Santorini
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1231
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95635 Üzenet linkje2009-04-20 15:22:57  Válasz a #95630. hsz-ra

Szia Jox!
Ezek tényleg baromi jó árak. Jövőre biztos az ügyfeled leszek. Most még irodával megyek, de jövöre már saját szervezésben.

# 1232
Piroska47
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96308 Üzenet linkje2009-04-24 19:34:06 

Sziasztok!
Mi az idén Santorinit szeretnénk megismerni, ha egyáltalán lehet valamit megtapasztalni egy hét alatt.
Június 13-án utazunk, és ha valaki volt már ezen időszakban, kérem adjon egy kis infót a víz esetlegesen várható hőmérsékletéről.
Előre is köszönöm.

# 1233
Mozoro
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96358 Üzenet linkje2009-04-25 09:08:17 

Szia Piroska 47. én itt vagyok kamariban. a víz elég hűvös, de sokan fürdenek. Ti hova mentek? Ha van időtök én a főtéren vagyok ami 2 perc a strandtól egy búvárboltban. Várlak titeket. az idő jó csak mindíg fúj a szél tehát ha lesz 4ö fok nem fogsz hőgutát kapni.
Zoli

# 1234
Csöppvagyok
Aktív fórumos
Aktív fórumos
280 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96363 Üzenet linkje2009-04-25 10:35:27 

Mozoro!
Csak kíváncsiságból...szerinted Santorinin lehet úgy munkát találni,hogy csak kimegyek,és keresek valamit?

# 1235
Mozoro
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96419 Üzenet linkje2009-04-26 09:46:57 

ha beszész görögül van rá esély, de készülj fel a szobaárak elég húzósak
# 1236
R2r
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96431 Üzenet linkje2009-04-26 13:37:18  Lávakő mécses

Sziasztok!

Még az első Santorinis utunkon vettünk Kamariban egy "lávakőből kézzel készített" mécsest. Párom tegnap megkért, hogy olvasszam már ki belőle a maradék viaszt és majd a "lávakő" edénybe majd tesz egy kis mécsest. Nosza, beletettem forróvízbe és láss csodát az egész szétmállott, mivel a "kézzel faragott lávakő" nem volt más mint fekete homok és ragasztó keveréke. Ezt azért írom, hogy ha valaki ilyet akar venni emléktárgynak, jól nézze meg, hogy mire adja ki a pénzét. Ezek után közelebbről megnéztem a Luxorban vásárolt kézzel faragott alabástrom vázánkat is, sajnos az is hasonló produkció mint a "lávakő mécses". icon_sad.gif

# 1237
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96447 Üzenet linkje2009-04-26 15:20:31 

Sziasztok!

Szeretném felhívni a figyelmeteket egy nagyon jó pékségre Perissában.
A pékség a főút mentén van, ha Emporio felé megyünk, bal oldalt helyezkedik el, eléggé a település szélén (a hostelen még túl).
Éjjel-nappal nyitva van, így pl. víz bármikor beszerezhető náluk.
Nagyon finom péksüteményeik és nagyon kedves tulajdonosa van.
Rendszeresen kaptunk a kiválasztott péksütemények mellé egy-két szezámmagos mini stanglit is ajándékba, ami mindig friss és nagyon finom volt.
Ha valaki arra jár, érdemes megkostolni a finomságokat. icon_smile.gif

# 1238
Suzuki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96545 Üzenet linkje2009-04-27 10:12:22  Válasz a #96308. hsz-ra Előzmény #96308

Szia! Santorini felfedezésére 1 hét nagyon kevés lesz!!! Rengeteg a látnivaló, így jól meg kell szervezni a programokat! Hol lesz a szállásotok? Az Apollóntravellel utaztok? Sok hasznos infóm van, csak kérdezz bátran!! Üdv.
# 1239
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96555 Üzenet linkje2009-04-27 11:06:35  Válasz a #96545. hsz-ra Előzmény #96545

Szuzukihoz kapcsolódnék. Valóban kevés egy hét a sziget megismeréséhez. Igaz, volt, aki azt mondta itt a fórumon, hogy pár órás átruccanás Krétáról elegendő hozzá, de mi két hétig voltunk ott tavaly és még vissza kell mennünk. Részben, mert nem láttunk mindent. amit szerettünk volna, részben, mert beleszerettünk Santorininbe és sohasem lesz elég belőle. Azt tudom javasolni én is, hogy nagyon készülj fel a szigetből és nagyon tervezd meg a nyaralásodat, hogy minél több szép és érdekes helyet tudjál megismerni. Szuzuki nagy ismerője a szigetnek a mi felkészülésünkben is nagy segítségünkre volt. Ha valami információra szükséged van én is tudok segíteni.
Jó felkészülést és majd jó utat kívánok : Josza

# 1240
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96559 Üzenet linkje2009-04-27 11:18:24 

csz75 írta:

...Szeretném felhívni a figyelmeteket egy nagyon jó pékségre Perissában.
A pékség a főút mentén van, ha Emporio felé megyünk, bal oldalt helyezkedik el, eléggé a település szélén (a hostelen még túl)...

Az hiszem arról beszélsz, ami a BIG élelmiszer árúház mellett van. Én magát az árúházat is melegen ajánlom, mert Perissában ott lehet a legjobb áron és választékkal vásárolni. Ajánlom még a pult mellett lévő hordóból kimért borocskát(Néha fehér bor van, néha vörös. A vörös jobb), mert nagyon jó minőségű helyben termelt nedű és a tulajdonos (a pultban kiszolgáló bácsi) saját termése. Hasonló helyi borokat csak méreg drágán palackozva kapni a szigeten. Ha délelőtt mentek keresztül Emporion az út mellett mindig lehet kapni a helyi különleges szőrös uborkát és a szintén egyedülálló különleges ízű paradicsomot.
Üdv: Josza

# 1241
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96597 Üzenet linkje2009-04-27 14:18:35  Válasz a #96559. hsz-ra Előzmény #96559

Szia Josza2!

Igen, tényleg van a pékség mellett egy supermarket, a nevére nem emlékeztem, de szinte biztos, hogy egyről beszélünk. icon_smile.gif

# 1242
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96612 Üzenet linkje2009-04-27 14:51:31  Re:

r2r írta:

.....a "kézzel faragott lávakő" nem volt más mint fekete homok és ragasztó keveréke. Ezt azért írom, hogy ha valaki ilyet akar venni emléktárgynak, jól nézze meg, hogy mire adja ki a pénzét....

Hát igen. A valódi lávakő, valójában fekete bazalt vagy vörös bazalt olyan kemény, hogy igen nehéz megmunkálni. Ha mégis, az olyan drága lenne, hogy nem érné meg ilyen suveníreket gyártani belőle. Felhívom még a figyelmet, hogy aki igazi Santorinről származó habkövet (horzsakövet)akar hazahozni az ne vegye drága pénzen a suvenirboltokban annál is inkább, mert többnyire közönséges szinezett Ytong tégladarabot kap valódi horzsakő (megkövesedett vulkáni hamu) helyett.
Bármelyik strandon lehet a szigeten találni. A szine hamuszürke és rendkívül könnyű (úszik a vizen).

# 1243
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96620 Üzenet linkje2009-04-27 14:57:48  Válasz a #96597. hsz-ra Előzmény #96597

Szia Szilvi!
Ott mi is mindig kaptunk ajándékba szezámmagos sütit. A fiatal pék még rögtönzött nyelvoktatást is kért tőlünk, hogy hogy mondják magyarul, hogy "szép lány vagy" és hogy "tetszel nekem", meg "szeretlek". Biztos magyar lánynak akart udvarolni. icon_lol.gif

# 1244
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96631 Üzenet linkje2009-04-27 15:14:13  Válasz a #96620. hsz-ra Előzmény #96620

Szia Josza2!

A mi kedvencünk az idős pékbácsi volt, mindig nagyon kedvesen viselkedett, belőle tényleg áradt a görög vendégszeretet.
Sajnos a nevére nem emlékszem.

# 1245
Lacimaci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96801 Üzenet linkje2009-04-28 08:59:03 

Hali CSZ75! Egy hét Santorinin arra elég,hogy ízelítőt kapjál a sziget varázsából.Mi legalább is így tapasztaltuk meg. Kár,hogy Én csak utazásunk után találtam rá ezekre az oldalakra. Te már élvezheted a Hellasz.hu előnyeit tanácsolom,olvass vissza az oldalakon,és próbálj tervet készíteni a kívánt látnivalókról.Vulkán túra kivételével,érdemes magán túrákkal bejárni a szigetet.Olcsóbban meg úszod,és többet is látsz !Tömeg közlekedés szerintem jó a szigeten de, bérelhetsz mocit,vagy autót és nem leszel időhöz kötve.Néz bele Suzuki beszámolóiba, és fotó albumaiba sokat segíthetnek a tervezésben,Ő már majdnem haza jár!Egyébként Mi is Apollonnal utaztunk, Kamariban a Kostis-ban laktunk, és minden szuper volt !üdv:Laci
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 82 83 84 ... 156 157 158   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu