Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 1861
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92726 Üzenet linkje2009-03-17 09:24:36 

Szinte minden iroda juniusban indítja az első járatot icon_twisted.gif
MIÉRT icon_question.gif

Josza2-részleteznéd(v.vhol már megtetted?)-velük utazunk icon_exclaim.gif
Üdv,Macsosz icon_biggrin.gif

# 1862
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92749 Üzenet linkje2009-03-17 11:41:33 

macsosz írta:
Szinte minden iroda juniusban indítja az első járatot icon_twisted.gif
MIÉRT icon_question.gif

Josza2-részleteznéd(v.vhol már megtetted?)-velük utazunk icon_exclaim.gif
Üdv,Macsosz icon_biggrin.gif

A N.-nak min. 4 májusi indulási időpontja volt , állítólag egész jól sikerült is
megtőlteni a gépeket , szálláshelyek vissza is igazolták a foglalásokat .
Utasok az előlegeket szépen be is fizették !Majd egyszerűen eltüntek az utak az oldalukról...
Kiváncsi vagyok ; hivatalosan mikor kíván a N. nyilatkozni .....

# 1863
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92762 Üzenet linkje2009-03-17 14:03:20  Válasz a #92749. hsz-ra Előzmény #92749

Antero icon_smile.gif
Remélhetőleg csak azért tüntek el,mert kiadtak minden utat,
és nem akarják,h.fölöslegesen érdeklődjenek azok után a
leendő utasok icon_exclaim.gif Vagy frissítik az oldalt icon_exclaim.gif Vagy túl naív
vagyok icon_exclaim.gif icon_question.gif
Az N elég erősnek tünt eddig(ha egyre gondolunk) icon_exclaim.gif
Macsosz icon_smile.gif

# 1864
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92764 Üzenet linkje2009-03-17 14:27:59  Válasz a #92720. hsz-ra Előzmény #92720

Szia

Érdekes, mert én kb 2 hete írtam nekik és akkor még volt egyéni útjuk Sarti-ra. icon_confused.gif icon_rolleyes.gif

# 1865
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92768 Üzenet linkje2009-03-17 14:36:07  Válasz a #92749. hsz-ra Előzmény #92749

Mindjárt küldjük!
# 1866
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92770 Üzenet linkje2009-03-17 14:45:50  Re:

macsosz írta:
Antero icon_smile.gif
Remélhetőleg csak azért tüntek el,mert kiadtak minden utat,
és nem akarják,h.fölöslegesen érdeklődjenek azok után a
leendő utasok icon_exclaim.gif Vagy frissítik az oldalt icon_exclaim.gif Vagy túl naív
vagyok icon_exclaim.gif icon_question.gif
Az N elég erősnek tünt eddig(ha egyre gondolunk) icon_exclaim.gif
Macsosz icon_smile.gif

#92674 Hozzászólás Elküldve: Tegnap, 14:48
Hozzászólás témája: Neckermann..................

icon_evil.gif

# 1867
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92777 Üzenet linkje2009-03-17 15:12:55  Válasz a #92770. hsz-ra Előzmény #92770

Sziasztok!

