Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 1966
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93215 Üzenet linkje2009-03-22 12:40:54  Re:

czoki írta:
Szia Kyra!
Mi m.évben utaztunk az IBUSZ-al Saritba, repülővel. MALÉV menetrendszerinti járat. Teljesen korrektek
voltak minden tekintetben. A rep. téren várt az idegenvezető, aki végig
jött velünk a buszon. Minden közbenső megálló helyen,- több nyaralóhelyet érintett a busz,- bekisérte az oda utazókat a szállásukra.
Mi még itthon kértük az emeleti, lehetőleg tengerre néző szobát, melyet
az iroda nem garantált, de beírták a foglalási lapra, mint kérést.
Meg is kaptuk. Igaz oldalról volt látható a tenger, de a szobák sajátosságából adódóan nem is volt jobb.
Összefoglalva: Ha idén is tudnánk utazni, biztosan velük mennénk. icon_lol.gif
Korábbi években a Dias Zeussal utaztunk, teljes megelégedésünkre,de
náluk megszünt a "szárazföldi" repülős út. icon_cry.gif
Üdv. czoki.

Köszi a választ Czoki! icon_biggrin.gif
Örülök, hogy jó véleménnyel vagy róluk! Idén először utazunk velük. A TUI egekig tornázott árai miatt döntöttünk így. icon_confused.gif
A repülőn volt ellátás?
Azt tudom, hogy a szerződésüktől függ. Eddig a TUI-s szerződéses gépeknél mindíg volt. Az IBUSZ irodában viszont még nem kérdeztem rá.

# 1967
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93220 Üzenet linkje2009-03-22 13:19:33  Válasz a #93198. hsz-ra Előzmény #93198

Szia Yldyke!

Sajnálom, hogy így jártatok! Mi 3x voltunk ott, és kisebb bosszúságokon kívül nem volt gondunk. De tavaly az egyik szomszédban a lányok (utasok) éjjel is dorbézoltak, de ez nem az irodák hibája (talán). Persze mi a nagy nyugiságot szeretjük.

"a jópofiság mögött óriási adag ÉRDEK volt a segítség kevés jelével."
???

Erről ott helyben is beszlgettünk vele, és azért mi is úgy indulunk útnak, hogy a kötelező az ingyenes, a többi nem. Mármint a segítség. Sajnos ez a helyzet. Azért az idegenvezetők nem az "angyali segítő szolgálat" elvén működnek. Ha bemennek a boltba nekik is fizetni kell a pénztárnál.
Tőle legalább lehetett kérdezni sok helyen, míg a görög hivatalból kirendelt idegenvezető semmire nem válaszolt, csak mondta a magáét mind a gép. Nagyüzem volt.

Edessában, amikor amikor mi voltunk, nem volt túl nagy tempó, de tényleg nem volt nyitva a "barlang", így maradt a vízesés. Az ebédnél meg emlékszem, hogy kihangsúlyozták, hogy aki pisztrángot akar az mit tegyen, illteve segített a rendelésnél (hát persze, hogy ez is üzlet icon_smile.gif ), de azt is hangsúlyozta, hogy nem kötelező. Megadta, hogy mikor lesz az idulás, és szabadprogram. Nekünk is, még így is egy kicsit gyors volt az egész nap, de tényleg elfáradtunk, mire haza értünk. Most már ismeritek, és akár máskor is el lehet menni, más módon is!

Hát az Éváék, meg nem a Bolla, hanem egy helyi iroda, és talán ez jellemzi a világ sok utaztató irodáját. Legalábbis én azt tapasztaltam, hogy valamit, valahol itthon megrendelsz és kint mást kapsz (ez lehet bárhol, mert pl. valaki írta, hogy Parga felé még egér is volt... - szóval lutri az egész). Ha meg panaszkodsz, akkor azt mondják, a magyarországi irodánál kell megtenned, mert ők nem tehetnek semmiről. de ők messze vannak, és nem is biztos, hogy eléred őket, ha meg mégis, akkor azt mondják nem hisznek neked. Ekkor vagy elállsz teljesen és el van rontva a nyaralásod, vagy megadod magad és akkor is el lesz rontva valamennyire, vagy próbálsz alkudozni, és talán lesz valamivel jobb. De egy biztos, nyomot fog hagyni benned.
Nagyon sajnálom az eseteteket!

Talán az lenne a megoldás, hogy mielőtt aláírja az ember az utazási szerződést, mindent írásban tisztázni kellene. Na ha erre vársz, biztos nem mész velük sehova.

pl.: 2006-ban a Skiathos-i út fergeteges volt és köszönhetően az akkori idegenvezető lánynak, visszafelé hajócserével lett garantálva a mulatozás, a tánc, a jó kedv. Lásd a honlapomon a filmeket ezekről. Így mindkét hajó utasának jutott a jóból. Míg 2007-ben megevett az unalom, mert nem a Kostas hajóján voltunk. Nincs is fent film, illetve hamarosan teszek fel, de csak a hajó imbolygását vettem fel, mert ez volt a legérdekesebb esemény.
Hát nem méreg! És 90 euro volt kettőnknek.

A néhány soros ismertető felkelti az ember figyelmét a fakultatívok után, majd a helyi iroda ad ismertetőt. Persze ekkor is lehet, hogy nem tudsz mindent. Itt a Hellaszon viszont szerencsére minden infót be lehet szerezni az utakról. De látod nekünk is a két azonos fak. és mégis óriási különbség lett.

# 1968
Juditella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93268 Üzenet linkje2009-03-22 19:08:43  Válasz a #93047. hsz-ra Előzmény #93047

cilla! Olvastam , hogy ti is már utaztatok az Aelolussal Pargára a sakis apartmanba. Én Pargát szerttem volna látni és Az aeolusnál volt már csak hely, és csak a Thomas villában nem tudsz nekem erröl valamit irni? Milyen hossszu az ut busszal és fakultativra önállóan szervezkedtetek? 13 nap- szeretném magam jól érezni, de tényleg nem tudom, lesz -e magyar még ebben az apartmanban, ezt titkolja az iroda.
# 1969
Czoki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
200 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93301 Üzenet linkje2009-03-23 08:29:29  Válasz a #93215. hsz-ra Előzmény #93215

Szia Kyra!
Igen, volt ellátás, ha annak nevezhető a "szendvics", volt kávé vagy tea,
több féle üditő, vagy sör. Mivel mindössze 1 1/2 órás az út, nem is
vár többet az ember (legalább is én). 2007.-ben a Wizzair-al utaztunk,
náluk csak külön fizetés ellenében volt bármi is, és igen kemény árakat
számoltak.
Jó nyaralást, igen jó időt kívánok. icon_cool.gif
Üdv. czoki.

# 1970
Juditella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93331 Üzenet linkje2009-03-23 12:37:42  Válasz a #93161. hsz-ra Előzmény #93161

üdvözöllek, én is győri vagyok. Az Aeolusal szretnék utazni Pargára. Hogyon szálltatok fel Győrben.? Mert logikus, hogy ha szlovákokat hoz, akkor a busz Győrön kleresztül mennek. Irj nekem erről légyszives, hol tudtátok ezt intézni. Már csak a Thomas villában volt hely, amikor én foglaltam. Kicsit elkeseritettél. Bár tavaly is az Aoelussal utaztam Pozsanyból a görög Karpatos szigetére és nem volt semmi gond.
# 1971
Yldyke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93385 Üzenet linkje2009-03-23 19:24:05  Válasz a #93331. hsz-ra Előzmény #93331

Szia Juditella!
2007-ben voltunk Pargán az Aeolussal. Győrben a Tompa utca végében lévő Schell kútnál volt a találkozónk a busszal. Pontosan már nem emlékszem, de elég korán, kellett ott lenni a kútnál. (talán 8 óra?) Visszafelé pedig az út túloldalán, a MOL kútnál volt a leszállás (talán 7 óra körül?)
Persze a körülmények befolyásolnak mindenkit abban, hogy milyen a véleménye adott témában. Nem vagyunk egyformák, nem egyformák a szituációk. Összességében nekünk akkor jól sült el, de a többi ember negatív élménye nekem elvette a kedvemet attól, hogy „idegenekkel” utazzam. (Ui.: pedig a vezetők 100% többet értek, mint a hazaiak)

