Üdv!
Sziklásabb, kövesebb strandokon a mélyebb, /min. 3-4 m-es vízben/ érdemes keresni, mert a sekélybõl mindent összeszednek. Prassoudi beach Moraitikával átelleni ny-i parton, Barbati Korfu fölött, Moraitikától D-re egy kis strand /a parton elég érdekesen megközelíthetõ/.
sziasztok!
köszi a gyors választ...sajnos hasonlóra számítottam. szgi lehetõsége csodálatosan hangzik, de az én "profi" úszótudásom Sidari térdig érõ vizeihez megfelelõ , úgyhogy marad a shoppingolás... kicsur
Hû, Barbatiról annyira szép képeket láttam, és itt még soha senki nem mesélt róla. Szerintem, ha mégegyszer mennék Korfura, oda mennék! Szeretem az ilyen eldugottabb, nyugis kis falvakat...és a tenger színe ott....hümm.
Nagyon gyorsan el fog szaladni az a 30 nap hidd el! Gondolj rá úgy, hogy már csak 30 nap! Egy-kettõ és csomagolnotok kell! Én boldog lennék ha már csak 30 nap lenne hátra! Bár még nem régóta próbálgatom a netezést, de ezzel a fórummal röpülnek a napok, mert minden nap látok valami újat Korfuról, igy szinte minden nap ott vagyok egy kicsit. Mire kimegyünk már ismerõsek lesznek a helyek hála a sok szép fotónak amit itt láthatok.
Régen (2006,2007 eleje) többször írtam a fórumba, aztán valahogy elmaradt. Ma csillapíthatatlan vágyat éreztem, hogy Görögországba utazzak, de mivel jelenleg nem megoldható, hát gondoltam benézek ide a fórumba.
Tavaly nyáron mi is Korfun nyaraltunk, Moraitikán, és tetszett. Bár a faluban nem sokat töltöttünk, motort béreltünk és a sziget másik oldalára jártunk strandolni, minig máshova.
Kicsur,
Én találtam kagylókat Korfun, nem is keveset. a parton sétálva is, de nem Moraitikán, hanem a sziget másik oldalán. Bár többnyire olyan helyeken álltunk meg fürdõzni, ahol nem sok turista volt, vagy egyáltalán nem is volt. Olyan helyeken biztosan Te is találsz majd.
Kitartást azoknak, akiknek már csak "jó néhány nap" választja el az utazástól.
Mi még nem tudjuk hogyan alakul a nyár. Bár tavaly is Korfura úgy utaztunk, hogy hétfõn felmerült az ötlet, kedden befizettem és szombaton utaztunk. Nálunk sosem lehet tudni, néhány nap alatt is felkerekedünk és indulunk.
Szia Adri!
Mi juniusban megyünk Moraitikára a Margarita apartmannba,ha tudnál valami infót a településrõl vagy az apartmannról meg köszönném.Miért mentetek el onnan?Autó bérlés is érdekel,meg minden.Elõre is köszike.
Sajnos azt az apartmant én nem ismerem, ahova Ti mentek. Mi a Zoi apartmanban voltunk.
A falu nem rossz, de mi tényleg nem sokat voltunk ott. A fõ utcán van egy Dimitra bolt, oda jártunk vásárolni. Azt ajánlom mindenkinek. Iletve ha béreltek autót, akkor a fõvárosban van Lidl, mi ott bevásároltunk egy hétre való üditõt stb.... Ásványvizet mi nem vettünk, mert a falu végén a fõutcán van egy forrás, amibõl friss víz jön. Mi egész héten azt ittuk, nagyon finom.
Több ok miatt is mentünk máshova fürdõzni: Moraitikán a part kavicsos, amit mi nem nagyon szeretünk, a víz is kicsit koszosabb, hiszen ott sok ember fürdik, elhagyatott helyeken sokkal tisztább a tenger. Ez nekem fontos volt, mert 16 hetes állapotosan voltam tavaly Korfun, és csak olyan helyen mentem bele a tengerbe, ahol kristály tiszta volt. Motort béreltünk több napra és így legalább azt is kihasználtuk. Minden hova azzal mentünk. Egy napra béreltünk autót (a fõutcán a Hertz-nél, a tulaj egy olyan görög, akinek a felesége magyar, így nyelvi gondok sem voltak, bár amúgy sem lettek volna). Egy Daewo Matizt béreltünk 30 euroért.
Motort 15 euroért/nap, 125 köbcentist. (ezt jól leírtam...)
Szóval a sziget másik oldalán homokos partok vannak.
Esténként Moraitikán a tengerparton vacsoráztunk egy hangulatos kis étteremben. A nevét sajnos nem tudom, de a falu végén volt, közvetlenül a tengerparton.
Remélem tudtam valamit segíteni.
Ha kérdésed van még, kérdezz bátran.
Szia Adri!
Köszönöm a válaszodat.Azt hiszem az autó bérlés mellett döntünk,és 2 hét alatt csak sikerül bejárni a sziget nevezetességeit és pihenni is.Ha valami eszembe jut foglak még "zaklatni". Köszönöm még egyszer.bocsika
Szia Adri!
A mai szörnyû nap után a nap fénypontjaként csodás volt a te üzidet olvasni, hogy (ALLELUJA) van kagyló Korfun....mert akkor én meg is keresem. Jaj, de jó, hogy bekapcsoltam a gépet...tudtam, hogy itt nálatok a fórumon gyógyírt találok minden bajomra. köszönöm. kicsur
Szia Teki!
Ha nem találnátok kellõ számú kagylót, kárpótlásul és programként is tudom javasolni, hogy látogassátok meg Benitses kagylómúzeumát. A település elején található Korfu város felé haladva a bal oldalon. Érdekes és szépséges kagylókban lehet gyönyörködni. (Néhány tengeri szörnyella is látható ) Kb. 1 órás program.