy esküvőmeghívás ami keresztbe verte a kombinált útra való elképzelésünket. Így maradt a buszos út ami Pargaval kezdődött aztán Skopelos és a végén Lesvos. icon_confused.gif icon_question.gif
# 4113
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87701 Üzenet linkje2009-01-13 21:23:00  Válasz a #87700. hsz-ra Előzmény #87700

Mi most a rep.társaságok stabilizációjára várunk-remélem nem hiába icon_exclaim.gif
Párom nem szívesen buszozna.
De a légiút még olyan zavarosnak tűnik icon_evil.gif
Tehát a cél függ az elérhetőségtől is számunkra.
Lassan benézek Aeolusékhoz kombi-út ügyben.
Macsosz

# 4114
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87703 Üzenet linkje2009-01-13 21:39:24  Válasz a #87701. hsz-ra Előzmény #87701

Nem akarok itt nagyon off lenni icon_redface.gif
2010-ben Kréta lesz a célpont és ha nagyon drága lenne a repülőjegy miatt akkor autóval mennénk.

# 4115
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87747 Üzenet linkje2009-01-14 13:48:49 

Vai

# 4116
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87765 Üzenet linkje2009-01-14 18:48:15 

Még kb 2 hét amíg megjelenik a prosijuk. Tegnap ezt mondták.
# 4117
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87779 Üzenet linkje2009-01-14 20:42:14 

# 4118
Anheszenamon
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87832 Üzenet linkje2009-01-16 09:00:16 

Sziasztok!

Augusztus végén szeretnénk nászútra menni Krétára. Sok fórumot, hozzászólást elolvastam, hogy mit érdemes megnézni. Már csak a hotelt kellene kiválasztani, amihez tőletek kérnék segítséget. Teljes ellátást szeretnénk. Az alábbi hotelekről szeretnék véleményeket, ha esetleg valaki volt már:

Hotel Maravel Sky (Rethymnon)
Hotel Arion Palace (Ierapetra)
Hotel Kyknos Beach (Malia)
Hotel Porto Belissario

A párom Rethymnonra szavaz. Tehát ott kellene valami jó hotelt találnunk. Vélemények? Előre is köszi mindenkinek!

# 4119
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87834 Üzenet linkje2009-01-16 09:22:13  Válasz a #87832. hsz-ra Előzmény #87832

Szia anheszenamon!

Itt találsz a Maravel Sky hotelről véleményt.

http://recenzio-hotelok.invia.hu/gorogorszag/kreta/maravel-sky/r17343/

# 4120
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87835 Üzenet linkje2009-01-16 09:37:10  Válasz a #87832. hsz-ra Előzmény #87832

# 4121
Anheszenamon
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87837 Üzenet linkje2009-01-16 09:44:50  Válasz a #87835. hsz-ra Előzmény #87835

Szia!

Ezeket már láttam,de köszönöm szépen a segítséget! icon_biggrin.gif

# 4122
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88094 Üzenet linkje2009-01-20 11:18:17 

Sziasztok!
Kicsit fel kéne pörgetni a topicot. Hosszas vajúdás és egyebek után úgy látszik, Kréta lesz az idei nyaralás helyszíne. (vergődéseim előzménye a Kos-topicban icon_smile.gif
Természetesen olvasgattam beszámolókat, nézegettem a fotóalbumokat, nagyon jó, hogy itt egy segítőkész csapat gyűlt össze, akik segítenek a tapasztalatlanokon. Mindig alapos kutatómunkával fogok a dologhoz, sajnos a Krétás Tőzsér könyv még nincs - a kiadó nem válaszolt az érdeklődésemre, hogy mikor lesz - úgyhogy nagyon szívesen venném, ha segítenétek nekem. Nézegettem az utazási irodák kínálatát - sajnos csak a tavalyiakat egyelőre - lehetséges településeket, ahol lehet önellátó apartmanba menni, és a leírások alapján nem tudok választani. Azt már olvastam, érdemesebb minél nyugatabbra menni, a táj szépsége meg a látnivalók arrafelé jobban megközelíthetőek. Mindenesetre amik szóba jöhetnek: Agia Marina-Platanias (kettő közötti rész igazából), Rethymno (központtól 2 km-re lévő apartman) Makris Gialos, Gouves vagy Stalis. Ide találtam szállásokat. Olyan helyet keresek, aminek nagyon szép a partja, homokos, tiszta víz, és kellemes görög település, ahol minden van, de nem az a túlzsúfolt diszkós (bár az is igaz, ahol eddig jártam, mindenhol volt ilyen rész is, meg nyugodtabb is)
Hát nagyjából ennyi lenne, ha valaki ezek környékén járt, jó-rossz jöhet, vagy akár csak az, hogy kinél nézzem meg a beszámolóban, fotóalbumban stb. Nagyon köszönöm, új prosik, és könyv híjján egyelőre ennyit tudok tenni a nyaralás előkészítése érdekében. (nagyon sok hasznosat jegyzeteltem már a kirándulásokról stb.) Úgyhogy azért elfoglalom magam icon_smile.gif De jó lenne, ha többen lennénk itt.

# 4123
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88105 Üzenet linkje2009-01-20 12:57:12  Válasz a #88094. hsz-ra Előzmény #88094

Szia! icon_smile.gif

Szerintem érdemes regisztrálnod a bookline-on, és ott előjegyeztetned a Tőzsér-könyvet. Ha valaki behoz egy antikvárt példányt eladásra, akkor értesíteni fognak rögtön. Én is így szereztem az én példányomat nemrég kb. 3-4 hónap várakozás után. Nem gondoltam, hogy szerencsém lesz, de egyszer csak mégis lett, egy regisztrációt megér, nem veszthetsz vele semmit. icon_smile.gif

A szálláshely kiválasztásában szerintem az játssza a fő szerepet, hogy hova szeretnétek majd onnan utazgatni, miket akartok látni. Ha főként a nyugati részre vagy kíváncsi, akkor sztem a Platanias körüli hely lehet a nyerő, semmiképpen sem Makri, mert onnan a nyugati részeket nem nagyon lehet elérni.

# 4124
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88115 Üzenet linkje2009-01-20 13:23:42 

zsokri írta:
Azt már olvastam, érdemesebb minél nyugatabbra menni, a táj szépsége meg a látnivalók arrafelé jobban megközelíthetőek. Mindenesetre amik szóba jöhetnek: Agia Marina-Platanias (kettő közötti rész igazából), Rethymno (központtól 2 km-re lévő apartman) Makris Gialos, Gouves vagy Stalis. Ide találtam szállásokat. Olyan helyet keresek, aminek nagyon szép a partja, homokos, tiszta víz, és kellemes görög település

Még néhány gondolat: a jobban megközelíthető alatt nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz, szerintem kelet-nyugat viszonylatban nincs olyan, hogy "jobban", minden látnivalóhoz elég sokat kell menni, és az utak kb. egyformák. A különbség inkább abban van, hogy mik azok, amiket meg lehet nézni egyik oldalon és mik azok, amik a másik oldalról érhetőek el. Szerintem először ebben kell döntened, és ha ez megvan, akkor utána adja magát a szálláshely is.

A következő döntő szempont az lehet, hogy alapvetően kocsit szeretnétek bérelni és egész idő alatt azzal közlekedni, vagy pedig tömegközlekedés/fakultatív/néhány nap autóbérlés kombinációjában vagy valamelyikében gondolkodtok. Szerintem ez azért lehet döntő, mert én pl. az autós megoldást szoktam preferálni és szállásnak a kisebb falvakat. Egyrészt a hangulat miatt, másrészt meg azért, mert ha reggel indulunk/este hazaérkezünk, akkor nem kell még egy nagyobb városban a városhatártól számítva még mondjuk 8 km-t autózni jelzőlámpás kereszteződéseknél várakozni stb., amíg "hazaérünk". Viszont ha nincs végig saját kocsi, akkor meg egy kisebb falu lehet, hogy pont azért nem jó, mert ott nincs olyan helyi buszközlekedés, mint pl. Rethymnóban, és kocsi nélkül nehézkes bárhová is eljutni.

Szép part, tiszta víz: sztem a felsorolt helyeken olyan nagy különbség nincsen e tekintetben, mindenhol átlagosan szép a part. Ahol nagyon szép, ott meg úgysem lehet lakni vagy pedig messze esik mindentől (Elafonissi, Balos, Falassarna, Xerocambos - szerintem ezek a legszebbek icon_smile.gif ).

# 4125
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88119 Üzenet linkje2009-01-20 13:46:49  Válasz a #88115. hsz-ra Előzmény #88115

Kedves Haspók!

Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél. És igazad is van, hogy nekünk kell eldönteni, mit részesítünk előnyben.
Kombináltan szeretnénk eltölten a nyaralást, vagyis látnivalók és pihenés is legyen. A látnivalókat pedig szintén úgy néznénk meg, hogy mondjuk három napra kocsit bérelünk, azzal megnézzük nyugaton, amit érdemes, (többen javasolták a nyugati részt, persze minket minden érdekel, de szerintem akkor se látnánk mindent, ha két hétig egyfolytába csak mennénk, ráadásul azért pihenni is kéne icon_smile.gif a szebb öblöket látnivalókat. Ha például arra felé lennénk, néztem Agia Marina-Plataniasz például jó buszösszeköttetésben van Chaniaval, azt inkább így oldanánk meg. És azt sem tartom kizártnak - ismerve magunkat, hogy Santorinit és/vagy Knossos inkább idegenvezetéssel, szervezetten. Ebben még nem vagyok biztos. A partokról a véleményedet nagyon köszönöm, én azt hittem, hogy maguknál az üdülőtelepüléseknél más és más (mivel már alaposan beleástam magam sziget-kérdésbe, tudom, hogy Korfun nagyon vegyes partok vannak, Kos és Rodosz is a főváros környékén kövesebb, nem annyira szép mint egyik másik hely)
Sajnos a kiadó még nem válaszolt továbbra sem, köszönöm a tippet a regisztrálásről és előjegyzésről, azt hiszem élni fogok vele!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 274 275 276 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu