Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 436
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97631 Üzenet linkje2009-05-04 13:58:52 

Szia Firkamanó!
Igen. Vagy, hogy lehet-e náluk valamilyen módon az internetre menni. Mikor Santorinin kerestem szállást kaptam olyan infóit is, hogy csak a recepción van internetes lehetőség(már ahol).
Laptopot kizárólag kézipoggyászként szállítok!!!!!!!!!!! A reptéren dobálják a csomagokat. És ha feladod csomagként, akkor nem vagyok benne biztos,hogy nem-e lopja el valamelyik ottani dologozó.
Úgy tudom, hogy az Olympic Airlinesnál 15kg a feladható csomag súlya és nem lehet két személynek összeadni. 15kg neked, 15kg a párodnak és nem 30 kg együtt.
Szanna icon_biggrin.gif

# 437
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97633 Üzenet linkje2009-05-04 14:03:47  Válasz a #97624. hsz-ra Előzmény #97624

Firkamanó, a laptopot mi is mindig kézipoggyászként visszük fel a gépre, a miénkkel eddig nem volt semmi gond. Ha ennyire félted, érdemes betenni a szobai széfbe, illetve a szállodaiba, ha a szobában nincs. Valamilyen megoldást biztosan tud ajánlani a szálloda, esetleg kérdezd meg előre, s akkor hátha megnyugszol. icon_smile.gif
# 438
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97635 Üzenet linkje2009-05-04 14:07:24 

Laptopom nincs, de én nem merném elvinni nyaralásra, félteném nagyon, hogy eltűnik az apartmanból.
# 439
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97637 Üzenet linkje2009-05-04 14:07:40 

Ja, és állítólag az Olympicnál szigorúan veszik a súlyhatárt. Legalábbis nekünk ezeket regélték az utazási irodában, mivel mi repjegyeinket ott vásároltuk meg. icon_biggrin.gif
Üdv:Szanna

# 440
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97648 Üzenet linkje2009-05-04 14:15:11 

A belföldinél veszik szigorúan a súlyhatárt (minegy, hogy Olympic vagy Aegean), mert általában ezek kisebb, propelleres masinál és kisebba csomagterük is... de Karpathoson még a mérlegre sem tették rá csomagot - ennyit a szigorról. icon_smile.gif
# 441
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97670 Üzenet linkje2009-05-04 15:48:06  Válasz a #97648. hsz-ra Előzmény #97648

Oké, akkor figyelünk, hogy 15-15 kg legyen. Mondjuk nem fogunk túl sok cuccot vinni...

Szerintem most erre a 9 napra lehet hogy hanyagolni fogom a gépet, csak elég lesz 3 fényképezőgép.
Arra sincs szükségem, hogy netán az apartmanból lopja el valamelyik turista... Meg mégiscsak azt is cipelni egy ideig Athénban... legalább egy gonddal kevesebb. icon_smile.gif

# 442
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97671 Üzenet linkje2009-05-04 15:57:23  Válasz a #97633. hsz-ra Előzmény #97633

Bea!

Az avatarképed hol készült?? Olyan szép a víz színe... icon_smile.gif

Amitf eltétlenül meg szeretnék nézni Miloson, az a természeti képződmények, a különleges "sziklák" ...

Sarakiniko

Firligo beach

Mondtam már, hogy víz alatti fényképezőt is viszünk?! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 443
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97672 Üzenet linkje2009-05-04 16:07:36 

Na erre gondoltam Firkamanó, hogy pl. ennél a Sarakinikónál több km-en át ilyen a part és a sziklák között csomó kis eldugott miniöbül, vagy sziklakapu, vagy szikláról beugrálós rész van. Én erre egy egész napot szánnék, hogy bemászkáljam minden zegét-zúgát. icon_smile.gif

Erről a Firligo Beachről meg láttam egyszer valahol egy nagyon brutál képet. A tenger felől volt fényképezve és egy ilyen fehér salaklejtő közepén állt két ember (felfelé, vagy lefelé próbáltak jutni), de ez életveszély. Mi Tenerifén mentünk le (mentünk=szánkáztunk, csúsztunk) egy ilyenen és nem is kellett menni, mert megindult a kavicslavina a talpunk alatt és levitt, mint egy futószalag. Viszont fel is kellett menni (kb. 200 méter hosszú volt és ennél kicsit talán kevésbé meredekebb) és szinte lehetetlen volt felmenni. Azt hittem, ott halok meg. Minden méter megtétele után, hármat csúsztunk vissza és semmi kapaszkodó sem volt. A fizikális erőm végén voltam, mire felkínlódtunk. De másképp, hogy jutnék el ide? Mert magánúton nem tudok csónakot bérelni? Szervezett kirándulás meg nem fog nekemminden partnál megállni.
De én ilyesmit mindig bevállalok, mert egy szép part elérése nekem mindent megér (és szép fotó róla, és egy jó nudizás ott)! icon_smile.gif

# 444
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97673 Üzenet linkje2009-05-04 16:08:07  Válasz a #97671. hsz-ra Előzmény #97671

Szia Firkamanó!

Gyönyörűek ezek a képek! icon_smile.gif Ezért nem mertem én Milossal eddig részletesen foglakozni: ha túlságosan beleszeret az ember, nem bírja kivárni, míg gyerekkel is eljön az idő erre a sok különleges strandra...

Az avatarképem Krétán Xerokambosban készült, de már több ilyen szép vizű strandon jártunk, itt megnézheted: www.balazsbea.hu/gorog.html

Azért nem bánom, ha még sok ilyen szép képpel fájdítod a szívem, jövőre majdcsak meggyógyul! icon_smile.gif

# 445
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97674 Üzenet linkje2009-05-04 16:12:03 

Bea, annyira igényes a lapod, nem tudok betelni a nézegetésével. Te készíted magad? Nem semmi, hogy még angolul is megcsinálod...mega zene...elolvasni még nem volt időm, de bele olvasgatok. Egyszer nekiesek és végigolvsom.
Bocs az off-ért. icon_smile.gif

# 446
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97675 Üzenet linkje2009-05-04 16:38:45  Válasz a #97674. hsz-ra Előzmény #97674

Köszi a dicséretet, Andi! icon_smile.gif Igen, magam csinálom a honlapom, egy vizsgamunkának indult, aztán már nem bírtam abbahagyni... Arra gondoltam, milyen jó lesz megörökíteni az élményeinket, írni a lányom felcseperedéséről, amit majd évtizedek múltán is elolvashat, nemcsak a képek és a videók lesznek neki emlékként. Angolul azért csináltam meg, hogy gyakoroljam a nyelvet, mert évekig itthon voltam a lányommal, s az ember szókincse olyankor sokat apad... De azóta is hasznát veszem az angol változatnak is, az apartmantulajdonnosok örülnek, hogy írok róluk is, s olyan is volt már, aki meghívott minket egy hétre, hálából. Pedig tényleg nem reklámnak szántam a dolgot!

Mivel 2004 óta a friss élményeinkről írok, nem annyira szerkesztem meg a mondanivalóm, csak úgy kiírom magamból, s utólag úgy érzem, lenne benne mit javítani, de nem akarok hozzányúlni, hisz az érzés a fontosabb, nem a tökéletes megfogalmazás. Nem akarom utólag machinálni a dolgokat, mert úgy gondolom, többet ér a valóság, s ami először jutott eszembe arról a képről. És szeretek belenézni évközben, amikor még csak epekedem Görögország után. Ha csak egy kicsit is, de könnyebb a várakozás! icon_smile.gif

Egyébként mi csak háromszor voltunk eddig hotelben, máskor mindig apartmanban, de sehol sem éreztem úgy, hogy félnem kellene attól, hogy meglopnak. Lehet, hogy csak szerencsénk volt, vagy túlságosan beleszerettem az országba, és már nem látok tisztán... icon_smile.gif De a görögök a turistákból élnek, alapvető érdekük, hogy a vendéget ne érje kár, amire oda is figyelnek. Ahol mi jártunk, ott mindig így volt, eszünkbe sem jutott, hogy eltűnhet a laptop. Persze mindig gondosan bezártuk az ajtót és az ablakokat, de más óvintézkedésre nem volt szükség.

# 447
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97676 Üzenet linkje2009-05-04 16:41:49  Válasz a #97672. hsz-ra Előzmény #97672

Sarakinikot teljesen be fogjuk járni, az szerintem nem veszélyes. Az ilyen nem okoz gondot, persze ugrálni a vízbe nem fogok, és a páromnak sem szívesen engedem. Olyan sok rosszat hallottam már...

Andi!

Nagyon durva amit csináltatok... eszembe nem jutna ilyet csinálni, rögtön arra gondolnék, mi vanha ottragadok, úszva kell elmennem a mellette lévő strandra, mi van ha jönnek cápák, és hasonló horrortörténetek futnak végig az agyamon... Elképesztően bátor vagy!! (vagy csak hozzám képest icon_wink.gif ) icon_biggrin.gif

# 448
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97677 Üzenet linkje2009-05-04 16:46:32  Válasz a #97673. hsz-ra Előzmény #97673

Bea!

Tényleg nagyon szuper az oldalad, és a képeid... fantasztikusak!!
icon_biggrin.gif

# 449
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97682 Üzenet linkje2009-05-04 17:52:52 

Hmmmm.......De szorgalmasak vagyunk ma ezen a topikon! icon_biggrin.gif
# 450
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97683 Üzenet linkje2009-05-04 18:03:51  Válasz a #97675. hsz-ra Előzmény #97675

icon_lol.gif Kedves Bea!!!
Már régóta hiányoltalak ezen a szuper oldalon/Hellasz/örülök,hogy végre bejelentkeztél!!!
Nagyon sokszor néztem már a honlapod,nekem is nagyon tetszik,főképp a kisbabus képek olyan ennivaló a kismaszatod!!!!
Gratulálok a lapodhoz és a családodhoz is!!!
OFF-bezárva,mielőtt kikapok! icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 29 30 31 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu