Kakadu! lehet hogy figyelmetlen voltam, de Nikianaról nem sokat írtál? Mivel ott lesz a szállás tudnál pár mondatot írni róla. Köszönöm
Szösszenetem lelkes olvasója gyors választ érdemel
Nikiana egy kis csendes falu félúton Nidri és Lefkasz között.
Van egy kikötője, ott és a faluban 3-4 taverna, hátom bolt, két pékség, de disco vagy más élménykombinát nincs. A partja a Philipposnál csendes, kavicsos, én csak "fakir bech"-nek titulálom, a kikötő melletti strand lassan mélyülő, durva homokos. Mivel fürdeni a nyugati oldalra járunk és itt csak megmártózunk reggel vagy este megteszi. Mi egyrészt a háziak miatt szeretjük, a szép kert, a sok virág, másrészt pedig az elhelyezkedése miatt; minden könnyen elérhető és nyugi van. A reggeli és egyébb apró bevásárlások elintézhetők helyben, de ha komolyabban akarunk belecsapni a lecsóba, akkor sincs messze semmi.
Mikor mentek?
Én is köszönöm a gyors válaszod. Sajnos eléggé távol van még az indulás. Szeptember 5-től leszünk ott 12.-ig. Ahogy a fórumot olvasgatom biztos nem utoljára és kevés is lesz. Csak azért egy hét, mert előtte 2 hét Korfu. Onnan megyünk át Lefkadara. Egyébként mi is valószínű a nyugati oldalra fogunk járni, illetve ahol jól lehet sznorizni. Második otthonom a tenger, de a víz- szint alatt. Az nem baj hogy nyugis hely a szállás. A képeken láttam hogy ahová megyünk a B tipusú Ők bungalónak hívják. Tudom Te már többször felhívtad a figyelmet hogy az is apartman. Jól láttam, hogy emeletes? szerinted lehet emeleti szobát kérni,és merre néznek az ablakai? Bocsi a kérdésekért.
Sznorizni ne a nyugati parton akarj (Nikianaban meg pláne:-), arra a legjobb a Geni-től Vassilikiig húzódó rész(szerintem). A nyugati partra ne is vigyél uszonyt meg ilyesmit, oda a két szemed bőven elég lesz, hogy ámulhass.
Ja, és a helyedben a 2 hét Korfu-1 hét Lefkada arányt sűrgősen megcserélném Azért utószezonban figyelj arra, hogy egy csomó minden megszűnik vagy ritkul (kompjáratok, kirándulóhajó-járatok, 1-2 busz-viszonylat), és pár taverna is bezárhat.
Vera!
Most még változtathatsz, 4x voltam Korfun anno, amikor a gyerkőcök még csak növögettek, és imádtam Paleokastritsát (a keleti part felejtős!!), úgy-hogy nem a néplavórral hasonlítom össze Lefkadát, de mivel 3x itt is jártam már, azt hiszem, rizikómentesen formálok véleményt a két szigetről.
Alaposan rágd meg, hátha még időben szólunk, aztán ha hazajössz, majd begyűjtjük a hálaimáidat
Aranyosak vagytok. Szóval az az igazság hogy idén ötödjére megyünk Korfura és már le is van foglalva a szállás mivel nagyon kedvező volt. Illetve az egyik gyermekem kifejezett kérése volt, mivel nász út is egyben. Mint írtam Lefkadara véletlenül találtam rá utólag és már sajna csak egy hét fér bele a költségekbe. De jövőre így látatlanban is merem mondani újra Lefkadan lesz a helyünk. Mivel autóval megyünk semmi gond hogy nem lesz olyan nyüzsi. Kakadu azt szeretném még kérdezni tőled, hogy a standard típusú házikó nem tudod mekkora. Mert arról nincs írva a honlapjukon.(B standard földszintes annyit már tudok, (úgyhogy nem kell tengerre néző . A felszereltsége is olyan mint a sima B típusúé? Illetve a fizetésnél, szerinted a foglalót, hogy érdemesebb fizetni, kártyával, vagy bankon keresztül? Ha jól tudom a bank elég sok sápot lehúz?
Picit közbeszólok.
Mi egy emeletit és egy földszintit kaptunk.
Előleget utaltam a neten keresztül.
Ha kártyával akarsz fizetni igaz nincs ktg, de meg kell adnod azokat a bizonyos adatokat egy word dokumentumban nekik. Biztosan nem élnek vele vissza, de jobb félni mint megijedni.
Na szóval nekem mindkét banknál (MKB, OTP) van netes hozzáférésem, és így 2000 Ft az utalás díja.
Amúgy 4000 Ft lenne.
A pasi tök jól megadta az utalásos adatokat, de segíteni is tudok neked ha kell, de tényleg egyszerű.
A honlapjuk szerint a "B" tipusu appartman 25-28 m2, felszereltségében mindegyik megegyezik egymással. Kondi, TV, 120-literes hűtő fagyasztó rekesszel, mini elektromos sütő grillel és két főzőlappal. Ágynemű, törülköző csere 3 naponta, takarítás naponta. Alap edényzet, de ha valami nincs szólsz és adnak. Konyharuha nincs, de mi is papírtörlőt használunk ott.
Nekem olyan Netes kártyám van amivel nem a "hétköznapi" dolgaimat intézem. Tehát igazán nincs mit félteni nagyon rajta. Ez szinte használaton kívüli, plusz. Már csak azt nem tudom hogy is fizessek vele, mert valamilyen dokumentumot kellene kitölteni a válaszuk szerint, de az nem jött. A banki paramétereket azt megadta azok már megvannak.