Még február 23-án , egyhéttel az"Utazás" kiállítás előtt, már nagyon buzgólkodtunk utazásilag, így eljutottunk az Aeolus honlapjára, ahol mindjárt az első oldalon volt hirdetve "First minut" ajánlat: Parga Diogenis apartmann május 15-május 31-ig autóbusszal önellátással 26691 Ft-/fő ért. Ez egy vasárnapi nap volt. Azonnal ráklikkeltünk az ajánlatra, megadtuk a kért adatokat és elküldtük megrendelésünket. Pár perc mulva jött is egy visszajelzés- köszönik jelentkezésemet elfogadták a meghirdetett árért és feltételekkel(részletezve), egyben kérik, hogy mihamarabb erősítsem meg szándékomat és fizessem ki a foglalást. Másnap(hétfőn) délelőtt, miközben útban vagyok az irodába telefon érkezik, hogy nem a Diogenisben tudnak elhelyezni, (a ház csak június közepén nyit ki) megfelel e a Sakis apartmanház? Még örültem is neki, mert ott már nyaraltunk és nagyon jó hely. Mondtam , egyébként nem sokára ott leszek és megbeszéljük.
Megérkezvén törzsutas kedvezménnyel, kiszámították, hogy kettőnknek az út 89800 Ft lesz. Kérdésemre, hogy ezt hogy számították ki azt mondták hogy a meghirdetett ár egy esetleges velünk együtt utazó harmadik személyre lett volna érvényes, majd miután közöltem, hogy piszkosul útálom, ha hülyének néznek és követeltem, hogy adják az utat azon az áron, amelyiken meghirdették közölték, hogy ebben csak a főnökasszony, bizonyos Hajnalova Katerina dönthet, ő viszont nincs jeleneleg bent, próbáljam hívni telefonon. Három napig próbáltam hívni nem vette fel. Érdekes mikor ezt megunva, megkértem nejemet, hogy az ő telefonján hívja fel, azonnal lett kapcsolat. Lényeg, hogy őt is hülyének nézve az árkatalógusra hivatkozott, miközben a First minut ajánlatuk még mindig fenn volt a honlapjukon. Szó szót követett Cilla közölte, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulunk "hamis reklám" közzététele miatt. Ekkor közölte, hogy soha többet ne akarjuk igénybe venni az Aeolus szolgáltatásait.
Utána néztünk a jogszabálynak. Íme:
"Az 1996.évi LXXXVI. törvény nevesítetten tiltja az olyan áruk reklámozását, amelyek nem vagy nem kellő mennyiségben állnak rendelkezésre. Ha valószínűsíthető, hogy a reklámozás következtében a reklámozó vállalkozást felkereső fogyasztók a hiányzó áru helyett életszerűen más árut vásárolnak, akkor a hiányzó áru reklámozása ún. becsalogató reklámként jogsértő. Az ilyen reklámokat - miután azok lényege, hogy a reklámozott áru (elsősorban ára révén) különösen vonzó legyen a fogyasztók számára - a Gazdasági Versenyhivatal gyakorlata a 8. § (2) bekezdés d) pontjába ütközőnek tekinti, mely szerint tilos különösen előnyös vásárlás hamis látszatát kelteni. Az sem vitatható, hogy mindez a Tpvt. 8. § (1) bekezdés szerinti értelemben a "gazdasági versenyben" történik, mert annak révén a fogyasztók olyan árut is megvásárolhatnak, amelyet a reklám hiányában nem . A törvény előírja, hogy a hirdető hasonló, de nem akciósan hirdetett árúját ez eseben a meghirdetett áron köteles eladni"

Nem az útjukkal volt problémánk, hanem ezzel a furcsa üzleti marketinggel.
Ez vonatkozhat az András által leírtakra is.
No ennyi. Attól nem kell félni, hogy az Aeolussal való utazással probléma lesz, ill nem nagyobb, mint eddig. Aki velük utazik semilyen veszély nem fenyegeti.
Azért írtam le, hogy ne okozzak pánikot az Aeolus utasok között.

Üdv: Josza

# 1868
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92779 Üzenet linkje2009-03-17 15:35:11  Válasz a #92777. hsz-ra Előzmény #92777

Ez jellemző az Aeolusra...
Már többen köztük egy közeli ismerősünk is mesélte nekünk, hogy így járt, jól kinézte az oldalon az amúgysem olcsó nyaralást, erre sokkal drágábban tudta megvenni.

És igen, ez szabálysértő, nem lehet olyan dolgot reklámozni ami nem igaz.

Nem hiszem el hogy olyan világban élünk, ahol ezt tehetik velünk mindenféle büntetés nélkül.

Bezzeg ha én tennék hasonlót, tuti jól megszívnám.

És hiába folyik ellenük több per is, mert a kínált szolgáltatásuk sem az aminek mondják, egyszerűen elmarad a büntetés.
Ez lenne Magyarország??? icon_sad.gif

# 1869
Ettika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
467 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92802 Üzenet linkje2009-03-17 17:39:12 

Sziasztok,
Mi is nézegettünk az utazás kiállítás előtt és én azon lepődtem meg, hogy amiket meghirdettek és lefoglaltunk (ELŐLEGET FIZETTÜNK!) másnap szóltak, hogy még sincs hely. Na paff....
2 hét alatt 3 utazási irodába dobták vissza a jelentkezésünket és 10-en megyünk. icon_cry.gif
Na de a kiállításon utolsó helyeket tudtunk augusztu 10re venni egyénileg az Apollon-nál. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Felvilágosítottak, hogy azért nincs hely, mert visszatartják a kiállításra. icon_evil.gif
Ez szemétség icon_twisted.gif
Azt hittem mi nem is megyünk idén görögbe, DE igen megyünk.

Betti

# 1870
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92805 Üzenet linkje2009-03-17 17:50:53  Válasz a #92802. hsz-ra Előzmény #92802

Velünk sem toltak ki. Igen is mi is megyünk A Grand Tourssal Zakynthosra. Ők annyiért adták az utat, amennyiért hirdették. Velük is utaztunk már, igaz Spanyolországba, de korrektek voltak. Sajnálom, hogy így alakult az Aeolussal. Az volt a tervünk, hogy végig járjuk az összes útjukat, mert azt el kell ismerni, hogy különleges célpontjaik vannak. Hát most már nem megyünk velük többé. Majd megyünk egyéni szervezéssel a Travel Hellasal.
# 1871
Lacimaci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92807 Üzenet linkje2009-03-17 18:22:39 

Sziasztok! Olvastam a bosszantó eseteiteket az utazási irodákkal kapcsolatban,felháborító! Igazán rájuk nézhetne a Fogyasztó védelem!Nem elég,hogy átvertek benneteket,még ők vannak felháborodva ! Ez már a pofátlanság tetőpontja. Úgy látszik nincs szükségük ránk,utasokra! Örülök,hogy sikerült találnotok egy olyan utaztatót, aki a pénzetekért partneretek lesz vágyaitok elérésében! Jó utat,szép élményeket!
# 1872
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92809 Üzenet linkje2009-03-17 18:30:56  Válasz a #92805. hsz-ra Előzmény #92805

Szia Josza!

Nekem olyan érzetem van,hogy ez az év egy rosta lesz az utazási irodáknál,meg persze a bizonytalan életképességű repp. társaságoknál is.
Ennyire nem éreztem labilitást már 10-15 éve.Csak nehogy a utazókat szivassák meg,mint paraszt a Bervát... icon_biggrin.gif icon_cry.gif
Volt rá precedens.
Üdv: Atosz

Legutóbb atosz szerkesztette (2009-03-17 18:34:34), összesen 1 alkalommal
# 1873
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92810 Üzenet linkje2009-03-17 18:34:23  Re:

atosz írta:
... Ennyire nem éreztem labilitást már 10-15 éve.
Csak nehogy a utazókat szivassák meg,mint paraszt a Bervát...

Pedig ez idő alatt elszállt pár nagynevű iroda...

Hanem kit, gondolod majd magukat...?

# 1874
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92813 Üzenet linkje2009-03-17 18:44:27  Válasz a #92810. hsz-ra Előzmény #92810

Szia Jox!

Csak nem az Euroturs a delikvens?Azokkal én sokáig jó nexusban voltam és nem is volt velük gond. Azt jött a paff...

Az utolsó mondatodat nem értem.

# 1875
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92814 Üzenet linkje2009-03-17 18:48:38  Válasz a #92813. hsz-ra Előzmény #92813

Nem, a másik, mégnagyobb cég volt az, aki lenyúlta a 200valahányezret...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 124 125 126 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu