Görögországban élek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 256
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85530 Üzenet linkje2008-11-19 13:31:44 

Sziasztok!

Ágni blogjában, a "Görögországba költözni végleg + erdei képek" - azt hiszem, Jox erre hivatkozik - sok tény, hasznos infó elhangzik. Tényleg sok mindenki elgondolkodhat rajta...

Ide írtam be két hozzászólást/kérdést/észrevételt, amit ide is feltennék, hátha többen felfigyelnek itt a témára és akár válaszokat, információkat, tapasztalatokat is kapok:-)

Az első:

"Csak egy egyszerű kérdésem lenne, főleg a Görögországban élőkhöz:
Nem ismertek, tudtok magyar pasikról véletlenül, akik kiköltöztek, ott dolgoznak, megnősültek, disszidáltak, vagy hasonlók? Csak azért, mert mindig csak "női szemmel" ismerjük meg ezeket a dolgokat... Na ez nem baj, de egy meglehetősen férfi központú társadalomban kíváncsi lennék, hogy egy görög család hogy fogadja, ha külföldi férfi benősül. Vagy maga a társadalom hogy viszonyul egy külföldihez, aki ott szeretne velük/közöttük élni, dolgozni."

A második:

"Aztán lehet, hogy egy külföldi fiúnak jobban örülnek a lányos családok, mint a külföldi nőnek a fiúsak...
Elvégre nekik MI vagyunk a "különlegesek"! Hiszen görög pasiból ott van rengeteg... Ott, az nem "különleges"! Ráadásul a mi kultúránkból jött srácok tutira jobban – inkább „máshogy” - becsülik az asszonyt, mit az a klasszikus, már-már hím soviniszta – és ezzel nem akarok általánosítani vagy megbántani senkit – férfitársak. Tudom, a görög férfi is tud szeretni, tiszteli a nőket, főleg az anyjukat, de valljuk be, még mindig elég férfiközpontú a gondolkodásmódjuk. Nem szeretném magam fényezni, de én sosem várom el egy nőtől, hogy „cseléd” legyen. Nyilván megvan az alap szerepleosztás egy családban, de az nem szentírás – szerintem. És ha be akar ülni valahova meginni valamit, vagy ki akar ruccanni a barátnőkkel… hát miért ne???

Szóval még mindig várok infót kivándorolt magyar pasikról, akik ott telepedtek le és/vagy esetleg családot is alapítottak."

Efhariszto poli!

# 257
Angica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
153 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85542 Üzenet linkje2008-11-19 18:11:57  Válasz a #85403. hsz-ra Előzmény #85403

Sziasztok!
Nem tudom mit mondanak a statisztikák, azt tudom felétek közvetíteni, amit mint kint élő hallok a falunkból Magyarországra látogató görögöktől, valamint azoktól, akik görögök, azonban évek óta Magyarországon élnek. Tehát: akik egyszer elmentek meglátogatni kicsiny hazánkat, azok szinte minden évben, szezon végén, újra és újra megteszik. Teszik ezt azért, mert tetszett Nekik Budapest, ahová fővárosunk lévén, elsőbbségben részesítvén látogattak, s mivel onnan pozitív élményekkel gazdagodva tértek vissza, faggatóztak arról, hová érdemes még menniük Magyarországon belül. Ebből arra következtetek, hogy annyira szörnyű nem lehet nálunk. Azok azonban, akik több időt töltöttek Mo-n, egyre inkább jönnek vissza saját hazájukba, még akkor is, ha esetlegesen ott már családot alapítottak. Azonban elmondásuk szerint inkább a megélhetésük miatt aggódnak. Turisztikai szempontból tehát azt gondolom, kellemes hely Magyarország, politikai-gazdasági szempontból... Nem fejteném ki a véleményem, önmagáért beszél az, hogy én sem élek otthon. Az álszenteskedés, a mosolygás a pénzért pedig nemcsak Magyarországon, illetőleg Görögországban van jelen, hanem bárhol a világon, ahol maga a turizmus jelen van.

# 258
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2693 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85767 Üzenet linkje2008-11-23 11:58:06  Válasz a #85530. hsz-ra Előzmény #85530

Nem akarok OFF lenni...

Csak azért teszem fel ide ezt a két linket, mert én is most kaptam, és bár nem mélyültem el bennük.... nem tudom hirtelen, hova tenni... de hátha épp ide vág...!

Idézet:
"Szalóki György - Athén

Az iWiW a világ körül című sorozatunkban külföldön élő magyarokat, illetve Magyarországon élő iWiW-felhasználókat keresünk meg a közösségi portál segítségével, hogy mutassák be ők azt a várost, ahol élnek. Minden nap egy újabb várossal - és egy újabb külföldön vagy hazánkban élő magyarral - ismerkedhetnek meg olvasóink. Ma Szalóki György válaszol Athénból."

icon_idea.gif icon_arrow.gif https://www.origo.hu/vilagkorul/20081104-athen-iwiw-a-vilag-korul.html

és még:

Idézet:
Gottgeisl Dóra - Korinthosz, Görögország
Az iWiW a világ körül című sorozatunkban külföldön élő magyarokat keresünk meg a közösségi portál segítségével, hogy mutassák be ők a várost, ahol élnek. Minden nap egy újabb várossal - és egy újabb külföldön élő magyarral - ismerkedhetnek meg olvasóink. Rio de Janeirótól Tallinnig minden iWiW-felhasználónak ugyanazokat a kérdéseket tesszük fel, bízva abban, hogy válaszaik nyomán kiderül: hogyan változnak az életkörülmények városról városra. Ma a tűzvész sújtotta Görögország egyik városából, Korinthoszból válaszol Gottgeisl Dóra

icon_idea.gif icon_arrow.gif https://origo.hu/vilagkorul/20.....korul.html

# 259
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85878 Üzenet linkje2008-11-24 19:52:53  Válasz a #85767. hsz-ra Előzmény #85767

Köszi Strato, szerintem érdekes volt!
# 260
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85885 Üzenet linkje2008-11-24 21:24:17 

Szerintem is jók ezek a riportok, a listában lehettalálni több görög városban élőről is, és kint élőként jelentkezni is lehet riportra!!!

http://origo.hu/vilagkorul/20071228-thesszaloniki-iwiw-a-vilag-korul.html

# 261
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86614 Üzenet linkje2008-12-16 13:26:47 

# 262
Karpuzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
181 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86617 Üzenet linkje2008-12-16 14:29:46 

Ha már iwiw a világ körül, hagy hírdessem a saját cikkemet:
https://www.origo.hu/vilagkoru.....korul.html

# 263
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86619 Üzenet linkje2008-12-16 15:29:58 

De jó! Köszi Karpuzi, máris megyek nézni. (nekem is van)
# 264
Rozinante
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
221 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86620 Üzenet linkje2008-12-16 15:32:57  Válasz a #86617. hsz-ra Előzmény #86617

Nagyon jó, gratula icon_lol.gif
# 265
Karpuzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
181 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86621 Üzenet linkje2008-12-16 16:13:20  Válasz a #86619. hsz-ra Előzmény #86619

Már láttam is Andi, tetszett icon_smile.gif . Én szeretem ezeket olvasni, érdekes az magyar emberek külföldi élete.
# 266
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86622 Üzenet linkje2008-12-16 17:18:43 

Köszi a cikkeket, nagyon érdekesek! Kicsit sajnálom, hogy már nem vagyok olyan fiatal, hogy én is "újrakezdjem", megpróbáljam ezt a kinti életet, pedig szivesen megtenném! icon_smile.gif
# 267
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86624 Üzenet linkje2008-12-16 17:27:00  Válasz a #86619. hsz-ra Előzmény #86619

Andi! A tiéd hol olvasható, mert szégyenszemre nem találom. Belinkelnéd Te is ide? icon_biggrin.gif
# 268
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86625 Üzenet linkje2008-12-16 18:12:10 

A blogomba beírom...
# 269
Dian77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
363 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86628 Üzenet linkje2008-12-16 20:08:09 

Andi! Karpuzi! Nekem is tetszettek a világ körüli cikkek.
# 270
Jamasz
Törzstag
Törzstag
541 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93605 Üzenet linkje2009-03-26 22:37:14  Re:

Stratos írta:
Nem akarok OFF lenni...

Csak azért teszem fel ide ezt a két linket, mert én is most kaptam, és bár nem mélyültem el bennük.... nem tudom hirtelen, hova tenni... de hátha épp ide vág...!
Szerintem erdekes. Koszi. Feltehetnel meg tobbet is.
Idézet:
"Szalóki György - Athén

Az iWiW a világ körül című sorozatunkban külföldön élő magyarokat, illetve Magyarországon élő iWiW-felhasználókat keresünk meg a közösségi portál segítségével, hogy mutassák be ők azt a várost, ahol élnek. Minden nap egy újabb várossal - és egy újabb külföldön vagy hazánkban élő magyarral - ismerkedhetnek meg olvasóink. Ma Szalóki György válaszol Athénból."

icon_idea.gif icon_arrow.gif https://www.origo.hu/vilagkorul/20081104-athen-iwiw-a-vilag-korul.html

és még:

Idézet:
Gottgeisl Dóra - Korinthosz, Görögország
Az iWiW a világ körül című sorozatunkban külföldön élő magyarokat keresünk meg a közösségi portál segítségével, hogy mutassák be ők a várost, ahol élnek. Minden nap egy újabb várossal - és egy újabb külföldön élő magyarral - ismerkedhetnek meg olvasóink. Rio de Janeirótól Tallinnig minden iWiW-felhasználónak ugyanazokat a kérdéseket tesszük fel, bízva abban, hogy válaszaik nyomán kiderül: hogyan változnak az életkörülmények városról városra. Ma a tűzvész sújtotta Görögország egyik városából, Korinthoszból válaszol Gottgeisl Dóra

icon_idea.gif icon_arrow.gif https://origo.hu/vilagkorul/20.....korul.html

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 25 26 27   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu