"A jelenlegi árfolyamon 210 forintos korrekciót a tartósan magas kerozin ár, az árfolyamváltozások és a versenytársak árazási politikája tette szükségessé - magyarázza közleményében a Malév. A közlemény emlékeztet arra, hogy a Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség, az IATA legutóbbi - június 6-án közzétett - jelentése szerint a légitársaságoknak tartósan magas kerozin árral kell számolniuk 2011-ben. A Malév legutóbb március 8-án emelte járatszakaszonként maximum 5 euróval a kerozinpótdíjat."
Valaki segítsen,
Santorinire az Apollon járatával mennyi a csomaghatár kg-ban?
A Malév oldalán az áll, hogy Malév járatokon 23 kg, kedves barátainkat 2 hete a 3-3 kgért közel 20 000Ftra büntették..
Most hívtam a Malév ügyfélszolgálatot, ők azt mondták, az utazási iroda bérli a járatokat, ők határozhatnak úgy is, hogy csak 20 kg..
akkor mennyit pakoljak??
Ma már késő van felhvni az Apollon Travelt, de ha nem muszáj nem is tenném.. viszont nem akarok ráfizetni..
Charterjáratok: A charterjáratok olyan repülőjáratok, amelyekkel átszállás nélkül juthatnak el a kiválasztott úti célra. A menetrendről előzetes felvilágosítást irodánkban kaphatnak, de ezek változtatási jogát a légitársaságok fenntartják. A charterekre szóló repülőjegyek átvétele minden esetben a repülőtéren, indulás előtt, az általunk megadott találkozási időpontban történik. A charterjáratokra utasaink maximum 20 kg poggyászt vihetnek magukkal. A súlykorlátozás légitársaságonként eltérhet, melyről aktuális információt a légitársaságok honlapján, illetve irodánkban kaphatnak.
Azért könnyen összejön a súly, nekem üresen is 4 kg a bőrönd
Mi ketten szoktunk kb. 18 kilóval utazni (több mint egy hétre). Könnyű táska, praktikus holmik. Nem csak a súlyhatár miatt, hanem eleve jó egy könnyű (könnyebb) pakkot vinni, és jó az, ha a belevalók is kis helyet foglalnak. Rengeteg hasznos cuccot lehet már beszerezni, amik éveken át megszolgálják az árukat. (És annyi fölösleges dolog van, amit itthon lehet hagyni. )
Rengeteg hasznos cuccot lehet már beszerezni, amik éveken át megszolgálják az árukat. (És annyi fölösleges dolog van, amit itthon lehet hagyni. )
Mire gondolsz a rengeteg hasznos cucc alatt? Miket vettél pl?
Nem szeretek én sem felesleges holmikat cimbálni, de nem tudom előrre mi lesz felesleges és mi nem?!
Pontikos leírhatnád miket visztek pontosan, ha repülővel mentek 1 hétre!
Ugyan nem tőlem kérdezted, de leírom, mert én a kevés holmi elkötelezett híve vagyok és minden évben ugyanazon lista alapján pakolok. 1 hétre a következőket viszem:
Rajtam: edzőcipő, farmer, poló, pulcsi (néha túl hideg a légkondi a repülőn)
- szandál
- strandpapucs
- rövidnadrág
- halásznadrág
- 2-3 top
- 2 poló
- pizsama
- 2 bikini
- 1-2 pár zokni
- alsónemű
- szalmakalap vagy valamilyen sapec
- strandtörölköző
A lényeg, hogy egymással variálható cuccok legyenek.
Neszesszerből 2 darab.
Az egyikben gyógyszerek.
A másikban naptej, fogkefe és krém, testápoló, tusfürdő, sampon, arclemosó, festékekből minimális, hiszen napközben úgysem használok semmit.
Itt jegyezném meg, hogy lehet kapni egészen pici, egy hétre elegendő kiszerelésben sampont, fogkrémet, tusfürdőt, ilyesmit (én a DM-ben vásárolom meg). Arckrémből pici tégelyekbe teszek át, hogy ne kelljen cipelni.
Kézipoggyászba pakolom a fényképezőt, útikönyvet, térképet és a gyógyszeres neszesszert és az egyik fürdőrucit (ez utóbbi kettőt azért, mert egy barátoméknak elkeveredett a bőröndjük és csak másnap kapták meg, ezért, ha velem ilyesmi előfordul, legalább fürödni tudjak ).
Sosem teszek be olyan cuccot, amiről nem tudom biztosan, hogy hordani fogom.
Ja, és beteszek egy összehajtható táskát, mert ha vásárolok, akkor legyen amibe belecsomagolni hazaj9vet.
Sziasztok!
Mediterraneo beelőzött (köszönöm neki ), a listánk szinte szóról szóra stimmel. Amivel még kiegészíteném első blikkre: széldzseki, úszócipő, búvárcucc, és törölközőből mi mikroszálast viszünk strandtörölköző helyett, könnyebb, kisebb, és gyorsabban szárad.
A "minipiperét" DM-ben, Rossmannban lehet kapni, van, amit később után tudsz tölteni, értelemszerűen van, amit nem (pl. spray, borotvahab).
Hogy mi fölösleges? Sokan pl. rengeteg ruhát visznek "mindenre" készülve.
Szerintem kb. ennyi a sima alapfelszerelés, ezen kívül a többi mindenkinek az egyéni kívánalmai szerint (+ kaja, ha valaki visz) - és persze a nyaralás helyszínéhez és típusához igazodva.
Nem érinti a Malév járatait a görög sztrájk
Megjelent: 2011.06.28. 11:46 | Frissítve: 2011.06.28. 11:52
Nem érinti a Malév görögországi járatait a sztrájk, járatot nem kellett törölni - közölte az MTI-vel a Malév kedden.
(MTI)
A kora reggeli járatok Athénból és Theszaloníkiből időben megérkeztek, és a délben is várhatóan rendben elindulnak a járatok ebbe a két városba.
A Malév járatain kívül egy charterjárat indul Zákinthoszba, de törléséről nincs információja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-nek - válaszolta az MTI kérdésére Hardy Mihály, a társaság kommunikációs vezetője.
Görögországban kedden kezdődött 48 órás általános sztrájk, tiltakozásul a kormány új, 28 milliárd eurós megszorító csomagja ellen, amelyet várhatóan a héten hagy jóvá az ország parlamentje.