Üdv!
Kérdésem lenne. Grand toursal utazunk Paráliára én és a 7éves lányom.
A buszon mennyire nézik rossz szemmel a pisilést? A lányom elég sokat jár..na.
Éjszaka mennyire van hűvös ugyancsak a buszon? Elég egy vékony pléd?
Először utazunk busszal, szívesen veszek bármilyen tanácsot
#2073312013-07-22 13:22:59 Válasz a #207330. hsz-ra
Szia Piros!
A Grandos buszos pisilésről majd írnak akik velük voltak mostanában, mert velük én még nem mentem. (nincs velük problémám, csak így alakult)
Elvileg nem tilthatnák meg a buszon a mosdó használatát, de hallottam már olyat hogy le is zárták, nehogy véletlenül is használják. Szerintem határozottnak kell lenni, akkor mindig megoldódnak ezek a problémák.
A buszra általában mindenki visz egy vékonyka úti plédet. Nekem mindig a köv. szerelés jött be: estefelé zokni, hosszú szabadidő nadrág és egy pulcsi. Az ülés feletti csomagtartóban elfér ez a kis úti ruházat. Nekem még egy kis párna is állandó kellék. Jó a fejemet rá támasztani. Nálam a nyakpárna nem működik. Most is csak magam mellé tettem a busz oldala és a derekam közé. Így még kényelmesebb is volt az utazás
#2073352013-07-22 14:04:12 Válasz a #207330. hsz-ra
Jó pár éve utaztunk a Grand buszaival, többször is, akkor nem használta soha senki a buszon a wc-t viszont elég sokat megálltak, sőt, ha valaki szólt, hogy gondja van, akkor is megállt a sofőr minden további nélkül. Sokan szoktak gyerekkel utazni, szóval ne aggódj, nem lesz gond!
Kriszta pontosan a számból vette ki a szót: zokni, pléd, kispárna - ezzel túl lehet élni az éjszakát. Bevallom engem a légkondi készített ki mindig, tüsszögtem, fájt tőle a torkom (mindig egy halom Strepsils-szel indultam útnak ).
#2073462013-07-22 18:04:36 Válasz a #207330. hsz-ra
Szia!
A Grand Tours buszain nincs toalett!
idézem a honlapjukon található erre vonatkozó leírást:
Az autóbuszainkon higiéniai okok miatt toalett nincs. A gépkocsivezetők kb. 3-4 óránként tartanak pihenőt – az adottságoktól függően – kulturált parkolókban.
Már "csak" 20 nap
és csak úgy jönnek elő a kérdések
A busz utasterére mennyi csomagot engedélyeznek? Egy-egy hátizsák ugyebár kell a párna, pléd, hoszúruhának és némi játéknak az útra. De akkor egykis ennivaló és víz is kellene..
Piros75! Ezeket a dolgokat simán felviheted a busz utasterébe. Sőt, fel is kell vinni. Az ülések feletti csomagtartók eléggé szűkek. Általában ki kell venni a táskából a plédet, kispárnát, mert táskástól nem fér föl. De az ülés alá is teheted. Lényeg, hogy a közlekedőt nem szabad elbarikádozni csomagokkal. Ügyesen el lehet mindent helyezni a buszon.
#2074482013-07-23 16:48:34 Válasz a #207435. hsz-ra
Szia Piros!
Nem akarok okoskodni csak a tapasztalatomat megosztani veled!
Én a kis könnyű utazóplédeket mindig egy reklám táskába rakom ezeket az induláskor az ülésre terítem magunk alá így külön helyet nem foglalnak. a kispárnákat az ablak melletti ülések és az ablak közé beékelem így az sem foglal külön helyet. A buszra nem hátizsákot viszek fel hanem egy keskeny de hosszabb utazó ( sport táskát) mert ebbe sok minden belefér és az ülés alá pont befér. ( üdítőt szendvicset kis hűtő táskába teszek és ez is a sport táskába van. Pulóver melegebb ruha éjszakára esetleg tisztasági kis tatyó az mehet a polcra. A tisztasági kis csomagomba mindig van kézfertőtlenítő ( gél a rossmanba 300 fft körül kapható) és nedves törlő kendő illetve papírzsepi esetleg fogkefe fésű a reggeli "összekapom magamat"-hoz.
Igazolványokat pénzt fényképezőgépet gyógyszert ( daedelon , fájdalom és lázcsillapító toll) mindig az övtáskámban tartom és ezt le nem veszem magamról még éjszakára sem.
Voltam annak idején hasonló korú mozgássérült gyerekekkel Spanyolországban busszal és mit mondjak? sokkal jobban bírták az utat mint a felnőttek. Jóval kevesebbet nyafogtak. Az is igaz , hogy végig olyan játékokat játszottunk mint pl szólánc , fekete fehér igen nem., barchoba, stb.
na nem írok többet mert még off leszek
Azt azért nem! Csak annyi ember utazhat a buszon, ahány ülőhely van. Egyébként mi még soha nem kértünk fix ülőhelyet. A tizedik óra után már egyaránt kényelmetlen bármelyik. De azért ki lehet birni.
Sziasztok!
A Kecskeméti felszálloknak üzenem NE a domus parkolóba várjanak hanem a DOBÓ KRT. ÚJ BUSSZ MEGÁLLÓNÁL !!!
Saját tapasztalat mert mi is szaladtunk a 2 gyerekkel a kocsik között a busszhoz!
Üdv Anikó