Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 406
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9544 Üzenet linkje2006-06-23 10:56:43  Szerpentin

# 407
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Barbageorgopulosz

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
241 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9574 Üzenet linkje2006-06-23 21:03:20 

Jox írta:
orfeusz!

Kifelé Szerbiában hol tankoltatok?

Bocs, hogy belekotyogok, de mi mindíg a Belgrád után kb. 110 km-re lévõ OMW kúton tankolunk. Tiszta, nem vágnak át, euróval is lehet fizetni.
Tõlünk ( Mátészalka) lefelé , 610, Paraliától visszafelé pedíg 560km-re van. Kb. sacc félúton, amit kényelmesen meg lehet tenni egy tank benzinnel. Tõlünk Szeged, kb. 300 km, ha esetleg valaki számolgatni akar. icon_wink.gif

# 408
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9575 Üzenet linkje2006-06-23 21:19:37 

Na pont ezért kérdeztem, hogy tudjam, nagyjából mennyit kell tankolni (mármint mennyi pénzt kell váltani a benzinre).
# 409
Barbageorgopulosz

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
241 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9580 Üzenet linkje2006-06-23 21:41:58 

Jox írta:
Na pont ezért kérdeztem, hogy tudjam, nagyjából mennyit kell tankolni (mármint mennyi pénzt kell váltani a benzinre).

Örülök, hogy segíthettem. icon_wink.gif

# 410
Busaianiko

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9583 Üzenet linkje2006-06-23 21:50:30 

Szia Jox! Most olvastam a kérdésedet. Leírom a tapasztalataimat, remélem lesz benne használható a részedre! Ma értünk haza Makrigialosból. oda már írtam egy pár dolgot. Most ide: Mi Gyöngyös mellõl indultunk. Gyöngyösön tankoltunk 23 liter 95-öst (egy Suzuki Wagon R- ez ugye nem nagy fogyasztású!) és azzal indultunk el. Éjjel indultunk 11-kor, Pesten hatalmas dugó, úgyhogy csak 00:50-kor értük el az M5-öst. 2:40-kor értünk Röszkére. Semmi forgalom nem volt, simán átértünk. Dínárt ott váltottunk a benzinkút oldalával szembeni pénzváltóban. (Olyan középtájon.) 100 euróért kaptunk 8615 dínárt. Mi a határtól az elsõ OMV kútnál megtankoltunk. Csak 10 litert, hogy majd meglatjuk. Ez a határtól olyan 60 km-re volt, és legközelebb csak a görög határon kellett tankolnunk. A fizetõs kapuk: Szerbia: 430-430-1130-270, bár ez már köztudott úgy gondolom. A görög határon azért nem ajánlom a tankolást, mert ott a legdrágább: 1.049 euró. az országban mindenhol olcsóbb volt, de ezt akkor még nem tudtuk. Úgyhogy vagy elõbb, vagy késõbb ajánlom. Azt, hogy mennyit válts be benzinre az autódtól is függ gondolom, mert nekünk nem sok kellett. Még visszafelé is tudtunk tankolni valamennyit a dínárból.
Viszont, ami meglepett, hogy visszafelé valahol Nis környékén, ami van OMV kút lefelé, az visszafelé nincs, mert csak az egyik oldalon van. Mi viszont számítottunk rá, mert lefelé nem néztük, és ráfaragtunk, mert már tartalékkal mentünk, és mivel kártyával akartunk tankolni hazafelé, ezért mindenképp OMV kút kellett volna. Viszont találtunk egy JP kutat, ahol egy nagyon rendes szerb kutas 10 euróért majdnem 10 liter üzemanyagott adott, hogy kitartsunk a következõ kútig, és még az OMV kút elõtt találtunk egy vadonatúj MOL kutat, ami most a héten nyitott, és ott is nagyon aranyosak voltak. Még egy magyar lány is volt ott. Úgyhogy csupa jó tapasztalat ért minket a nagy izgalom közepette. Rendõrök kifelé nem voltak, viszont hazafelé rengeteg. És rengeteg a sebességkorlátozó tábla, úgyhogy idegfeszítõ, ahogy Szerbiában lehet haladni. De érdemes betartani a korlátozó táblákat, szerintem, mert minket sehol sem állítottak meg.

A macedónok is rendesek voltak, ott lehet haladni, a kapuknál mosolyogtak, és hamar átértünk nagyon. (a díjak: 50-80-60 mac.denár). azt is a határon váltottunk, csak 10 eurót, de még visszafelé el is kellett vásárolni, mert maradt valamennyi belõle.

Úgyhogy szerintem semmi gond, nyugodtan lehet autózni, de légkondis autóban, mert különben hõgutát kap az ember.

Jox! Te mikor indulsz kifelé? Most nagyon irigylek mindenkit, mert én már túl vagyok rajta.

Ha valami még eszembe jutna, akkor megírom.

Ja, ami fontos szerintem, hogy aki az M5-ösön megy hazafelé, az jobb, ha elõre megveszi a matricát, mert mi a határ után, kb. 50 km-re találtunk egy kutat, ahol viszont nagyon mogorván közölték, hogy csak hónapos matrica van, és legközelebb nincs is kút csak a másik oldalon, meg különben is zárják az ajtót, hogy a buszos turisták nehogy bejöjjenek, úgyhogy ezt a kutat nem ajánlom senkinek.
Legközelebb egy Shell kút volt, persze mindkét oldalon, ott vettünk matricát, de lehet hogy közben már megjegyzett minket az ellenõrzõ matricás autó, majd kiderül. Ez nagyon meglepett minket, mert azt hittük, hogy a határon, vagy rögtön a határ után lesz kút, vagy valami ahol lehet venni pályamatricát. Erre figyeljen mindenki!

# 411
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9584 Üzenet linkje2006-06-23 21:51:36 

barbageorgopulosz,

Mikor szoktál indulni, esti órákban vagy napközben?

# 412
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9589 Üzenet linkje2006-06-23 22:03:50 

Közben Anikó már meg is válaszolta a kérdéseket icon_smile.gif

Én úgy tervezem, hogy összesen 14000 dínárt váltok, ebbõl 2 x 2260 dínár a fizetõkapukhoz (oda-vissza) a többi pedig egy-egy tankolásra (oda-viszza). Én is úgy tervezem (mert ezt javasolták többen is), hogy 10 eurót váltok be denárra a macedón határnál.
Ez most új hír, hogy visszafelé nincs OMV kút Nis-nél.

Az én autómnak Görögországban (görög benzinnel) általában pontosan 800-km -re elegendõ egy teletank benzin.
Tehát akkor elég tankolni itthon induláskor és majd Nis elõtt az OMV kútnál azután meg majd Görögországban.

Mi Szeptember 2. indulunk és 26. -án jövünk vissza. Úgytervezem, hogy este 10 körül indulunk.

# 413
Zsolo007

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9601 Üzenet linkje2006-06-23 22:37:33  Paralia gépkocsival

Sziasztok!
Mi július 14-én az esti órákban indulunk Budapestrõl Paraliára gépkocsival.
Szívesen csatlakoznánk, ha valaki ebben az idõben megy Görögországba.
Várjuk hozzászólásotokat: Zsolo icon_twisted.gif

# 414
Busaianiko

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9610 Üzenet linkje2006-06-24 00:35:33 

Szia Jox! Örülök,hogy tudtam új hírt is írni, mert szerintem már mindent megválaszoltak itt. De remélem, hogy nem ér senkit olyan kellemetlen meglepetés, mint minket. Mivel elõször voltunk autóval, kicsit tapasztalatlanok voltunk, legközelebb már biztos jobban megy. Szeptemberben biztos kellemes lesz az idõ nézelõdni, mert most kirándulásokhoz nagyon-nagyon meleg volt. A vízben pedig leégtünk. Szerintem az esti indulás az jó, mert a határokon olyankor biztos nem lesz nagy tumultus. Addig még biztos találkozunk itt!
# 415
Barbageorgopulosz

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
241 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9636 Üzenet linkje2006-06-24 13:47:32 

Jox írta:
barbageorgopulosz,

Mikor szoktál indulni, esti órákban vagy napközben?

Kora reggel, (5-6 körül) és este 9 körül vagyunk ott.
Mivel már ismert helyre megyünk, ezért mehetünk egybõl oda, kulcs a megbeszélt helyen, lecuccolás, irány a part, utána pedíg a city.
Nekünk, ez jön be legjobban, mivel világosban indulunk, világosban érkezünk, nem olyan fárasztó. Utána, még mindíg van erõnk éjfélig bóklászni, és másnap pedíg kezdõdik az igazi havaj.
A benzinkút témára visszatérve, biztos, hogy Belgrád után , illetve visszafelé, elõtt kb. 110 km-re mindkét oldalon van OMW kút. Gyakorlatilag egymással szemben. Tuti. A Markovec-i lehajtó után pár km-re, kb. Lapovo vonalában. Belgrád és Nis között félúton. icon_wink.gif

# 416
Orfeusz

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9640 Üzenet linkje2006-06-24 16:01:33 

Szia Jox!

Csak átfutottam az elõttem szólókat, mi Tompánál teletankoltuk az autót. Utána csak a görög határ után kb. 3o km-re tankoltunk az egyik kútnál.
Szerbiában visszafelé öt litert tankoltunk, hogy elköltsük a maradék dinárt.

# 417
Hellas

Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9665 Üzenet linkje2006-06-25 10:21:22 

Sziasztok!

Új vagyok az oldalon, de azt hiszem gyakorlott vagyok Görögországban...
Több, mint 10 alkalommal jártam Zeusz földjén és rokonaim is vannak odakint...

Viszont elõször megyek autóval, idén augusztusban....

Köszönettel venném, ha valaki egy kb. árat mondana, hogy 10l fogyasztású autóval cakk-pakk mennyi lenne az útiköltség.

Elõre is kösz.

Hellas

# 418
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9668 Üzenet linkje2006-06-25 10:46:38 

Hellas!

Itthon teletankolsz, aztán pedig Szerbiában Nis elõtt (ha jól tudom kb 650 km Bp.-tõl), utánna pedig Görögországban.
De attól is függ, hogy honnan indulsz és hova mész.

# 419
Hellas

Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9669 Üzenet linkje2006-06-25 11:02:45 

Kösz!

Indulás Budapestrõl, érkezés nea kallkratia - Chalkidiki...

Ha jól értettem akkor két tankolás oda és ugyanennyi vissza, a szerb és a macedón pénzrõl nem tudjátok véletlenül, hogy mennyibe kerül, mert azt láttam, hogy többen is leírták, hogy mennyibe kerülnek az autópályák, de mennyi az forintban???

Hellas

# 420
Barbageorgopulosz

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
241 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9680 Üzenet linkje2006-06-25 15:52:33 

Hellas írta:
Kösz!

Indulás Budapestrõl, érkezés nea kallkratia - Chalkidiki...

Ha jól értettem akkor két tankolás oda és ugyanennyi vissza, a szerb és a macedón pénzrõl nem tudjátok véletlenül, hogy mennyibe kerül, mert azt láttam, hogy többen is leírták, hogy mennyibe kerülnek az autópályák, de mennyi az forintban???

Hellas

Két tankkal le lehet menni.
Az euró-dínár váltási árakat is írta már valaki, hirtelen nem tudom, hogy melyik topicban, de itt van valahol. Én már a saját költségeimet kiszámoltam belõle, és úgy emlékszem, hogy minimum 10- 10 eurót spórolunk meg, ha dínárral fizetünk. Fõleg esténként, igen sajátosan számolják át euróra a kapunknál a díjakat. ( Volt már, hogy két egymás után jövõ autónál 2 euróval többet kért, mint a másiktól.) Érdemesebb a dínárt is elõre kiszámolni, és úgy odaadni, mert akkor nem tud sunnyogni a kis huncut.
És már jó néhányan leírták, de figyeljetek rá tényleg: A sebességkorlátozó tábláknál tényleg annyival menni, mert majdnem tuti, hogy mérnek. Fõleg a felüljárók alatt szeretnek hûsölni. És a fizetõ kapuk elõtti lassítókra is figyeljetek, mert a sok autó között még nehezebb kiszúrni a radart. Este pedíg szinte lehetetlen. Szóval semmi száguldozás, és akkor nincs + költség. icon_lol.gif icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 27 28 29 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu