nekünk rögtön válaszolt arra a mailcimre küldtem ami a honlapjukon volt.de irta hogy rendszerhiba van és kéát hétig nem volt netje.lehet te pont akkor irtál neki.
Sziasztok! Én is Thomass apartzmant keresem, ha valakinek van térképe, hogy be lehessen határolni küldje el, vagy irjon valamit az apratmanról. Már csak itt van hely az utazási irodában junius 6-tól. Valaki utazik ebben az időben bussazlPargára? Talán csak ebben az évben kezdték el ide az elszállásolást?
Szia Juditella!
A Thomas jó helyen, a Valtos strand felett, attól kb. 5 percre egy olajfa ligetben van. Közel van a Sakis házhoz.
Jó hely. Lakói a Valtosnál lévő Tangó háznál ingyen használhatják a medencét. A Belváros viszont kb 1 km, de erős emelkedővel. Pargán mindenhova és mindenhonnan csak erős emelkedővel lehet számolni, de megéri, mert csodálatos hely.
Jó készülődést: Cilla
Cilla! Nagyon boldog születésnapot kívánok Neked, még éppen beleférek a mai napba! (23.57)
Hosszú, boldog életet, jó egészséget kívánok és rengeteg, szép utazást!!!
Szia Cilla! Én sem maradok ki a jókivánsogokbol, sok szép utazást kivánva. Nagyon koszönöm ezeket a gyors reakciókataamit a kérdésemre adsz. Megnyugtattál, az elhelyezkedést illezően. Tudsz valakit, aki már ott nyaralt és kellemes élménybezámolóval tért haza? Keresek utitársat még mindig,de amennyire foglaltak a pargai előfoglalások,annnyira nincs aki egyedül utazna és társulna. Nem tudsz valami ötletet, a z utazásmégis kellemesebb utitárssal, vagy egy kisebb társasággal. ? Többen kereseik, hogy milyen is ez az apartman, mert kevés rola az informmáció, kép pedig nekem nem jön be , hiába probálkozom.Kösz Judit
Busaianikó. Nagyom köszönöm az infokat, , kinyomtattam amit csak lehetett, a beszámolód I_II-ik részét. Remélem sok hasznát veszem, aztán a forumon is tájékozódok, Pargában a Thaomass apartmanrol tul keveset tudok, jó lenne egy olyan térkép , ami nemcsak a tengerhez közelebbi apartmanokat mutatja, hanem a távolabbiakat is /én legalább enm találtam./ Van ilyen ? Egy félelmem van csak, hogy ezt az apartman t esetleg szlovákoknak adták részben ki. Na ez nem lenne baj, csak tavaly ugyanigyAz Aeololussal uzztaztunk Kárpátoszra és mi voltunk az egyetlen magyar csalág. Az odegenvezető pedig csak szlovákul és anglul tudott. Nem volt gond, mert két-három nap mulva gy-két magyar is már beszélte a nyelvet. A házi néni pedig németül is tudott, igy a végén nem voltak nyelvi nehézségek. Üdv. Judit
Nagyon szivesen juditella! Szerintem olyan térképet, amin az adott apartman található esetleg az iroda ad ki, amelyik a szállást értékesíti, a neten csak pargáról találsz esetleg, itt a topicba is linkeltek be párat, ha visszalapozol.
Mikor mi voltunk, akkor sem volt túl sok magyar, az idegenvezetővel pedig nem is találkoztunk mert épp hazautazott, az irodában csak angolul beszélő helyettest találtunk, de megoldottunk mindent egyedül, bár mi autóval voltunk, így nem voltunk szervezett utakon.
Hajókirándulásra ti is be tudtok a kikötőben fizetni, a dottóval fel tudtok menni Ali pasa várába, lehet bérelni autót, robogót is Pargán, szerintem lehet egyedül is boldogulni!
Remélem szép nyaralásotok lesz, és megint bővül majd a Parga imádók tábora!?
Mikor idelátogatok mindig rámtör, hogy ide is úgy visszamennék újra!!!!
Kedves Anikó és Juditella!
Nagyon köszönöm a jókívánságaitokat. Anikó, gyönyörű a virág.Aranyos vagy!
Juditella! Parga mindenhol szép. Hidd el majdnem mindegy, hogy melyik házba mész, fontos, hogy Pargán legyél. A Thomashoz a Valthostól indul, egy kedves kis utca felfelé Anthousa felé. A ház a második mellékutca sarkánál van. Az elsőnél ( a kis közértnél) kell balra lekanyarodni a Sakis felé. Ez kb 150 m-re feljebb a következő kereszteződésnél van a jobboldalon. Kicsit feljebb is van egy az előzőnél nagyobb supermarket igen nagy árúkínálattal. Az úton felsétálva az út gyönyörű erdei úttá változik és egy gyönyörű patak keresztezi többször. Gyönyörű vízesés is látható. A út egy romantikus vizimalmot is érint, amely nem búzát őről, hanem a környék termékét olajbogyót aprít, melyből olajat sajtolnak. Az úton tovább haladva lassan elérjük Anthousát, a maga ódon házacskáival. A főtértől felfelé meredek úton érjük el Ali Pasa várát. Innen páratlan kilátásban gyönyörködhetünk a Jón tengerre, Pargára és a környékre. Jó időben egész Lefkádáig ellátni. Szemben látható Paxi és Antipaxi szigete. Érdemes gyalog felkapaszkodni. Mi is így tettünk. A Thomastól kb. másfél óra könnyű túra.
Üdv Cilla
Cilla! Nagyon aranyos vagy, hogy igy tájékoztatsz, minden köszönetem, A szállás már megnyugtat, csak ha tul sok a szlovák és nincs csak szlovák, angol nyelvü idegenvezető , akkor meg vagyok lőve. Ugyis én inkább németül tudom magam megértetni. A szlovákok nehezen barátkoznak, és napokig nem szólalnak meg magyarul, már aki tud, Félek, hogy az az apartman is tele lesz szlovákokkal.! Az utazási iroda még nem tud emmit ez ügxben mondani. Üdv: Judit
.....csak ha tul sok a szlovák és nincs csak szlovák, angol nyelvü idegenvezető , akkor meg vagyok lőve. Ugyis én inkább németül tudom magam megértetni. A szlovákok nehezen barátkoznak, és napokig nem szólalnak meg magyarul, már aki tud, Félek, hogy az az apartman is tele lesz szlovákokkal.!......
Kedves Juditella!
Az, hogy hogyan viszonyulnak hozzánk a szlovákok az tőlünk is függ. Mi is Cillával az Aeolussal voltunk Pargán és a buszon csak összesen négyen voltunk magyarok. Először, mikor felszálltunk úgy éreztük megfagy körülöttünk a levegő, de szlovák utitársaink viszonylag hamar rájöttek, hogy mi is emberek vagyunk. Hidd el sokszor egy mosoly csodákat tehet ebben az ügyben, nem beszélek az apró gesztusokról. Pld. a szomszéd utasnak leesett a kabátja felvettem neki és egy barátságos mosollyal visszaadtam. Később, már kifejezetten barátságosak voltak. Többekkel beszélgettünk, sőt volt aki kedvesen meghívott bennünket Szlovákiába vendégségbe. Általában jól beszélnek németül is. Ezt a szlovák-magyar ellentétet is a rohadt politika gerjeszti. Hidd el köztük is sokan vannak, akik nyiltszívű kedves emberek és, ha mi barátságosan közelítünk, ugyanazt kapjuk vissza. Visszafelé már, mikor leszálltunk sokan megöleltek minket és integettek barátságosan.
Hát igen az idegenvezető az probléma lehet, ha nem készülsz fel rendesen az útra. Mi, igaz tapasztalt utazók vagyunk, de úgy szoktunk elindulni, hogy előtte alaposan felkészülük a helyből, ahova utazunk. Javaslom, olvasd el az egész topikot és a beszámolókat, hogy mit írtak róla. Készíts jegyzeteket úgy, hogy kiollózod a Téged érdeklő részleteket. Ezeket egy mappába gyüjtve, kinyomtatva nagyszerű, egyedi és minden útikönyvnél részletesebb anyagot kapsz, melynek segítségével te megtervezheted és lebonyolíthatod a programodat mindenféle idegenvezető segítsége nélkül. Így sokkal olcsóbb és személyre szabottabb, időben és célpontokban nem korlátozott programokat tudsz szervezni, mintha fakultatív programokon vennél részt.
Ha igényled , ennek a topiknak a résztvevői biztosan minden segítséget és informácót megadnak, hogy jól fel tudjál készülni. Rám biztosn számíthatsz.
Jó készülést! Üdv: Josza
Köszi Josza a hozzástzólást. Nekem is van tapasztalatom ebben . Tavaly Kárpátoszon voltunk az utazási irodával.Aszokásos tájékoztatás angolul zajlott, miből én kéz szót sem értettem. A házi néné, aki a szállót üzemeltette németül sietett segitségemre, amiből sok mindent meértettem. Két-három nap mulva egy,.két szlovák -idősebb már megszolalt magyarul, ugyhogy igy barátság is kialakult köztünk, tehát sinen volt a dolog. De az idegenvezető 12 napig hozzánk sem szólt. Tavaly a férjemmel voltam, igy kevésbé voltunk másra szorulva. Jelenleg ugy néz ki,hogy nehezen akad utitársam, igy azért egyedül nehezebbek ezek a dolgok. Josza Rád nagyon számitok- köszönöm a felajánlásodat. A busaanikó beszámolóit már lassan összaszedtem de azért jó lenne ha más információ is rendelkazésemre állna. Esetleg nncs ismerősöd, aki szintén szertné Pargát látni, de egyedül nem vállalkozik rá? Először a Zachariaba foglaltam , d e az irod a telt házát jelzett,, aSakis szintén megtelt, igy egyetlen nap alatt csak a Thomas maradt. Bizonyára érted az aggályomat, bár nem vagyok egy kezdő utazó, de jó ha az ember magyarok társaságában néhány szót az anyanyelvén is tud beszélni. Én Győrben lakom, nagyon sok szlovák lepi el a fürdőnket, igy van alkalmam a nyelvüket hallgatni, ill. viselkedésüket megtapasztalni. Biztosan bizom benned! Egyébbként nekem az email cimük ai irodának nem jön be. www.aeolus.hu, vagy mi lehet az oka? Köszönettel várom válaszodat Judit
Én azt tudom javasolni, hogy hívd fel az irodát telefonon és a vezetőnővel Hajnalová Katerinával beszélj(061 462 2092) hátha tud segíteni és valami hasoló korú magyar hölgyet melléd tud rakni, akinek hasonló gondja van, mint Neked. Rám semmi képpen ne hivatkozz, mert én nagyon rossz viszonyban vagyok vele, de mástól hallottam már, hogy tud ő segítőkész is lenni.
Üdv: Josza
Köszi az infot. Felhivtam a hölgyet, annyiban megnyugtatott, hogy vegyesen töltik a szállásokat, tehát lesz magyar is az apartmanban. Egyelőre nics szóló hölgy utasuk, de talán majd később, hivjam fel egy hónap mulva. A megrendelésemen rajta van a társitás, tehát az utazási iroda, ahol befizettem, őket értesitik. A pargai rézsletekről , amit még tudsz abban kérem a segitségedet. Üdv Judit
Judit! Bátran hallgass Joszára, mert tényleg úgy van, ahogy írja, hogy Ők tapasztalt utazók.
Örülök, ha a beszámolóim is segítenek neked, ha valami még eszedbe jut szerintem az utazótárson kívül bármiben szivesen segítek én is.
Csak mi autóval voltunk így sok mindent nem tudok a buszos utakról, mármint az Aeolusos-ról, de szerintem ne félj, biztos nem lesz semmi baj. És ha már Pargán leszel, ha semmit nem csinálsz csak ott sétálgatsz már az nagy öröm lesz!