... a görög határtól kb. 15 km-re van egy viszonylag új kút (tavaly is megvolt már), tiszta, színvonalas, érdemes ott megállni. Óriási sziklakert van szökőkúttal a kávézó mellett, onnan lehet megismerni (meg a nevéről, de azt most nem tudom biztosan , talán RT, de nem biztos)...
Nagyon érdekelne ez a kút Macedóniában, szeretném oda szervezni a barátainkkal találkozót. Ha valaki a mostanában indulók közül megnézné a kút nevét, esetleg GPS koordinátáját (annak, amelyik odafelé van) nagyon megköszönném!
A napokban indulóknak jó utat és jó nyaralást!
#1912112012-07-15 12:28:45 Válasz a #191039. hsz-ra
Köszönöm a választ! Amúgy azért akarok ott tankolni, hogy minél tovább bírjam az "olcsóbb" naftával, Görögben elég drága. Az autóm közösnyomócsöves dízel, érzékeny az üzemanyagra, tuti nem fogom megkockáztatni, hogy ne egy "nagy" kúton tankoljak, pár száz ft miatt nem éri meg megkockáztatni egy többszászezres javítást. Biztos persze az üzemanyag minőségében sehol sem lehetek, de egy nagyobb kúton a minőségbiztosítás erősebb jelenléte miatt, KISEBB AZ ESÉLY, hogy rossz minőségű üzemanyagot tankolok. Valószínű a makedón kutak is hibátlanok, de az ESÉLY a rosszabb minőségű üzemanyagra kétségkívül nagyobb.
Abban tudna segíteni valaki, hogy egy Sarti-Sofia(reptér)-Sarti útvonalat, melyik úton és határátkelőn a legcélszerűbb megejteni? Az első hét után, szüleim és gyerekeim utánunk jönnek 1 hétre nyaralni, de repülőt csak Szófiába tudtam intézni normális összegért. Mi a feleségemmel kocsival megyünk, visszük a csomagokat.
Szóval az útvonaltervezők több útvonalat is felajánlanak, hasonló menetidővel/km-el, de nyilván nem számol a határátkeléssel, és az utak minőségével, és egyéb dolgokkal amik fontosak lehetnének.
Szóval ha van esetleg tipp, merre menjek, azt szívesen fogadom.
#1912142012-07-15 12:52:20 Válasz a #191037. hsz-ra
Szia Titi68, légy szíves oszd meg velem a Görög határ előtt hol érdemes megtankolni???Azt mondják Gevgelija már drága, kb addig tart 1 tank nekünk, 1 benzines és egy diesel autóval megyünk. köszi
. Az autóm közösnyomócsöves dízel, érzékeny az üzemanyagra, tuti nem fogom megkockáztatni, hogy ne egy "nagy" kúton tankoljak
Szerencsére páran vagyunk ilyen autóval, elég sokszor tankoltunk már Macedoniában, semmi baja sem lett az autónak
Akár Szerbiában, akár Macedoniában tankolsz, arra kell figyelni, hogy az ún. EuroDiesel nevű, jobb minőségű (és persze kicsivel drágább) gázolajat tankolj. Ennek a gázolajnak a minősége Macedoniában is tökéletes, nem kell aggódni a motor miatt.
Az idén újra kell kalkulálni a tankolási szokásokat
A magyar üzemanyag annyira drága lett, hogy csak annyi naftával érdemes indulni, ami kitart a Horgosnál (Szerbiában) lévő első MOL kútig és ott tankolni. De ott se tele csak annyit, hogy Macedónia görög határ előtti részéig elég legyen és ott teletankolni az autót.
De, hogy a kérdésedre is válaszoljak, a Macedón-Görög határ előtt van egy nagy MakPetrol kút a Kaszinónál (a határ előtt kb. 500 m-el), van egy nagy kút RT Petrol kb. 15 km-el a határ előtt (kb. 100 m-el azután, hogy a határ előtt ismét autópálya lesz az útból) és van egy nagy kút Demir Kapijánál (kb. 48 km-el a határ előtt).
Kis kút van több is még azon a szakaszon ahol még nincs autópálya, az út mellett párszáz méterre több kisebb kutat is lehet találni.
Nagyon érdekelne ez a kút Macedóniában, szeretném oda szervezni a barátainkkal találkozót. Ha valaki a mostanában indulók közül megnézné a kút nevét, esetleg GPS koordinátáját (annak, amelyik odafelé van) nagyon megköszönném!
#1912382012-07-15 16:34:54 Válasz a #191214. hsz-ra
Szia fordkasanya!
Nem ismerem az összes lehetőséget, amit írok, az csak a véleményem!
Ami eddig bejött, az Veles közelében a Lukoil kút. (41.688757, 21.831105). Ez egy nagy forgalmú kút, shoppal, étteremmel. Az üzemanyaggal (többször tankoltam benzint és gázolajat is) nem volt gond, simán ment a kártyás fizetés is. A WC-je ennek tiszta, viszont guggolós, a lányok nem szerették. Van ott egy kamionpihenő szerüség, ott van normális Wc és zuhanyzó is. Mi mindig oda mentünk be, nem szóltak érte, de nem tudom, hogy szabad-e. Visszafelé figyelni kel, mert a jobb oldalon egy kis Makpetrol kút van, ahol csak tankolni lehet, wc sincs. Át kell menni a pálya alatt (vagy felett) a másik oldalra, ott van a Lukoil kút.
Tavaly kipróbáltam a Casinónál levő kutat is, de csak tankoltunk. Ennek az előnye, hogy euróval simán lehet tankolni, az árak ki vannak írva euróban is, én a kutasnak fizettem.
Az idén szakítok a szokásokkal, az előbb említett RT Petrolnál fogok tankolni és ott lesz a pihenő is. Kb. 85 km a távolság Velestől, remélem kibírják addig (Aleksinactól 350 Km, kb. 4.5 óra). Azért szimpatikusabb ez, mint a Veles-i, mert így nem kell tankolni a Casinónál, pihenni viszont szerintem az nem az igazi.
Simán el tudom képzelni, hogy a közvetlenül a határ menti kutak a nagy forgalom, és a muszáj faktor miatt egy picit drágábbak, főleg eurós fizetésnél, de annyira nem nézegettem az árakat.
Ha minden jól megy, akkor 31-én reggel kipróbáljuk, majd jelentkezem.
#1912402012-07-15 16:43:47 Válasz a #191230. hsz-ra
Szia PierrKardán!
Még egy kérdésem lenne:
A GoogleMaps szerint ott még csak puszta van. A két oldalon levő kút közül melyik van hamarabb, az odafelé, vagy a visszafelé levő?
#1912622012-07-15 21:00:30 Válasz a #191241. hsz-ra
Azért szeretném tudni, mert itt lenne a randink egy másik családdal, akik még sosem voltak erre autóval, szeretném minél pontosabb infóval ellátni őket. Akár több kilométerre is lehetnek egymástól.
Két helyről is kaptam infókat, de mindkettő a visszafele út jobb oldalán mutatja a kutat, és Szirom is a hazafelé útnál írt róla. Az oda felé úton egyik helyen sem volt kút feltüntetve.
Annyira tényleg nem fontos, világos lesz, mire odaérünk, csak megtaláljuk!
#1912632012-07-15 21:04:40 Válasz a #191248. hsz-ra
Igen erre gondoltam, köszi!
Egy kicsit mintha rémlene tavalyról, de amire én gondolok az még nem volt átadva tavaly augusztusban. Erről a részről régiek a googleMaps képei, próbáltam keresni, de csak a puszta látszik.