# 1972
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93391 Üzenet linkje2009-03-23 21:45:22  Válasz a #93385. hsz-ra Előzmény #93385

Kedves Juditella!
Semmi okod, az aggodalomra az Aeolussal és az utazással kapcsolatban. Modom ezt úgy, hogy egy cseppet sem a szívem csücskei ők és jómagam sohasem fogok velük utazni. A szlovákokkal kapcsolatban semilyen rossz tapasztalaltom nincs. A velük történt utazások során csupán egy ott élő magyar asszonnyal volt kisebb afférunk. A Thomasról már írtam, tök jó hely. Nem értem miért hagyod, hogy elvegyék a kedvedet és a bátorságodat az úttól. Mondjuk azt sem értem, hogy valaki, akinek már volt oda ugyanezzel a céggel egy jól sikerült útja, miért próbál elbizonytalanítani? Ne hallgass senkire, vágj bele! Nem fogod megbánni Parga egy pazar hely. Próbálj keríteni egy útitársat és biztos vagyok benne, hogy azt fogod írni, ha visszajössz, hogy igazad volt Josza.

# 1973
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93392 Üzenet linkje2009-03-23 21:51:33 

Tényleg! Most már megkérek mindenkit, aki szlovákokkal utazott írja le mikor, milyen tapasztalata volt a szlovák utitársakkal. Volt e olyan eset, ami aggodalomra, vagy megszívlelendő következtetésre ad okot? Konkrétan eddig még senki sem írt ilyen eseről, csak riogat a szlovákokkal.
# 1974
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93398 Üzenet linkje2009-03-23 22:51:41 

josza2 írta:
Tényleg! Most már megkérek mindenkit, aki szlovákokkal utazott írja le mikor, milyen tapasztalata volt a szlovák utitársakkal. Volt e olyan eset, ami aggodalomra, vagy megszívlelendő következtetésre ad okot? Konkrétan eddig még senki sem írt ilyen eseről, csak riogat a szlovákokkal.

de igen , én már " elítettem "

Ok ; 2008.08.17.-2008.09.07-ig ismét kedvec szállodámban jártam próbáltam " lazulni " , mint még kb .200 vendég a világ sok országából .
Nos , nem volt felhőtlen a lazulásunk ; megérkezett a Slo...vakian Airlines
chartere...
"Érdekes" arcok érkeztek ; szabályosan terrorizálták a vendégeket - a reggelinél-ebédnél-vacsoránál-pool barnal , sőt a parton is. Ettől kezdve
igen megromlott a hangulat , tizensok éve járok ebbe a szállodába ,de mindig egy nyugis hely volt .Több régi törzsvendég ki is jelentkezett .

A nap 24 órájában csont részegek voltak .Érkezésük napján ; bemutatkozásként ;
-leüttötték az egyik pincért , majd a román poolbar-os is kapott ,
Panos / régi róka - éjszakai portás / sem maradt ki .

Hívtuk a zsarukat ( kétszer ) - tudtommal még a mai napig sem érkeztek meg....

( 2 járőrpár szolgál a környéken- Malia is a körzetük része ,
Mália-ban naponta több késelés ,stb van ,- hát volt komolyabb feladatuk.
Mália a Brittániából érkező kedves vendégek csatatere.)

Biztos ez csak egy egyedi eset és bizonyára nem ez a jellemző ,
nem szabad általánosítani.......

icon_mrgreen.gif

# 1975
Juditella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93409 Üzenet linkje2009-03-24 06:35:47  Válasz a #93385. hsz-ra Előzmény #93385

Szia yldyke. Köszi a válasz. Még tavaly is ugy volt a győri felszállás, ahogy és ahol Te irod. Nektek jelezték ezt a lehetőséget, vagy Ti forsziroztátok ki. Engem ugy tájékotattak, hogy csak Pesten van felszállás. Ez elég nagy tortura oda-visszaAAmugy Pargával teljes mértékben meg voltatok elégedve,?. Érthető, hogy van az emberben egy bizonytalanság, hisz hideget, meleget hall és ez kicsit elriasztja az embert. Két-három utitárs is akadt volna/mivel egyelőre egyedül utaznék/, de az Aeolus iroda hallata visszatartotta őket a jelentkezéstől. Inkább a Walter Travel mellett fogalaltak állást, ill. a Forgó Travell az , amit ujabban hallok. Azért rj még néhány jó tanácsot. Kösz előre is. Judit
# 1976
Juditella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93410 Üzenet linkje2009-03-24 06:43:49  Válasz a #93391. hsz-ra Előzmény #93391

Josz! Érzem, hogy Te jót akarsz és buzditasz is, csak ha egyes utazási irodák is igy állnak az AEolus-hoz, akkor az emberben van egy kis drukk.Nekik nem is érdekük a társitás -érthető- csak ugy tudják megoldani, ha én Győrben befizetem az illető helyett a z előleget, nem tudják máshogy megoldani . Ez is szemet szurt az egyik ismerősömnek, akit érdeket volna az ut , mint utitárs. Inkább lebeszélték és más utazási irodát ajánlottak neki, Hát ez a helyzet. De nem tettem le azért Pargáról. Bár ÉVia nagyon érdekel, de részletes programot nem találtam a megadott lapon. Üdv Judit
# 1977
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93412 Üzenet linkje2009-03-24 07:28:14 

Én Krétának a déli részén nyaraltam az Aeolussal. Az útitársaink ill. a szállónkban lakók ill. a személyzet egy része Szlovákiából jött. Nekem semmi bajom nem volt velük. Némely ott dolgozó kifejezetten jó fej, rendes volt.
Bár a telepített idegenvezető mondta, hogy a szezon elején volt némi gond, de megoldódott. Én nem vettem semmi rosszat észre(nem mintha figyeltem a többi külföldi szállóvendégre). A legrosszabb ami történt, hogy fél napig nem volt áram, ezért nem lehetett megmaradni a szobában a melegtől.
Szanna

# 1978
Somijudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93415 Üzenet linkje2009-03-24 07:59:18 

Szia Juditella!

Mi tavaly is és tavalyelött is az Aeolus-sal voltunk Pargán, és mennék bármikor.
Parga csodás, az irodával nem volt több problémánk, mint bármely más irodával, pedig jó néhányat már kipróbáltunk.
Szerintem ne izgulj vágj bele nyugodtan!

Üdv:Somijudit

# 1979
Enter
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93418 Üzenet linkje2009-03-24 08:21:57 

Sziasztok!
Mi tavaly utaztunk a Walter Travellal Sartiba, és csak pozitív véleményem van róluk.Budapesten szálltunk fel a buszra,az előre megbeszélt helyen ültünk,és még plusz pénzt sem kértek érte!A buszon végig jó hangulat volt,köszönhetően a két profi sofőrnek.Már pár irodával utaztunk,de ilyen részletes tájékoztatást a buszon még nem kaptunk!A határokon nem volt semmi probléma,így korán reggel lent voltunk Sartin.Mikor sarti a parkolójába megérkezett a busz,ott várt minket az id.vez.Fél óra alatt mindenkit elvittek a szállásra.Addíg,amíg takarították az apartmant,Lementünk a partra.Amire a többi iroda busza megérkezett Sartiba,addigra mi már rég beköltöztünk!A nyaralás hamar eltelt,majd jött a haza út.Előtte este a barátaink,akik egy másik irodával jöttek,folyamatosan érdeklődniük kellett,hogy mikor indul a buszuk.Persze az irodába nem tudták nekik megmondani,így egy kicsit idegesek voltak.Minekünk amikor leérkeztünk Sartiba elmondták,hogy mikor indulunk vissza.Persze mondanom sem kell,hogy pontosan a megbeszélt időpontba ott volt a busz,míg a barátaink egész délelőtt várták a buszukat!A hűtőtáskájuk leolvadt,így az összes kaját el kellett dobniuk!Mi ebéd után indultunk haza,és kora reggel már otthon is voltunk.Én csak jót tudok mondani róluk!
Tökéletes szervezés,csak így tovább!

# 1980
Dinnyécske
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93524 Üzenet linkje2009-03-25 19:23:17 

Sziasztok!

A Personal tours-ról szeretnék valami infót.

Előre is köszönöm

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 131 132 133 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu