Sziasztok!
Mi az idén Santorinit szeretnénk megismerni, ha egyáltalán lehet valamit megtapasztalni egy hét alatt.
Június 13-án utazunk, és ha valaki volt már ezen időszakban, kérem adjon egy kis infót a víz esetlegesen várható hőmérsékletéről.
Előre is köszönöm.
Szia Piroska 47. én itt vagyok kamariban. a víz elég hűvös, de sokan fürdenek. Ti hova mentek? Ha van időtök én a főtéren vagyok ami 2 perc a strandtól egy búvárboltban. Várlak titeket. az idő jó csak mindíg fúj a szél tehát ha lesz 4ö fok nem fogsz hőgutát kapni.
Zoli
Még az első Santorinis utunkon vettünk Kamariban egy "lávakőből kézzel készített" mécsest. Párom tegnap megkért, hogy olvasszam már ki belőle a maradék viaszt és majd a "lávakő" edénybe majd tesz egy kis mécsest. Nosza, beletettem forróvízbe és láss csodát az egész szétmállott, mivel a "kézzel faragott lávakő" nem volt más mint fekete homok és ragasztó keveréke. Ezt azért írom, hogy ha valaki ilyet akar venni emléktárgynak, jól nézze meg, hogy mire adja ki a pénzét. Ezek után közelebbről megnéztem a Luxorban vásárolt kézzel faragott alabástrom vázánkat is, sajnos az is hasonló produkció mint a "lávakő mécses".
Szeretném felhívni a figyelmeteket egy nagyon jó pékségre Perissában.
A pékség a főút mentén van, ha Emporio felé megyünk, bal oldalt helyezkedik el, eléggé a település szélén (a hostelen még túl).
Éjjel-nappal nyitva van, így pl. víz bármikor beszerezhető náluk.
Nagyon finom péksüteményeik és nagyon kedves tulajdonosa van.
Rendszeresen kaptunk a kiválasztott péksütemények mellé egy-két szezámmagos mini stanglit is ajándékba, ami mindig friss és nagyon finom volt.
Ha valaki arra jár, érdemes megkostolni a finomságokat.
Szia! Santorini felfedezésére 1 hét nagyon kevés lesz!!! Rengeteg a látnivaló, így jól meg kell szervezni a programokat! Hol lesz a szállásotok? Az Apollóntravellel utaztok? Sok hasznos infóm van, csak kérdezz bátran!! Üdv.
Szuzukihoz kapcsolódnék. Valóban kevés egy hét a sziget megismeréséhez. Igaz, volt, aki azt mondta itt a fórumon, hogy pár órás átruccanás Krétáról elegendő hozzá, de mi két hétig voltunk ott tavaly és még vissza kell mennünk. Részben, mert nem láttunk mindent. amit szerettünk volna, részben, mert beleszerettünk Santorininbe és sohasem lesz elég belőle. Azt tudom javasolni én is, hogy nagyon készülj fel a szigetből és nagyon tervezd meg a nyaralásodat, hogy minél több szép és érdekes helyet tudjál megismerni. Szuzuki nagy ismerője a szigetnek a mi felkészülésünkben is nagy segítségünkre volt. Ha valami információra szükséged van én is tudok segíteni.
Jó felkészülést és majd jó utat kívánok : Josza
...Szeretném felhívni a figyelmeteket egy nagyon jó pékségre Perissában.
A pékség a főút mentén van, ha Emporio felé megyünk, bal oldalt helyezkedik el, eléggé a település szélén (a hostelen még túl)...
Az hiszem arról beszélsz, ami a BIG élelmiszer árúház mellett van. Én magát az árúházat is melegen ajánlom, mert Perissában ott lehet a legjobb áron és választékkal vásárolni. Ajánlom még a pult mellett lévő hordóból kimért borocskát(Néha fehér bor van, néha vörös. A vörös jobb), mert nagyon jó minőségű helyben termelt nedű és a tulajdonos (a pultban kiszolgáló bácsi) saját termése. Hasonló helyi borokat csak méreg drágán palackozva kapni a szigeten. Ha délelőtt mentek keresztül Emporion az út mellett mindig lehet kapni a helyi különleges szőrös uborkát és a szintén egyedülálló különleges ízű paradicsomot.
Üdv: Josza
.....a "kézzel faragott lávakő" nem volt más mint fekete homok és ragasztó keveréke. Ezt azért írom, hogy ha valaki ilyet akar venni emléktárgynak, jól nézze meg, hogy mire adja ki a pénzét....
Hát igen. A valódi lávakő, valójában fekete bazalt vagy vörös bazalt olyan kemény, hogy igen nehéz megmunkálni. Ha mégis, az olyan drága lenne, hogy nem érné meg ilyen suveníreket gyártani belőle. Felhívom még a figyelmet, hogy aki igazi Santorinről származó habkövet (horzsakövet)akar hazahozni az ne vegye drága pénzen a suvenirboltokban annál is inkább, mert többnyire közönséges szinezett Ytong tégladarabot kap valódi horzsakő (megkövesedett vulkáni hamu) helyett.
Bármelyik strandon lehet a szigeten találni. A szine hamuszürke és rendkívül könnyű (úszik a vizen).
Szia Szilvi!
Ott mi is mindig kaptunk ajándékba szezámmagos sütit. A fiatal pék még rögtönzött nyelvoktatást is kért tőlünk, hogy hogy mondják magyarul, hogy "szép lány vagy" és hogy "tetszel nekem", meg "szeretlek". Biztos magyar lánynak akart udvarolni.
Hali CSZ75! Egy hét Santorinin arra elég,hogy ízelítőt kapjál a sziget varázsából.Mi legalább is így tapasztaltuk meg. Kár,hogy Én csak utazásunk után találtam rá ezekre az oldalakra. Te már élvezheted a Hellasz.hu előnyeit tanácsolom,olvass vissza az oldalakon,és próbálj tervet készíteni a kívánt látnivalókról.Vulkán túra kivételével,érdemes magán túrákkal bejárni a szigetet.Olcsóbban meg úszod,és többet is látsz !Tömeg közlekedés szerintem jó a szigeten de, bérelhetsz mocit,vagy autót és nem leszel időhöz kötve.Néz bele Suzuki beszámolóiba, és fotó albumaiba sokat segíthetnek a tervezésben,Ő már majdnem haza jár!Egyébként Mi is Apollonnal utaztunk, Kamariban a Kostis-ban laktunk, és minden szuper volt !üdv:Laci