Sziasztok!
Korfun is találni fehérfalú házakat. De mindenképpen jóval kevesebb kék szint mint például a déloszi szigeteken vagy a Kikládokon. Azt a Görög hangulatot amit sokan keresnek valószínűleg Korfun évekkel ezelőtt sem lehettett a városokban megtalálni. Korfu szget városai inkább a velencei-dalmát hangulatot árasztják. Ami nem csoda a sziget történelmi előzményeit nézve. Itt is ki kel mozdulni az üdülőtelepekről - még ha tősgyökeres halászfalunak hívják is, ami már régen nem igaz - különben tényleg csak a turistaközösség jellegtelen ám hangos nyüzsgését éled meg. A szigetek szinte összehasonlíthatallanok - legalábbis objektív mércével. Az egymástól nem messze lévő Chios és Samos két külön világ, mind a kettő gyönyörű, de másként. Nyilván értelmetlen Firát és Korfut összehasonlítani. Körte és alma. De lehet mind a kettő jó gyümölcs.
A Görög vendéglátás még mindíg, még Korfun is sokkal emberközelibb és barátságosabb mint a Balaton hőskorának lahúzós vendéglátása; egy lapon nem is említhetők. ( Még parália környéke sem pedig az már igazán ipari üdültetési központ.) Különösen feltűnik hogy mennyire nem lehúzós a görög annak aki párhuzamosan megjárja Horvátországot vagy olaszországot. Szinte egyidőben megtettem. Ennek a tudatában mondom.
Korfun jártam a kilencvenes években háromszor és kétezer óta még négyszer. Mindezek mellett ( Mivel igyekszem minden évben ha lehet legalább kétszer Görögországba is eljutni) görögországban sok helyen megfordultam. Való igaz nem Korfu az ami a csúcs volt, legalábbis nekem.
Én azt mondom annak aki korfura megy akár jól is érezheti magát, a sziget erre lehetőséget ad. A lehetőséget kell kihasználni.
Van egy nagyon kedves barátom, aki autóval vágna neki a Korfui úthoz.
(viszont ha külön utakon szeretne valaki járni tudok Moraitikán egy autós kölcsönzőt és hozzá telefonszámot ).
Júniustól menne, de igazán nincs konkrét időpont.
Ha valakit érdekel, az alábbi elérhetőségen érdeklődhet nála:
ferizone@gmail.com
Nem tudjátok véletlenül, hogy a benitsesi Voula apartmanházat konkrétan melyik utazási irodánál lehet foglalni?
Hosszú internetes kutatásom nem hozott eredményt és csak utazásközvetítő cégek oldalán találtam meg, ami nem vitt közelebb a megoldáshoz, mert az iroda neve sehol nem volt feltüntetve.
Régi infók szerint az Eurotours apartmanja volt, de ők ugye megszűntek...
Köszi! Szerintem ők is közvetítők.
Nem feltétlenül baj, de kíváncsi lennék az irodára: mennyire megbízhatók, mennyire ismertek, milyenek a tapasztalatok velük kapcsolatban. Akármelyik irodának nem szívesen fizetnék be x ezer forintot.
Köszönöm!
Valamelyik este rájuk akadtam a neten, láttam is ott a Voulát, de gondoltam, megkérdezem itt is, hátha ők nem az iroda, hanem szintén egy közvetítő cég.
Az a gond, hogy a Menthol Travel neve nem sokat mond nekem... ismeri esetleg valaki? Mondjuk ezt inkább az Utazási irodák topikból kellene kiderítenem.
Betti,
Moraitikán van egy kölcsönző és ha kéritek oda is hozza nektek akár a reptérre v. ha busszal mentek. Interneten keresztűl szerintem meg tudjátok beszélni a dolgokat, ha érdekel írj. Én csak május 9-ig vagyok elérhető, utána meg csak ritkán leszek itt, merg Görögországba teszem a székhelyemet.
BBetti írta:
Sziasztok!
Köszi a véleményeket.
Bérelünk egy autót arra a 10 teljes napra, amit kinn töltünk és mindent megnézünk, amit csak lehet.
Igen valószínűleg azért tartom Paráliát görögösnek, mert nincs összehasonlítási alapom. De majd gyúrok rá.
Már várom a nyarakat, hogy minél több tapasztalatot gyűjthessek.
Szóval mindenképp szeretnénk autót bérelni. Messonghiban, a Jón tenger apartmanházban fogunk lakni és augusztus 27-én délután landolunk. Arra a napra már nem lenne érdemes kocsit bérelnünk, de másnap reggel már szívesen útnak is indulnánk. Szeptember 7-ig leszünk ott. Tehát 10 napra tuti szeretnénk egy kicsi kocsit. Érdekelne a dolog, természetesen az árak függvényében. Előre is köszi a segítséget.
Mi tavaly velük voltunk Benitses Alexis apartmanba. Minden rendbe volt, a szerződésben leírtaknak minden megfelelt. A fakultatív is szuper volt ( Aquva park és Parga-Paxos), de saját szervezésbe sokkal olcsóbb lett volna.