Szinte minden iroda juniusban indítja az első járatot
MIÉRT
Josza2-részleteznéd(v.vhol már megtetted?)-velük utazunk
Üdv,Macsosz
A N.-nak min. 4 májusi indulási időpontja volt , állítólag egész jól sikerült is
megtőlteni a gépeket , szálláshelyek vissza is igazolták a foglalásokat .
Utasok az előlegeket szépen be is fizették !Majd egyszerűen eltüntek az utak az oldalukról...
Kiváncsi vagyok ; hivatalosan mikor kíván a N. nyilatkozni .....
Antero
Remélhetőleg csak azért tüntek el,mert kiadtak minden utat,
és nem akarják,h.fölöslegesen érdeklődjenek azok után a
leendő utasok Vagy frissítik az oldalt Vagy túl naív
vagyok
Az N elég erősnek tünt eddig(ha egyre gondolunk)
Macsosz
Antero
Remélhetőleg csak azért tüntek el,mert kiadtak minden utat,
és nem akarják,h.fölöslegesen érdeklődjenek azok után a
leendő utasok Vagy frissítik az oldalt Vagy túl naív
vagyok
Az N elég erősnek tünt eddig(ha egyre gondolunk)
Macsosz
Még február 23-án , egyhéttel az"Utazás" kiállítás előtt, már nagyon buzgólkodtunk utazásilag, így eljutottunk az Aeolus honlapjára, ahol mindjárt az első oldalon volt hirdetve "First minut" ajánlat: Parga Diogenis apartmann május 15-május 31-ig autóbusszal önellátással 26691 Ft-/fő ért. Ez egy vasárnapi nap volt. Azonnal ráklikkeltünk az ajánlatra, megadtuk a kért adatokat és elküldtük megrendelésünket. Pár perc mulva jött is egy visszajelzés- köszönik jelentkezésemet elfogadták a meghirdetett árért és feltételekkel(részletezve), egyben kérik, hogy mihamarabb erősítsem meg szándékomat és fizessem ki a foglalást. Másnap(hétfőn) délelőtt, miközben útban vagyok az irodába telefon érkezik, hogy nem a Diogenisben tudnak elhelyezni, (a ház csak június közepén nyit ki) megfelel e a Sakis apartmanház? Még örültem is neki, mert ott már nyaraltunk és nagyon jó hely. Mondtam , egyébként nem sokára ott leszek és megbeszéljük.
Megérkezvén törzsutas kedvezménnyel, kiszámították, hogy kettőnknek az út 89800 Ft lesz. Kérdésemre, hogy ezt hogy számították ki azt mondták hogy a meghirdetett ár egy esetleges velünk együtt utazó harmadik személyre lett volna érvényes, majd miután közöltem, hogy piszkosul útálom, ha hülyének néznek és követeltem, hogy adják az utat azon az áron, amelyiken meghirdették közölték, hogy ebben csak a főnökasszony, bizonyos Hajnalova Katerina dönthet, ő viszont nincs jeleneleg bent, próbáljam hívni telefonon. Három napig próbáltam hívni nem vette fel. Érdekes mikor ezt megunva, megkértem nejemet, hogy az ő telefonján hívja fel, azonnal lett kapcsolat. Lényeg, hogy őt is hülyének nézve az árkatalógusra hivatkozott, miközben a First minut ajánlatuk még mindig fenn volt a honlapjukon. Szó szót követett Cilla közölte, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulunk "hamis reklám" közzététele miatt. Ekkor közölte, hogy soha többet ne akarjuk igénybe venni az Aeolus szolgáltatásait.
Utána néztünk a jogszabálynak. Íme:
"Az 1996.évi LXXXVI. törvény nevesítetten tiltja az olyan áruk reklámozását, amelyek nem vagy nem kellő mennyiségben állnak rendelkezésre. Ha valószínűsíthető, hogy a reklámozás következtében a reklámozó vállalkozást felkereső fogyasztók a hiányzó áru helyett életszerűen más árut vásárolnak, akkor a hiányzó áru reklámozása ún. becsalogató reklámként jogsértő. Az ilyen reklámokat - miután azok lényege, hogy a reklámozott áru (elsősorban ára révén) különösen vonzó legyen a fogyasztók számára - a Gazdasági Versenyhivatal gyakorlata a 8. § (2) bekezdés d) pontjába ütközőnek tekinti, mely szerint tilos különösen előnyös vásárlás hamis látszatát kelteni. Az sem vitatható, hogy mindez a Tpvt. 8. § (1) bekezdés szerinti értelemben a "gazdasági versenyben" történik, mert annak révén a fogyasztók olyan árut is megvásárolhatnak, amelyet a reklám hiányában nem . A törvény előírja, hogy a hirdető hasonló, de nem akciósan hirdetett árúját ez eseben a meghirdetett áron köteles eladni"
Nem az útjukkal volt problémánk, hanem ezzel a furcsa üzleti marketinggel.
Ez vonatkozhat az András által leírtakra is.
No ennyi. Attól nem kell félni, hogy az Aeolussal való utazással probléma lesz, ill nem nagyobb, mint eddig. Aki velük utazik semilyen veszély nem fenyegeti.
Azért írtam le, hogy ne okozzak pánikot az Aeolus utasok között.
Ez jellemző az Aeolusra...
Már többen köztük egy közeli ismerősünk is mesélte nekünk, hogy így járt, jól kinézte az oldalon az amúgysem olcsó nyaralást, erre sokkal drágábban tudta megvenni.
És igen, ez szabálysértő, nem lehet olyan dolgot reklámozni ami nem igaz.
Nem hiszem el hogy olyan világban élünk, ahol ezt tehetik velünk mindenféle büntetés nélkül.
Bezzeg ha én tennék hasonlót, tuti jól megszívnám.
És hiába folyik ellenük több per is, mert a kínált szolgáltatásuk sem az aminek mondják, egyszerűen elmarad a büntetés.
Ez lenne Magyarország???
Sziasztok,
Mi is nézegettünk az utazás kiállítás előtt és én azon lepődtem meg, hogy amiket meghirdettek és lefoglaltunk (ELŐLEGET FIZETTÜNK!) másnap szóltak, hogy még sincs hely. Na paff....
2 hét alatt 3 utazási irodába dobták vissza a jelentkezésünket és 10-en megyünk.
Na de a kiállításon utolsó helyeket tudtunk augusztu 10re venni egyénileg az Apollon-nál.
Felvilágosítottak, hogy azért nincs hely, mert visszatartják a kiállításra.
Ez szemétség
Azt hittem mi nem is megyünk idén görögbe, DE igen megyünk.
Velünk sem toltak ki. Igen is mi is megyünk A Grand Tourssal Zakynthosra. Ők annyiért adták az utat, amennyiért hirdették. Velük is utaztunk már, igaz Spanyolországba, de korrektek voltak. Sajnálom, hogy így alakult az Aeolussal. Az volt a tervünk, hogy végig járjuk az összes útjukat, mert azt el kell ismerni, hogy különleges célpontjaik vannak. Hát most már nem megyünk velük többé. Majd megyünk egyéni szervezéssel a Travel Hellasal.
Sziasztok! Olvastam a bosszantó eseteiteket az utazási irodákkal kapcsolatban,felháborító! Igazán rájuk nézhetne a Fogyasztó védelem!Nem elég,hogy átvertek benneteket,még ők vannak felháborodva ! Ez már a pofátlanság tetőpontja. Úgy látszik nincs szükségük ránk,utasokra! Örülök,hogy sikerült találnotok egy olyan utaztatót, aki a pénzetekért partneretek lesz vágyaitok elérésében! Jó utat,szép élményeket!
Nekem olyan érzetem van,hogy ez az év egy rosta lesz az utazási irodáknál,meg persze a bizonytalan életképességű repp. társaságoknál is.
Ennyire nem éreztem labilitást már 10-15 éve.Csak nehogy a utazókat szivassák meg,mint paraszt a Bervát...
Volt rá precedens.
Üdv: Atosz
Legutóbb atosz szerkesztette (2009-03-17 18:34:34), összesen 1 alkalommal