#1650372011-06-10 14:22:19 Válasz a #165024. hsz-ra
FROM EMBASSY OF GREECE IN BUDAPEST
1063 BUDAPEST,
Tel. : 4132613
«Greece Extends Airport Tax Exemption.
Thursday, March 24, 2011
Determined to strengthen the country’s tourist industry, and bowing to increased pressure from tourism operations, the Greek government has announced its decision to waive airport taxes in Greece from April 1 until the end of 2011.
In a bid to overcome the recession, which has gripped the country since 2009, the Greek transport ministry has taken the decision for the past three years to exempt aircraft using state operated airports from take off, landing and parking taxes, with the exception of Athens airport (Eleftheriios Venizelos), run by a German company.
While in previous years the airport tax exemption was only granted to airlines over the spring and summer months, this year the government elected to extend the measure to the end of the year.
Welcoming the government’s latest announcement, the Greek travel and tourism association Hatta (Hellenic Association of Travel and Tourist Agencies) stated that the decision responds to calls made by the country’s tourist operators urging the government to support the industry.
Hatta nevertheless called for further measures to be introduced to boost tourism, including the lifting of taxes applied at international ports in Greece, as well as the lifting of taxes levied in cruiser ship ports.
Considered alongside the merchant navy to be the engine of the Greek economy, tourism represents almost 18% of gross domestic product in Greece.»
#1651102011-06-10 20:55:47 Válasz a #165098. hsz-ra
A Neckermann állítólag már tavaly sem fizettetett reptéri illetéket az utasaival..., amelyik fizettetett az meg elrakta magának, mivel a görög félnek nem kellett utalnia.
Ezzel a reptéri illeték dolgoggal kapcsolatban lenne kérdésem. Szerintetek, ha februárban megvettük neten a repjegyet (Malév) Krétára, viszont augusztus végén utazunk, akkor elvileg itt is érvényes lenne, hogy nem kell reptéri illetéket fizetni? Eddig semmilyen értesitést nem kaptunk a Malévtól, csak kedvesen küldtek egy remindert, nehogy elfelejtsünk utazni .... Pedig az utazás dátuma alapján beleesik az illetékmentes időszakba.
Érdeklődött már valaki a Malévnál ezzel kapcsolatban? Ha nem, akkor irok nekik és persze elküldöm a görög nagykövetség tájékoztatóját! Tényleg jó ötlet volt ide bemásolni!
#1654872011-06-14 15:34:41 Válasz a #165486. hsz-ra
Ha a buta malévos táblázatra gondolsz, akkor biztos elírás. Ha HER van a jegyeden is, akkor sincs gond legfeljebb lesz még egy kis hajókázás is Rhodoszig
Izgatta a fantáziámat ez a reptéri illetékes dolog van egy ismerősöm az egyik irodánál és írtam neki sőtt még a bemásoltam a levelet is amit ide bemásoltatok és ez volt rá a válasza:"
Vannak ilyen érdeklődések az utasok részéről , de hivatalos közlemény az utazási irodák azaz touroperátoroktól még nincs és egyébként is a légitársaság az aki ezeket a pénzeket begyűjti , sőt még kerozin pótdíjat is számláznak.. Ha jön értesítés a törlésről hivatalosan akkor ,azokat az utasokat akiket ez érint azt értesíteni fogom én is.
Sajnálom ,hogy ezt még most nincs így ,de szerintem ez nem is várható."
Ezt írta hát szerintem se lesz ebből semmi lehet, hogy így van tényleg de hozzánk nem fog eljutni ez az infó
Nektek mit mondtak?
#1656732011-06-15 21:37:35 Válasz a #165492. hsz-ra
Nikóca!
A repjegyet mi is a reptéren kapjuk meg.
Nagyon remélem nem megyünk Krétára és onnan Rodoszra mert az +1 óra, ilyet már csinált más utazási iroda.
De sztem Ok lesz minden, mert ezt a charter járatot több iroda tölti meg.
180 ember bizti megtölti a gépet aki csak Rodoszra utazik.
Sziasztok!Én is januárban már megrendeltem a repülő jegyet szeptembere tesszalonikibe és Én is reptéri illetékkel együtt a neten keresztül a pelikánnál.Szeretném kérdezni akkor ez Mi ránk is vonatkozna hogy nincsen reptéri illeték és ha igaz kinél lehet reklamálni?
#1656852011-06-15 22:56:00 Válasz a #165673. hsz-ra
REmélem igazad lesz, és nem teszünk "kitérőt" Krétára, de olvastam olyat is, hogy Koson is volt példa, hogy leszállt.... Mindegy, a lényeg most már, hogy ott legyünk.