Akit érdekel Évia az látogasson el az Utazás Kiállítás A pavilonjának, 106-os standjához. Ott leszünk, én is, mint iroda, de az Éviai Önkormányzat is. Reményem szerint a laptopom is jól fog működni és szép slide show-l várom az érdeklődőket:)
Köszi Ágni! Mi pénteken megyünk a párommal, mi biztos, hogy megnézzük a standot, hisz lehet, hogy Evia lesz az idei uticél, bár még nem biztos!
Ha épp ráérnél, lehet, hogy pár szót tudunk is váltani!?
Majd kereslek!
Tudna valaki segíteni, hogy hogyan lehet Athénból eljutni Evia szigetére? Nem autóval. Busszal vagy esetleg vonattal? Ezek a sziget melyik részére visznek? Agios Georgios-ba el lehet jutni? Távolsági buszokkal van lehetőség a szigetről eljutni görögországi nevezetességekhez?
Köszönöm, hogy segítesz. Sajnos nem tudom Chalkida merre van. Agios Georgios-t pedig azért választottam, mert ott láttam szállást utazási katalógusban. Tudom, vannak oldalak, ahol lehet találni szállást máshova is, csak az a helyzet, hogy a repülőjegyet ill. a szállást szeretném forintban intézni, hogy csak a költőpénzre kelljen eurót váltani. Azt hiszem a jelenlegi árfolyam mellett ez érthető. Ha vannak ötleteid, szívesen meghallgatnám. Én úgy gondoltam, hogy Athénig lehetne menni repülővel, találtam is olcsó jegyet, és onnan eljutni valahogy Evia-ra, ahonnan reményeim szerint lehet mozogni többfelé. Talán autóbérlésre is van lehetőség. Előre is köszönöm az ötleteket.
Ha nem is akarod tudni, akkor persze nincs mit tenni, de ha esetleg mégis, és rákatt az Ágni által betett linkre, majd a részletes Evia térkép gombra, akkor máris megnézheted.
De a Google kereső is sokat tud segíteni!
Szia Nóra,
szerintem mindegy hogy euróban vagy forintban, de a szállás árát úgyis ki kell egyenlíteni és nem hiszem, hogy az utazási iroda veszítene a dolgon, tehát te forintban ugyanúgy meg fogod fizetni amit kell. Az előlegeket banki átutalással kell utalni, ami azt jelenti, hogy kifizeted forintban a bankban, aztán a túloldalon megkapják euróban. Az igaz, hogy a transzfert meg kell fizetni, kb. 20 euró a két ország között. Agios Georgios nagyon messze van Athéntól (kb. 230-250 km, nem autosztrádán! vagy ha autosztráda akkor komp, kompjegyek kb. 15 eur kocsi + 1,5 eur/személy) és az én véleményem szerint nem éri meg oda elmenni, egy napot utazgatni. Ha már Athénból jösztök és nézelődni akartok mindenfele, akkor menjetek Évia középső részére, ezzel a döntéssel nemcsak időt, de pénzt is megtakarítasz. A sziget 195 km hoszzú, így nem mindegy hová mész. A központi rész, szárazföldhöz legközelebb eső részén van Chalkida, ez a sziget fővárosa, itt vannak a történelmi leletek nagyrészei is. Ide jön a vonat, busz, mert a város 2 híddal össze van kötve a szárazfölddel. Ha kocsit bérelnétek a reptéren, az nagyon klassz lenne, mert egyenesen kimehettek a szigetre, ott meg lehet aztán mászkálni. 1 egész napos túra átmenni a sziget északi részének 1-2 helységébe, 1 napos túra a középső részén megnézni a látnivalókat, 1 napos túra lemenni egyet járni a déli részeken. Vannak hajókirándulások bármelyik részre mentek, ezek is 1 napos túra. Aztán meg lehet menni Athénba, Mükénébe, Nafplióba, Epidauruszba, Korinthosba, Delphoi-be stb. mind kell egy -egy nap becsületesen szétnézni.
Köszönöm a segítséged. Kicsit nézegettem a honlapot, amit ajánlasz. Vannak érdekes dolgok. Mi a véleményed a kempingekről, amik a honlapon találhatók? Kempingezni is nagyon szeretünk. A szállás foglalásokat itt a honalpon kell elintézni az űrlap segítségével? Köszönöm.
Szia Nora,
bocs a megkesett valaszert. En szemely szt 3 kempingrol tudok Eszak Evian, Pefkiben, Agia Anna-n, Roviesben. Meg van a kozepso reszen is, Eretria korul de en ott nem jartam nem tudok velemenyt mondani. A site-n panziokba lehet foglalni, a kempingegbe egyenesen lehet foglalni, ha kell azonban szivesen segitek.
Szia Ágni!
Kérdésem , Nei Poriból érdemes e egy napos kirándulást kocsival Evia szigetére szervezni?
Ha elég korán indulnánk mire lenne elég a látnivalóból , mondjuk az északi részből? mit javasolsz?
Szívesen fogadok mindent evvel kapcsolatban!
köszi! pithon