Én nem tudom ti hogy vagytok vele, de én egyre nagyobb gondba vagyok.
Még szeptemberben kristálytiszta elhatározásunk volt, hogy hova megyünk idén Görögországba nyaralni, de ahogy jön a nyár, már ezer hely szóba került.
Várom az utazás kiállítást idén is, de nem hiszem, hogy nagyon segíteni fog. Ennél több információt és tapasztalatot ott se fognak mondi, sõõõõõõõõt!
Én .A juniusi -osztállyal vagy gyerekkel ketten-Nei poriba már szinte biztos.Tervben van augusztusra Thassos.Még nem tudom,hogy irodával utazzunk vagy csak menjünk.De egy közös hellászos bulin is elgondolkoznék...
nekünk is volt sok hely, amin agyaltunk, tavaly nyár végén még biztosnak is tûnt, de mostmár nem. volt már minden tervbe véve: Kos, Rodosz, Kréta elsõsorban, aztán Olaszország-Firenze és Toszkána, aztán gondoltuk hogy inkább kéne csinálni egy hasonló peloponnészoszi utat, mint amilyet tavaly. Ez viszont elég sokba kerül, úgyhogy idén szóba sem jöhet, vagyis idén spórolunk, jövõre körutazunk. Valami olcsó nyaralás lesz, nem valószínû, hogy Görögországba. De nem bánom, tudom hogy jövõre kárpótolva leszünk az idei kimaradásért.
Mi is gondolkozunk persze Rhodes és Kos mellett, hogy Szalonikitõl lecsorgunk Athénig, és mindent megnézünk amit csak lehet, vagy még tovább.
Tényleg Mia megkérdezhetem, hogy a körútazás mennyibe került nektek, csak úgy hozzávetõlegesen????
Hozzájárulna ha tudnám a költségvetést, hogy kicsit fárasztó körút legyen vagy repcsis sziget
Az elmúlt összel még in is biztos voltam benne, hogy Szicíliára akarunk mennni az idén. De marha drága. Olcsóbban az ember rögtön Görögorszagra gondol, és ott viszont annyi minden van, hogy mi is hasonló cipõben járunk, hogy egyre nehezebb választanunk. Tegnap este már ott tartottunk, hogy az összes helyet,ami szóba jön, felírtuk cédulákra és bedobtuk egy nagy vázába, majd kisorsoltuk, hogy hova utazzunk:-) (nem csak görög helyek voltak benne). Ibizát húztuk ki! De elhúztuk a szánkat és mondtuk, talán mégiscsak jobb lenne Számosz, ahogy azt már pár éve tervezgetjúk, aztán valahogy mindig háttérbe került. Most ott tartunk, hogy már összesen csak két hely között nem tudunk dönteni és ez Számos és Mallorca. Kicsit jó lenne valami más részt is látni Európából, nem mindig csak Görögországot, de ha meg máshova megyek, szinte lelkiismeretfurdalásom van. Szóval minél többet nézeget az ember, annál nehezebb lesz választania a nagy választékból.
De jó, hogy más is így van ezzel, azt hittem mi bénázunk itthon a döntésképtelenségünkkel.
Mivel más országokat említettél én is megteszem. Hogy Európából lássunk már valamit, és még nem voltunk Franciaországba, így június elején egy hétre oda ill. Párizsba megyünk ez már biztos.
Utána jön ismét Görögország, de még se idõpont se helyszín.
De itt egyre többen Valcsika Htimi Ferrari Hilda Krétát beszélik, és hogy oda mennek az idén lehet, szóval kezdek ezen is gondolkodni, hogy 2 hét igencsak jól esne belõle. De nagy álmom még Rhodes ott nem jártam, és annyi szép képet láttam róla.
Szóval március közepén utazáskiállítás itt Magyarországon és utána lehet mi is cédulázunk egyet!
Üdv
Én is így vagyok ezzel, minél többet vacilálok annál nagyobb a káosz a fejemben, de szerintem ez azért van, mert sok szép helyre szeretnénk eljutni. Nagyon nehéz a választás.
