Rodosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1171
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#129046 Üzenet linkje2010-03-16 21:19:41 

Sziasztok!

szerintem amiről te apuci és Ferrari beszéltek az ugyanaz :DDD.legalábbis nekem a templom ugyanolyannak tűnik icon_biggrin.gif.

Majd akkor mindenképpen sort kerítünk rá icon_smile.gif)).

Nagyon köszönöm a segítségeteket icon_smile.gif

Üdv

Timike icon_razz.gif

# 1172
Moniq
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#129363 Üzenet linkje2010-03-21 15:17:42 

Sziasztok.Szerintetek melyik a jobb szállás szempontjából Faliraki v.Rodosz város?Mely napon vannak zárva a várak/múzeumok?
# 1173
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#129364 Üzenet linkje2010-03-21 15:20:27 

Szia Moniq!
Mi Faliraki mellett voltunk a parton (elvileg Faliraki néven futott a szálloda is) busszal mentünk be Falirakiba néha esténként, nyüzsis hely.
A múzeumok hétfőn vannak zárva. (A mi utazási irodánk aznapra szervezte a városnézést, egyénileg mentünk kedden.)

# 1174
BéZsé
Aktív fórumos
Aktív fórumos
96 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#129365 Üzenet linkje2010-03-21 15:38:52 

Moniq!

Rodosz elég nagy város. Szép az óváros része, sokat lehet benne bóklászni. Faliraki kisebb. De ott is van minden, ami szemnek, szájnak ingere: vidámpark, rengeteg taverna, mindnek más a stílusa. Amúgy nincs messze egymástól a két település. A buszok kb. félóránként közlekednek és úgy fél óra buszozás egyikből a másikba.

Rodosz esti, éjszakai életét nem fedeztük fel, de Faliraki a fiatalabb korosztálynak tökéletes választás. Sok külföldi van. Volt, hogy "gólyatáboros angol fiatalokkal" futottunk össze icon_smile.gif

Igazából mindegy, melyik helyet választjátok, szerintem jó választás mindkettő. Érdemes elmenni szigettúrára is, meg hajókirándulásra.

# 1175
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#129406 Üzenet linkje2010-03-22 08:31:25 

Szia Moniq!

Mi tavaly falirakiban szálltunk meg a lido star hotelben, mi azt nagyon szerettük, főleg azért is mert saját tengerpartja van, és azért este amikor az ember az egész napos járkálásból hazamegy, jól esik egy kis nyugi.

Kicsit beljebb sétáltunk már nyüzsis volt faliraki de ez így volt jó.
Rodoszra mi napi rendszerességgel jártunk szinte, a busz megálló kb 300 m re volt a hoteltől, és kb 15-20 perc alatt be is vitt minket.

Az esti fényeket sajnos mi sem néztük meg Rodoszban, de idén bepótoljuk.

Ha éjjel aludni szeretnék , meg pihenni is akkor szerintem Faliraki jobb.( persze nem a nyüzsgős utcákon.

Üdv

Timike

# 1176
Moniq
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#129407 Üzenet linkje2010-03-22 08:52:51 

Köszönöm idáig a segítségeket.A nyüzsi annyira nem zavar,mert Zakyntoson se volt annyira gáz Laganas környéke/ott is angol tinik duhajkodtak/.Pláne mert aug.vége körül terveznénk a nyaralást.Kocsit szeretnénk bérelni pár napra bejárni a szigetet.A buszok mennyire zsúfoltak?Meg ha jól olvastam van egy piros hajó ami talán menetrend szerűen közlekedik Rodosz-Faliraki között.Csak azt nem tudom este mikor indítja utolsó járatát Rodosz városból,mert esti fényeit is szeretnénk látni,bár taxival,v.busszal is haza lehet érni,v.oda is autóval menni.Rodosz város jó lenne mert sok minden helyben van,de ott csak szállodák vannak,ami szerintem picit személytelen.Azért szimpatikusabb Faliraki mert jobban szeretjük a családiasabb apartmanokat.Az idö rövidsége miatt jó sűrű napokat,programokat állítottam össze,még szerencse,hogy mi az aktív turistáskodást szeretjük,ahogy utazunk,mindenhol megállunk nézelődni,fürödni,sajnos nem nagyon bírjuk az egy nap egy parton heverészést.
# 1177
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#129414 Üzenet linkje2010-03-22 09:38:30 

Moniq!

A buszokon szinte soha nem volt tömeg, mindenkinek volt ülőhelye, főleg hogy azért nem voltak kis buszok, egyébként én úgy emlékszem,hogy viszonylag sűrűn jártak a buszok, délelőtt kb 15-20 percenként, délután viszont sűrűbben, olyan 10 percenként is akár.

A piros komppal mi is mentünk be egyszer rodoszra de többet nem , mert rohadt drága kettőnknek 20 E volt oda-vissza, a busz meg oda vissza 4 Euró volt egy főre, nem mindegy szerintem.

Amúgy a piros komp utolsó járata 23:30-kor ment vissza a tavalyi menetrend szerint.és délelőtt 8 kor volt egy járat, meg 10 kor,
utána délután megint 14 és 15 óra körül.

Ezt azért érdemes megnézni mert változhat, ott mindenhol lehet kapni a kikőtőkben menetrendet, és meg lehet nézni.

Egyszer persze nekünk is belefért a hajó, de többszöri alkalomra drága.

# 1178
BéZsé
Aktív fórumos
Aktív fórumos
96 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#129474 Üzenet linkje2010-03-22 20:28:48 

Timike!

Azzal a piros hajóval viszont gyorsabban ott voltatok Rodosz városában, mint busszal....jól sejtem? Mert ahogy elnéztem, elég gyors az a hajócska.

# 1179
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#129479 Üzenet linkje2010-03-22 20:51:51  Válasz a #129474. hsz-ra Előzmény #129474

Szia Bézsé!

Nekem nem nagyon tűnt hosszúnak a buszos út, nyilván a hajós út valamivel kényelmesebb volt, de ahhoz viszont nagyon drágának találtam.

És a hajó is megállt még 2 helyen utána, szóval szerintem időben ugyanannyi nekem legalábbis úgy tűnt.

Azt hozzá teszem, hogy mi soha nem siettünk icon_smile.gif

Én azt mondom,h ogy jó a hajós út de állandóra drága.

Nekünk jobban megérte a busz, mert két hétre be kellett osztani a lóvét
és hát nem volt mindegy icon_smile.gif

Ha csak egy hétre megy az ember nyílván más a helyzet.

Üdv.

Timike icon_smile.gif

# 1180
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#129494 Üzenet linkje2010-03-23 08:28:40 

# 1181
Moniq
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#130141 Üzenet linkje2010-03-30 17:46:25 

sziasztok.Az idén senki nem jön Rodoszra aug.végén?Utazási listán senki még a közelben sincs..
# 1182
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#130144 Üzenet linkje2010-03-30 18:33:48 

Szia Moniq!
Ne aggódj, bizti lesznek, akik akkortájt mennek mikor Te! Mi 2 éve aug. 19-én döntöttük el, hogy 3 nap múlva Rodoszra megyünk. Ilyenkor (márc. vége -- sőt még az aug-i esküvőnket se sejtettem...) nem is gondoltam még, hogy ott leszünk majd.

# 1183
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#130203 Üzenet linkje2010-03-31 13:52:51 

halihó!

Én megyek rodoszra júli 25-aug.8-ig a lido star hotelbe icon_smile.gif))

# 1184
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#130997 Üzenet linkje2010-04-12 10:54:56  Szállásértékelés...

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőben: készítettem egy szállásértékelő oldalt, ahol Ti is elmondhatjátok a véleményeteket az Általatok ismert szállásról. Regisztráció nem kell hozzá, tehát az is írhat bele, aki csak olvasgatni szokta a fórumokat.
A cím: Rodosz és Kos sziget szállásértékelés
Köszönöm Mindenkinek a segítséget!
Üdv: Ian icon_wink.gif

# 1185
Kicsur
Aktív fórumos
Aktív fórumos
68 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131384 Üzenet linkje2010-04-17 12:51:33 

Sziasztok!
A tapasztalt Rodosz-járók segítségét kérném... (még nem jutottam a végére az átolvasásnak, így lehet, hogy már volt korábban infó róla) Falirakit néztem ki idei úticélunknak, egészen pontosan a Hotel Evit. Járt már esetleg valaki a környékén? Közlekedési szempontból is érdekelne, pl. buszmegálló a környéken stb. Előre is köszönök minden segítséget.

szép napot: Kicsur

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 78 79 80 ... 151 152 153   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu