Jó hír!
A hét elején a Nemzeti Bank kamatemelést hajt végre és várhatóan némiképp erősödni fog a forint. Most senki ne vegyen eurót, vagy dollárt, mert erősödni fog a forint kb. több részletben 270 forintig.
Egy darabig ekkörül is marad, de hogy meddig, azt nem tudom. Nem vagyok optimista hosszútávon.
Üdv: Josza
Szia Josza!
Erre egy HOFI idézet lesz találó: Látja?Nem látja? Na látja! + Ha velem beszélsz fogd be szád...
Ha végre lemegy az euro 270-re, tuti feltankolok belőle, merthát bármennyire is optimista vagyok, kezdem azt hinni itt már nem lesz jobb semmi
Szia Firkamanó!
Szerencsémre én még feltankoltam a 233Ft-os euróból, úgy, hogy az idei utazgatásra elég költőpénznek. Ha most lemegy az euró tényleg érdemes váltani, mert egyet értek Veled, itt most hosszabb távon, semmi jó nem várható. Ezt az országot tönkre tették.
Údv: Josza
[
Erre egy HOFI idézet lesz találó: Látja?Nem látja? Na látja! + Ha velem beszélsz fogd be szád...
Én meg azt mondom rá:
"Lesz ez még igy sem!" Az ellenség keze betette lábát békés berkeinkbe"
és különben is "Nem a zsömle lett kisseb, a mi pofánk lett nagyobb"
Kedves Laci és Macsosz!
Ezt éppen ma cáfolták. Közölték, hogy elterjedtek ilyen hírek, de ez nem igaz. Bár ezek nem a szavatartóságukról híresek.
A kamatemelés célja , hogy a betétesek bent hagyják a pénzüket a bankban. Emellett nagyhozamú államilag garantált, fix kamatozású hosszú lejáratú befektetési formákat akarnak létrehozni. Ez is a tőkeszint emelést szolgálja, és végül államilag forintot vásárolnak nagy tételben euróért dollárért és svájci frankért,ezzel felhajtva a forint árát. A nagy kereslet felnyomja a forint árát.
Hogy ezek közül melyik valósul meg, azt a Monetáris Tanács fogja meghatározni a Nemzeti Bankkal közösen. Lehet, hogy mindháromra szükség lesz. Ha a forint középára 322 forintig romlik bedől a bankrendszer és a gazdaság, mint Izlandon. Ezt mindenképpen meg kell akadályozni. Arra még gondolni is rossz. Az EU úgy látszik nem siet segíteni nekünk.
Üdv: Cilla
Eurot kell vennem 80 ezerért, és 290 Ft-os árfolyamon szeretném megkapni.
Érdemes várnom pár napot, lemegy vajon az ára?
(merthogy most tették közzé a bajnai csomagot jó sok megszorítással, így a külföldi megítélés talán javulna, nem?)
Ti mit csinálnátok?
Én meg vagyok győződve, hogy ennek hatására le fog menni az euro. Tévedek??