Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 421
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97299 Üzenet linkje2009-05-01 17:14:29 

Pedig nem lennék mérges ha az idén még többen mennénk. icon_smile.gif
# 422
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97300 Üzenet linkje2009-05-01 17:17:13 

Szia Vojandi!
Szíves figyelmedbe ajánlom a következő oldalt:
http://milos-greece.com
Sok infót lehet itt gyűjteni. Igaz, most átépítés allatt van, ezért nem minden olvasható.
Üdv:Szanna

# 423
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97402 Üzenet linkje2009-05-02 19:32:11 

Kösznöm, már nézegettem, de igazából majd az utazás előtt akarok körülnézni, mert amit most nézek, azt addig mind elfelejtem icon_smile.gif
# 424
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97548 Üzenet linkje2009-05-03 19:44:35  Válasz a #97402. hsz-ra Előzmény #97402

Sziasztok!

Megváltoztattuk eredeti uticélunk. Milos megtekintése után 3 napra átruccanunk Folegandrosra, mert amit ott lehet látni, az maga a gyönyörűség. Folegandrosról pedig Elafonissosra megyünk, és Lefkadát így sajnos most ki kell hagynunk (tavaly úgyis bejártuk), mert már nem fér bele a szabadság keretbe.
Babar icon_lol.gif

# 425
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97587 Üzenet linkje2009-05-04 10:54:25  Válasz a #97548. hsz-ra Előzmény #97548

A veleats studioban van konyha icon_smile.gif

Babar!
Az a sziget közel van Miloshoz, mindjárt meg is nézem a képeit, hogy milyen sziget.

Éna google Earthot nem ismerem, állítólag regisztrálni kell, hogy beléphess?

Én nem vagyok ennyire felkészült a strandokat illetően, tudom mik azok amiket feltétlenül látni akarunk, illetve majd mikor robogózunk, és meglátunk egy kis táblát, vagy letérőt, vagy magát a strandot, akkor jól megnézzük magunknak.
Meg majd augusztusban fogom kiírni az útitervünket.

Illetve majd Babar fotóalbuma is nagyon sokat fog segíteni! icon_smile.gif

Én is észrevettem, hogy egy-egy gyöngyszem ennyire felkapott lett, és korábban senki nem tervezett oda nyaralást pl: Kythira is.

Szerintem egymás hatására bátrabbak lettünk, hogy igenis lehet iroda nélkül menni nyaralni,és még jobban is járunk, és mindenki nekibátorkodott leszervezni egy olyan nyaralást ami különlegesebb egy irodai tömegterméknél. Szerintem ez az oka annak, hogy ezeket a szigeteket is lassan felfedezzük.

# 426
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97592 Üzenet linkje2009-05-04 11:30:55 

Szia firkamano!
Igazad van! Babar képei és infói sokat fognak segíteni nekünk icon_biggrin.gif. Az én esetemben a te infóidat is várom, hiszen utánad megyünk.
E oldal hatására szerintem is többen neki merészkednek a saját szervezésnek. icon_biggrin.gif

# 427
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97603 Üzenet linkje2009-05-04 12:32:41  Válasz a #97587. hsz-ra Előzmény #97587

Kedves Firkamanó! icon_smile.gif (Nagyon tetszik a neved!)

A Google Earth-öt innen ingyenesen letöltheted: https://earth.google.com/download-earth.html

Nem kell rgisztrálni, letöltés után egyszerűen telepíted és internetkapcsolattal máris működik. Nagyfelbontásban tanulmányozhatod a Földről készített műholdfelvételeket, virtuálisan repkedhetsz ide-oda az egész Földön, távolságokat mérhetsz, pontosan megtervezheted a nyaralásod útvonalát, rengeteg képet és videót is megnézhetsz. A térképeket 3D-ben is megjelenítheted, s ha van kedved, még repülőgép szimulátorba is ülhetsz. S ez csak néhány a rengeteg lehetőség közül! icon_smile.gif

Egyéni szervezéshez pedig a lehető legjobb segítség, mivel nemcsak átlagos térképekről van szó, hanem a tájat a teljes valójában mutatja, a mellékutakkal és az épületekkel együtt. Sokkal jobban meg tudod tervezni az utad, mi például tavaly bátran nekivágtunk a krétai éjszakának Herakliontól Falassarnára, mert láttuk, mennyi szerpentinre lehet számítani, pontosan hol merre kell menni, s elsőre odataláltunk, mintha valamennyire már ismertük volna a tájat. icon_smile.gif Szinte hihetetlen, hogy ilyen nagyszerű dolgokat ingyen adnak a mai világban! icon_biggrin.gif

# 428
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97604 Üzenet linkje2009-05-04 12:40:13  Válasz a #97603. hsz-ra Előzmény #97603

Bár én nem Firkamanó vagyok, de azért részemről is köszi az infóért. icon_biggrin.gif
# 429
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97605 Üzenet linkje2009-05-04 12:43:46  Válasz a #97604. hsz-ra Előzmény #97604

Szívesen! icon_smile.gif
# 430
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97608 Üzenet linkje2009-05-04 12:56:15  Válasz a #97605. hsz-ra Előzmény #97605

BalázsBea!

Nagyon köszi az infót, letöltöm a programot.
És majd ha végzek a vizsgákkal, akkor teljes mértékben feltérképezek mindent icon_biggrin.gif

Mégegyszer köszönöm!!

Mondjuk én nem vagyok olyan bevállalós, hogy sziklákon át másszak, elég "fosós" vagyok icon_biggrin.gif És túlságosan is elővigyázatos.
Szóval az Andi által írt felfedezéseket, biztos hogy nem mi fogjuk megtenni.
Én még a vízbe sem merek bemenni messzire (ahonnan már nem ér le a lábam onnan max 5-10 méter már messze van nekem) ...
Ettől függetlenül nagyon sok képet fogok csinálni, és majd megosztom veletek.
Csak azt nem tudom, hogy vigyem-e a laptopomat. Mivel városlátogatásra is megyünk meg a szigetre, félek hogy valami baja lesz, vagy ellopják.
Ti mit csinálnátok?
Inkább vegyek mégegy memóriakártyát? (Így is 2-3 fényépezőt viszünk kb. 4 memóriakártyával) icon_biggrin.gif

# 431
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97610 Üzenet linkje2009-05-04 13:02:12 

Firkamanó, a fényképező miatt én is mindig félek. Nekem 3 tárkártyám van hozzá és amikor az első megtelik, be szoktam zárni az apartman széfébe, mert nekem ez mindennél nagyobb érték. icon_smile.gif Ha elvészne az egyetlen kis digitális gépünk, vagy elromlana...erre sz esetre mindig el szoktam vinni a régi filmes gépemet is és 2 tekercs filmet hozzá. Lassan már rég megromlanak a filmek, de nekem a fotózás a mindenem és ha képek nélkül jönnék haza, akkor halálosan depressziós lennék örökre. Nekem ez egyenlő a világvégével. icon_smile.gif
Több memória kártya nem árt, mert egy el is romolhat...

# 432
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97615 Üzenet linkje2009-05-04 13:24:18  Válasz a #97608. hsz-ra Előzmény #97608

Szia Firkamanó!

Mi visszük a laptopot is, mivel így minden nap biztonságba helyezhetem a képeket, sőt, olyan jó nézegetni esténként az aznapi termést! icon_smile.gif Görögországban nem jellemző a lopás, csak a turistás területeken, s szerintem ott sem a görögök lopnak... 10 görögországi utunk során eddig két strandtörülközőt loptak el tőlünk tavalyelőtt Lindoson, a megrázkódtatástól alig tértem magamhoz, hisz addig a fényképezőgépet és a kamerát is nyugodtan a parton hagyhattuk, nem kellett félni. Azóta óvatosabbak vagyunk. De ez mind semmi ahhoz képest, hogy 15 éve első olasz utamon rögtön az első napon ellopták a bőröndömet...

Igen, képek nélkül hazajönni Görögországból maga lenne a rémálom! Ezért nemcsak a laptopra, de még külön lemezekre is elmentjük a képeket és a videókat, biztos ami biztos. Én is megőrülnék, ha nem tudnék fényképezni, ez a rémálmom, és még az erdőtűz az, amitől rettegek... icon_redface.gif Szörnyű lenne lemondani az utazgatásról a tűz miatt, ezért vagy kopár szigetre kell menni, vagy nem a legnagyobb hőségben, de ez sem jön össze mindig... Milos ilyen szempontból is jó választás! icon_smile.gif

Üdv:
Bea

# 433
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97620 Üzenet linkje2009-05-04 13:33:42 

Szia Firkamanó!
Kérdezd meg, hogy van-e a Veletasban internet kapcsolat. Adamban van internet kávézó. Azt viszont nem tudom, hogy milyen gyors a kapcsolat ezen a szigeten.

# 434
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97624 Üzenet linkje2009-05-04 13:47:28  Válasz a #97620. hsz-ra Előzmény #97620

Sziasztok!

Hát igen, fényképezni de a képeket elveszíteni, ennél rosszabbat el sem tudok képzelni. Mintha nem lett volna nyaralás, kb. ezzel érne fel.

Mindenesetre több gépet viszünk, nekem kettő van, a páromnak egy, túlzásba se szeretnénk vinni, csak tavaly úgy jártunk, hogy csak az új gép volt nálunk, és jópár kép nem sikerült jóra... ezért akartuk elvinni szervizbe, de nem találjuk a jótállási jegyet icon_sad.gif

Nagyon szívesen vinném a laptopot, Lefkadára visszük is, mert esténként a fényképezőgépről szoktuk nézni az aznapi termést, azért gépen jobb lenne látni, miközben valami romantikus zene szólna...

De repülővel soha nem vittem számítógépet még.
Így is a poggyászos dologgal nem teljesen vagyok képben mondjuk az olympic airlines-nél.
Bonyodalmat nem akarok, meg mi van ha az athéni szállodában beteszem a szekrénybe, és egyszer csak nem lesz ott.
Mondjuk beteges a rettegésem, de egyszerűen nem hagy nyugodni icon_sad.gif

De lehet hogy majd a lefkadai laptopos nyaralás majd erőt ad icon_biggrin.gif

# 435
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97626 Üzenet linkje2009-05-04 13:48:41  Válasz a #97620. hsz-ra Előzmény #97620

Szanna!

Ha megkérdezem a szállásadót, az akkor azt kérdezzem, hogy wifi van-e ott?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 28 29 30 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu