Ez a kép ismerős. Voltunk ott ahol a napernyők pirosak és kékek, illetve ahol az a fehár házikó van a sok zuhanyzóval.
Véletlenül ez nem az, ami csak a White Rock nevű szálláshoz tartozik?
Elvileg nem szabad idegennek bemenni ... ott van ilyesmi de amikor mi voltunk az "átjáró" homokos rész víz alatt volt.
Vajon ez lenne?
Van róla egy saját képem, megpróbálom ide betenni... remélem sikerül.
A fényképezőgépem nem szuper egyáltalán, sima digitális, sőt, akciós, ha jól emlékszem, az Auchan-ban vettük. Viszont imádok fényképezni és addig próbálgatok, amíg a legjobb kép nem sikerül.
Itt találsz részletes leírást a Makris Yialos beach-ről:
Ez a strand Lassi hosszú, homokos tengerparti része, van egy taverna és snack-bar is a strand felett (5.kép a fotóalbumomban). Argostolitól azért messze van, ahol mi laktunk Lassiban, onnan kényelmes sétával max 6 perc volt. Meseszép strand, aranyló homokkal és ha a napágyas részektől egy kicsit tovább bandukoltunk, találtunk olyan nagy sziklás részeket, ahol szinte csak ketten voltunk (6-7.kép). Egyébként a Platis Yialos beach is ott van, az is ilyen gyönyörű.
Ha a 4. képre gondolsz, a Melissani tavasbarlangra, azon sokat „dolgoztam”, csónakból készítettem. A szépsége egyébként a képnek nem csak az én érdemem, tényleg ilyen lélegzetellállítóan átlátszó a víz és a természet csodája is segített.
Hát, a szállás szerintem elég trutty, de hátha javult tavaly óta valamit. Viszont két klassz strand van nagyon közel és az egyikről gyakorlatilag a tengerben át lehet sétálni a Mediterannée szálloda strandjára is, ami szintén nagyon jó, finom homokos, egy-két sziklával.
Örülök, hogy mentek, mert Kefalónia csodás sziget. Szept-ben garantáltan klassz lesz még az idő, finom selymes meleg a tenger. Csinálj sok képet és oszd majd meg velünk! És Ithakára menjetek át!
Ha bármi infó kell, szívesen segítek, csak írj.
Csak véletlenül fedztem fel most, hogy tavaly Ti is az Alexandra apartmanban voltatok. Mi is ott "szenvedtünk" július végén egy hetet. Az idén Naxos szigetére jöttök majd utánunk.
Jövőre hova megyünk?
A próféta szóljon belőled, nagyon remélem, hogy eljutok idén Naxos-ra. És talán Paros szigetére is.
A „szenvedést” az Alexandra-ban komolyan írtad vagy csak nekünk volt rossz benyomásunk a szállásról? (De azért ne vegyük el Tökszi kedvét, merthogy ő már befizetett oda. Remélem, nekik nem lesz gondjuk vele).
Jövőre még nem tervezek, de nagyon megnézném Lefkadat, Skopelost, Skiathost, soroljam még? És te mit tervezel, gondolkodtál már rajta?
Az Alexandra apartman, mivel van légkondi, végtelenül egyszerű és kissé megviselt berendezése ellenére tökéletesen alkalmas a néhány éjszakai óra nyugodt eltöltésére. Mert ugye a legtöbb Hellasz-rajongó reggel útra kel és csak este érkezik vissza szálláshelyére tök fáradtan. Mit számítanak ilyen tökéletes napok után már a körülmények!
Egyébként Bottakati, még mi sem tervezzük a jövő évet. Van még néhány cél, ahova el kell jutnunk. Az általad említettek is.
Az Alexandra-ban csak akkor kaptunk légkondit, ha szóltunk a tulajnőnek (Maria), aki napi 5 euro-ért adta. Mivel 2 napig egyáltalán nem láttuk őt, az első 2 éjszaka iszonyat volt a szúnyogok miatt. Utána már tényleg jól tudtunk aludni. Egyébként az apartmanok közül az első három a legrosszabb (persze, hogy a másodikat kaptuk ki), mert azok csak egy helyiségből állnak.
Az viszont igaz, hogy a legtöbb időt vagy a parton vagy a szigettúrával töltöttük.
Nektek mi tetszett legjobban Kefalonián? Volt kedvenc strandotok vagy városotok?