Tunézia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 76
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92583 Üzenet linkje2009-03-15 14:30:54  Válasz a #92581. hsz-ra

Ferrari!

A bazár sem volt zárva, késő délután zártak be folyamatosan, hogy "időben" hazaérjenek.

# 77
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92591 Üzenet linkje2009-03-15 14:57:12  Válasz a #92582. hsz-ra Előzmény #92582

Nagyon aranyos vagy! Nem hagyom ám magam csak úgy megfélemlíteni. Öreg vagyok én már bohócnak!
# 78
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92599 Üzenet linkje2009-03-15 15:13:02 

Egykis bazári hangulat.

# 79
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92600 Üzenet linkje2009-03-15 15:14:18 

Szuper! Én az egyiptomi bazárban jártam. icon_smile.gif
# 80
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Frézia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
197 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92604 Üzenet linkje2009-03-15 16:39:06  Válasz a #92310. hsz-ra Előzmény #92310

Szia Zsebkuty!
Szerintem egy kis odafigyeléssel meg lehet úszni a hasmarsot. Nem kell össze-vissza enni mindent. A gyümölcsöket csapvízzel mossák, ezért ezt kihagynám, a dinnyét meg főleg. A fagylaltot nem szabad megenni, csak az előre csomagoltakat. Én mindig csak a szállodai ételt ettem, ami nem volt szimpatikus kihagytam. A pálinkát mondják a legjobb gyomorfertőtlenítőnek, azt szoktak vinni. Nekem semmi bajom nem volt, igaz rég voltam Tunéziában. Szerintem nyugodtan menjetek. Árban még mindig szerintem ez a legjobb, főleg, ha all inclusivre mentek, akkor nem kell semmire költeni.

# 81
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92607 Üzenet linkje2009-03-15 17:10:21  Válasz a #92604. hsz-ra Előzmény #92604

icon_lol.gif Szia,kedves Frézia!!!
Értem ÉN ezt,nővér vagyok,csak azt a csökönyös uracskámat kellene egyszer már rávezetnem a lényegre.Minden ismerőse riogatja,mondanak mindenfélét,ő pedig ugye elhiszi.Mondtam én,hogy nem kell mindenből enni és olyan ,,trutymósabb"/bocs,ez ugrott be a vincseszterembe icon_lol.gif /kaját pedig egyáltalán nem kell megkóstolni,ráadásul ott van a pálesz fertőtlenitőnek,amit azért megiszik néhanapján.
Neki főképp egyiptomi képek tetszenek,piramisokkal,korallzátonyokkal,ilyenkor lehűtöm picit,mondván,Egyiptomban nem lehet szeszesitalt inni,ő pedig sör nélkül két hétig nem birja/vagy a szállodákban lehet inni?nem tudom.../
A forint gyengélkedése miatt pedig valóban olcsóbban jön ki mondjuk 12nap all-incl.pl.Tunéziában,Egyiptomban,mint pl.12nap önellátással valamelyik görög szigeten,sajna./DE azért idén még imádott Görögországunkban fogunk nyaralni,ha minden rendben megy! icon_lol.gif /

# 82
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92609 Üzenet linkje2009-03-15 17:22:23 

A Ramadan aug. 21-től szept 19-ig tart az idén.
# 83
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92613 Üzenet linkje2009-03-15 17:40:15 

Szia Zsebkuty!
Érdekes, hogy a férjed Tunéziától jobban fél, mint Egyiptomtól. Tunézia sokkal európaibb ország és semmiféle veszélyt nem jelent számunkra. Egyiptom azért egészen más, ott a túrista buszok is konvojban, rendőri felvezetéssel közlekednek az ország délebbi részeire, míg Tunéziában nyugodtan kóvályoghat a túrista.
A szállodákban meg mindkét helyen van szeszes ital.
A két ország közti különbségekről meg hamarosan saját tapasztalatom alapján be fogok tudni számolni.

# 84
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92655 Üzenet linkje2009-03-16 11:38:12  Válasz a #92607. hsz-ra Előzmény #92607

Szia Zsebkuty!

Én is csodálkozom a férjeden, hogy Tunéziától fél, Egyiptomtól pedig nem. Én nem mennék semmi pénzért Egyiptomba, éppen a sokkal rosszabb közbiztonság és sokkal nagyobb kosz miatt. Az egyik kolleganőm járt ott és alig várta, hogy hazajöjjön. A szállodában szuper minden, csak ki ne tedd a lábad. Inkább megnézem DVD-n a piramisokat és elmegyek nyugodtan nyaralni más országba pl. Tunéziába.
Egy kis odafigyeléssel meg lehet úszni a hasmenést. Nekem nagyon érzékeny a pocakom, de kutya bajom nem volt, pedíg sok mindent megkóstoltam. Arra vigyáztam, hogy utcai árusnál ne egyek, csapvizet ne igyak és jégkockát se tegyek semmibe. Gyümölcsöt is bátran ehettem, soha nem volt problémám.

# 85
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92657 Üzenet linkje2009-03-16 11:45:59  Válasz a #92613. hsz-ra Előzmény #92613

Kedves szepeva!

Kíváncsi vagyok majd a véleményedre!

# 86
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jan-es
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92669 Üzenet linkje2009-03-16 13:33:14  Válasz a #92657. hsz-ra Előzmény #92657

Tunéziai biztonságról úgy általában!
A Turisták által gyakran látogatott helyek, teljességgel biztonságosak. Helyben nem követelik meg, hogy az okmányaidat magadnál tartsd, de a szálloda nevét címét azért tudjátok. A tunéziai kormány nagyon védi a turistákat, ezért általában ha probléma adódik, a turistának adnak igazat, ezért a Polisz emlegetése gond esetén elég hatásos. Ha valaki mégis úgy gondolja, a helyi piacot, vagy a lakosság által látogatott helyeket keresi, és nem a turisták által sűrűn látogatott helyeket, az legyen óvatos. Első sorban a zsebesekre, nagyon profik, mert nagyon büntetik öket. A piaci tömegben dolgoznak, semmilyen óvintézkedés nem felesleges. Ez nem a bazár, hanem a valódi piac. Vizet palackozottat, az élelmiszerek, egyebek kellő körültekintés mellett mind majdnem itthoni biztonságúak. Tapasztalataim, Soussra, Tuniszra, vonatkoznak

# 87
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92716 Üzenet linkje2009-03-16 23:59:56 

Kedves mindenki!Nem irtam,hogy fél,azt irtam,hogy az egyiptomi képek tetszenek neki jobban.Mindenkinek más tetszik,téma lezárva.
Egyébként,ha valaki ráér március 20-án tévét nézni,Duna TV-n egész nap TUNÉZIA-NAP lesz!!! icon_wink.gif

# 88
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92729 Üzenet linkje2009-03-17 09:39:22  Válasz a #92657. hsz-ra Előzmény #92657

Valcsi!
Ha hazaérünk beszámolok (belföldön is röpködünk helyi kisgéppel, úgyhogy ki tudja). Lakunk majd Kairóba, Nílusi hajón és a Vörös tenger partján is, így elég sokat megismerünk az országból.
szepeva

# 89
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92730 Üzenet linkje2009-03-17 09:44:21  Válasz a #92729. hsz-ra Előzmény #92729

Szia Szépéva icon_biggrin.gif
Nagyon kíváncsi leszek az élményeidre icon_exclaim.gif
Sok időt töltöttem az általad említett helyszineken,
rengeteg csodás élményben volt részem icon_razz.gif
A szívem csücske e hely icon_exclaim.gif
Üdv,Macsosz icon_biggrin.gif

# 90
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92778 Üzenet linkje2009-03-17 15:28:33  Re:

zsebkuty írta:
icon_lol.gif csak azt a csökönyös uracskámat kellene egyszer már rávezetnem a lényegre.Minden ismerőse riogatja,mondanak mindenfélét,ő pedig ugye elhiszi.Mondtam én,hogy nem kell mindenből enni és olyan ,,trutymósabb"/bocs,ez ugrott be a vincseszterembe icon_lol.gif /kaját pedig egyáltalán nem kell megkóstolni,ráadásul ott van a pálesz fertőtlenitőnek,amit azért megiszik néhanapján. icon_lol.gif /

Zsebkuty!

Igaz, nem szó szerint írtad, hogy fél, de azért ha elfelejtetted volna mit írtál, fentebb idéztem! Ez bizony azt jelenti szepéva és az én olvasatomban, hogy fél a kajáktól és ki tudja még mitől amivel riogatják.
Abban teljesen igazad van, hogy mindenkinek más tetszik és szíve joga oda utazni ahová akar.

Egyébként parancsolgatni az uracskádnak vagy a gyerekednek parancsolgass (téma lezárva), de ne nekem! icon_twisted.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu