Sziasztok!
Évinek teljesen igaza van ilyen módon is tönke lehet tenni egy céget. "Az önmagát beteljesítő jóslat" régi jól bevált, de nem teljesen korrekt módszer. Ha egy bankról elterjesztjük , hogy bedől, ettől a betétesek sorban állnak, hogy kivegyék a tőkéjüket és valóban ettől tönkre megy a bank. Ezt meg lehet csinálni, akár utazási irodával is. Én most elsősorban a Grand Toursnak drukkolok, mert most náluk fizettem be.
A hir akár igaz, akár nem, megingathatja az emberek bizalmát. Mindenki félti a keservesen megkeresett kis pénzét. Nagyon sokan erre az 1-2 hét nyaralásra kuporgatnak egész évben. Őket is meg lehet érteni. Ezáltal viszont tönkremehet egy jólmenő cég.
Viszont azon a fekete listás topicon csak szidják az utazási irodákat és igen a rosszindulat, vagy csak tényleg a konkurencia.
Elképzelhetőnek tartom az utóbbit is.
Szerintem felesleges az indexen megnézni, mint írtam szerintem nem valós ott sok minden.
1996-ban IBUSZ-al voltam Parálián ( nem most volt ) sokat kellett várni hazafelé a buszra, mert balesete volt és meg kellett várni míg oda ér egy másik. DE senki nem balhézott, kivéve persze egy magyar csajt akinek a barátja boltja előtt vártunk a buszra és elzavart. Na erről nem az iroda tehet.
Mondhatnám hogy így meg úgy, mert majdnem 10 órát vártunk a buszra, de nem teszem jó volt a társaság. Hogy nem foglalkozott igazán velünk az idegenvezető, volt neki több csoportja ezen sem akadt ki senki. Véletlen baleset volt a busszal.
Most kocsival megyünk és remélem semmi gond nem lesz.
Szerintem ha megalapozatlan a rossz hír terjesztése, a Btk nem veszi jónéven,nem elég ezt hinni, tudni ill.bizonyítani is kell.Akkor áll nyerésre a dolog.
Igy van amit ettika ír, arra a topikra gondoltam. Igazából nem tudom mit tartalmaz, mert tavaly nyáron láttam, amikor szlovéniáról kerestem ott infókat, az a topik meg nem érdel, mert nem érint. Én is évekóta a Grand tourssal utazom, és bízok is bennük, meg ahogy láttam, a szállás helyeik is szépen töltödnek fel. Ez is egyfajta garancia, ha van vendég, akkor nem lehet baj náluk. Na lehet naiv vagyok.
Hiába ír valaki nick néven, az IP címe lenyomozható, szóval meg lehet keresni, kiállította, hogy egyik vagy másik utazási irodánál baj van állítólag. Utána máris alkalmazható a Btk.
Itt olvasgattam az Aeolus szuper ajánlatairól, amikről kiderült, hogy 3. személyre szólt. Ezért fölmentem az oldalukra, mert Skiathoson eszméletlen jó áron adtak egy hotelt. Eredetileg én azt golndoltam, hogy lemaradt egy 1 az összeg előtt. Tévedtem. A 3.személy kerül annyiba és azt teszik ki előre. Érdekes, hogy a 4. személy picit drágább.
Szanna
pontosabban így írják ki:63 127-tól. Ez pedig egy 3.személy(gyerek) ára. De miért kerül a 4.fő(szintén gyerek) több, mint a duplájába?
Lehet, hogy csak elírták? Vagy én értelmezem hülyén a leírást? Vagy tényleg hamis adatokkal csábítják az embert?
Szanna
Én már rég csak az árlistának hiszek. Az Aeolus meg tehet bárhova bármilyen reklámot, engem sosem látnak viszont. Persze, nyilván nekik nem nagy veszteség 1 utas, nekem meg a velük való "nem utazás" nem veszteség.
Amúgy talán természetes, mindenki azért az irodáért szorít, akivel utazik. Senki nem akarja a befizetett - és nem kevés - pénzt elveszíteni.
Tehát reménykedjünk, hogy a korrekt és sokaknak pozitív élményeket szerző irodák fennmaradnak, az inkorrekt, hamis ajánlatokkal bombázók pedig eltűnnek a süllyesztőben. Bár az is lehet, hogy azok merik ilyen módon átverni az érdeklődőket, akiknél egy mázsás fogyasztóvédelmi bírság kifizetése sem okoz problémát. Sajnos.
Ennek a kiderítése,azonosítása nem komoly feledat.Kb 5 perc alatt megmondja az illető igazi azonosságát illetve,hogy honnan melyik gépről engedték el a szöveget.Ezek a gyerekek perfektek,tudom mert ,szóval tudom...ezek csak piti dolgok,nem ellenség számukra.Feladatuk nem ez, ennél sokkal komolyabb, inkább állam és bank biztonsághoz tartozik.
Sziasztok! Az Apollontravel Utazási Irodát természetesen korrekt, megbízható irodának tartom továbbra is és bátran ajánlom mindenkinek aki még nem döntötte el, hogy melyik irodával utazik a nyáron. Valaki itt a fórumon azt terjeszti, hogy csődbe fog menni az iroda a szezon végére, AMI TERMÉSZETESEN NEM IGAZ!!!!!!!!!! és a rémhírterjesztéssel okozott kárért a Btk. vonatkozó paragrafusai szerinti büntetésre számíthat az illető!!!. Az iroda stabil pénzügyi helyzettel rendelkezik az útjainak közel 95%-át még január- február hónapban értékesítette!!
Érdeklődnék hogy hallottam hogy az apollon év végén lehúzza a rolót hallottaok valamit erről vagy csak rémhír?
Erre a hozzászólásra felkaptam a fejem. Talán ez nem rosszindulatú rémhír terjesztés, vagy naív lennék? Ahonnan Nova ezt az infót vette, ott lehet, hogy vétettek a Btk ellen, ő viszont nekem csak egy érdeklődő fórumtársnak tűnik. De a kérdésére válaszolva őszintén remélem, hogy csak egy rémhír.
Tavaly szeptemberben utaztunk a Neckermannal Santorinire, Perissába. Szállásunk az általunk kiválasztott Hotel Kouros Village-ben volt (jelenleg is szerepel a Neckermann ajánlatában).
Az utazást, az ellátást, illetve a hotelt a Neckermann weboldalán értékeltem, de ők a mai napig nem publikálták, ezért döntöttem úgy, hogy itt is megosztom veletek a tapasztaltakat.
Szememben a Neckermann a nagy és színvonalas szolgáltatók közé tartozott, azonban meg kellett tapasztalnom, hogy semmivel sem nyújt színvonalasabb szolgáltatást, mint a kisebb utazási irodák.
1. Furcsának találtuk, hogy a Neckermann helyi képviselője a reptérről induló transzfer buszon köszöntötte az utasokat, majd elköszönt tőlünk. Ez azért volt szokatlan, mert korábban pl. utaztunk a Campus Club Travellel, náluk ettől eltérően a területi képviselő mindenkit elkísért a szállásához. A Neckermennál nem ezt tapasztaltuk, sőt meglehetősen furcsa volt, hogy késő este (22-23 óra) a buszsofőr megállt az érintett szállodák előtt és gyakorlatilag minden tájékoztatás nélkül tette ki az utasokat. Sok esetben egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy melyik is a kiválasztott hotel és hol a bejárata. Ez elég kellemetlen megékezés volt azoknak, akik nem beszéltek semmilyen idegen nyelven. Lehet, hogy ez a Neckermannál általános, de mi furcsának találtuk.
2. A szálloda valóban a képeken láthatóan rendezett, igényes, szép hely, viszont - mint utólag kiderült - kifogtunk egy olyan szobát, melynek erkélye másik apartmanokhoz egyben folyósóként is szolgált. Mivel gyakorlatilag egész nap "átjáróként" funkcionált, így egyáltalán nem tudtuk használni erkélyként, nem tudtuk nyitva hagyni az erkély ajtót, sőt még a törölközőt sem tudtuk kitenni száradni.
Második kellemetlen tapasztalatunk az volt, hogy a konyhasarokkal rendelkező (drágább!!!) apartman konyhájában megletősen kevés (sok nyaralás tapasztalata után mondom ezt) és poros edény volt + egy agyonkarcolt (nem túlzok) serpenyő.
Ezt szóvá is tettük a telepített idegenvezetőnek, amikor a tájékoztatót tartotta a hotelben. Az ő rakciója erre annyi volt, hogy megkérdezte, beszélünk-e angolul, és kit kell keresnünk a hotelben, aki ebben tud segíteni. No komment... Többet nem kértünk / kérdeztünk tőle semmit.
A hotelben ettől függetlenül az ellátás (takarítás, törülközőcsre, reggeli) jó volt.
3. A fakultatív programok befizetésénél, illetve az autóbérlésnél nem javaslom senkinek, hogy a Neckermann ajánlatai közül válasszon.
Azt tapasztaltuk, hogy minden szervezett program kb. 5 Euróval volt drágább, mint a helyi irodákban. Akit nem zavar a magyar nyelvű idegenvezetés hiánya, annak mindenképpen pénztárcakimélőbb a helyi szolgáltatók (sok van) megkeresése.
Autóbérlésre is tudunk mondani egy jó példát: egy másik magyar pár 3 napra 35 Euro / nap díjért bérelt a Neckermannál autót (kicsi), mi ezzel szemben 105 Euróért 6 napra egy Nissan Micrat, ami helyett végül egy Fiat Grande Pontót kaptunk (meg voltunk elégedve vele). Ezek szezon végi árak, illetve több autókölcsönző felkeresését követően választottuk a település szélén találhatót, ami a legolcsóbbnak bizonyult.
4. Mind érkezéskor, mind elutazáskor késő este indult a repülőgép (más országból érkező Neckermann utasoknak nem), ami azt jelentette, hogy elutazás napján délelőtt el kellett hagynunk a szobát, holott este 8-kor jött értünk csak a busz. A bőröndök elhelyezését természetesen megoldották, fürdési lehetőség is volt, de ez így nem 7 teljes napos szállás volt.
Összességében a Neckermannt már nem tartjuk színvonalas, minőségi utazási irodának.