* * *
Azt hiszem én kitartok az elsõ tervem mellett. KRÉTA!!!!!
Sziasztok!
Én általában úgy választom ki a nyaralás helyszínét, hogy ilyenkor nézegetem az elõzõ évi prosikat. A szóba jöhetõ országonként külön teszem, majd elkezdem összehasonlítani egy országon belül az irodák ajánlatait (ár, apartman, tengerpart, látnivalók, stb.). Felállítok egy sorrendet országonként, majd ezeket hasonlítom össze egymással. Így kapok egy kb. 20 lehetséges helyszínt tartalmazó listát. Az utazási kiállításon elõször összeszedem azon irodák katalógusait amelyek szóba jöhetnek, majd egy kis sör mellett (még a vásár területén) végigböngésszük a prosikat, hogy meg vannak-e még a listán található apartmanok. Itt újra összehasonlítjuk az árakat, és döntünk, majd lefoglaljuk a nyaralást. Egyszer borult csak fel ez a módszer, mert eszem ágában sem volt Tunéziába menni, hiszen Leptokáriát szemeltem ki elõzõleg, de olyan ajánlatot találtam, hogy azt nem lehetet otthagyni.
Szóval most a favorit Kréta (valószínûleg Dél-Kréta), de végleg eldönteni csak a kiállításon fogom. Attól is függ, hogy mennyi pénzt tudok összespórolni addíg.
Üdv.:
Sziasztok!
mi idén is (ahogy Timi is írta) Krétára megyünk. már harmadik alkalommal, de egyszerûen oda kell mennünk, mert nem "untuk még meg" és úgy érezzük nem is fedeztük még fel teljesen. nagyon szívesen mennénk mi is mindenfelé Görögországban, sõt legszívesebben nem csinálnánk mást, mint addig mászkálni, míg be nem jártuk az egész országot, csak sajnos ez a fránya taposómalom ezt nem engedi és nem vagyunk billiomosok, h ne kelljen dolgoznunk.....
szóval alényeg, h mi idén is Krétára megyünk, mert nekünk nagyon bejön és majd egyszer, ha megtehetjük teszünk körutazásokat is falucskáról falucskára, szigetrõl szigetre!
biztosan vannak olyanok, h kedvenc helyek és legszebbnek tartott helyek, de ha az ember nem nagyon tudja eldönteni, h hová menjen nyaralni és nem volt még Krétán és imádja az országot és az embereket, akkor én csak ajánlani tudom, h menjen el és nézze meg ezt a szigetet! nem hiszem, h csalódás érné!
(persze mi még csak javarészt Kréta nyugati részen ill. egy picit a déli részen voltunk, és csak errõl tudok nyilatkozni... )
Kriszta35!
Mi nekünk muszaj a hetvegeig döntenünk, mert lekesünka korai foglalok kedvezmenyeröl, ami itt csak januarig van, meg a fönököm is keri az idöpontot, mert nalunk nem engednek el ket embert egy idöpontban es felek hogy valaki lenyulja a kitervelt idöpontunkat:-) De meg mindig ket hely között inogunk. Tavaly elött mi is ketszer voltunk nyaralni, de az iden kisebb kirandulasokra es satrazasra szeretnenk a maradek szabinkat megsporolni.
Valcsi!
A te módszeredhez hasolnó az enyém is, mármint a tavalyi katalógusokat én is félreteszem és már azokból választok, majd várom az újakat....
Az idei budapesti Utazás Kiállításra (márc. 16-19, ha jól tudom) én is elmegyek. Ha mind ott leszünk, akár még találkozhatunk is ott:-)
Lacca!
Én csak egyszer voltam Krétán, de nem nagyon fogott meg. Én oda nem akarok többet menni, elég volt egyszer. De abban viszont majdnem én is a te déntésedre jutottam az idén, hogy ha déntésképtelen vagyok, talán jó lenne oda menni, ahol egyszer már nagyon jó volt, így én már Santorinin es Thassoson is nagyon vacilálok. Bár elvem még mindig az, hogy egy helyre nem utazok kétszer. De hát már eddig is tettem kivételt e iratlan szabályom alól