Andi!
Az elõzõre visszatérve, mi is minden évben megismerkedünk kint valakivel. Van olyan ismerõsünk, akivel így ismerkedtünk meg Thassoson, már 4 éve, és az óta is tartjuk a kapcsolatot.
Andi! Nagyon szép képeket találni itt. Köszi. Majd még alaposan szétnézek, most csak futólag belenéztem.
Nagyon aranyos vagy, hogy tényleg mindent megszerveznél, és tényleg kíváncsi vagyok, hogy mondjuk egy repülõs utat mennyiért találnál szállással együtt?!
Nekünk mondjuk mindenképp szeptember lenne jó, azon belül mindegy, hogy mikor, esetleg augusztus utolsó hete is már jó, de az árak szerintem akkor még magasabbak.
Az idõjárást szerintem már egyre nehezebb kiszámítani.
A szállás az nagyon jól hangzik, ahogy leírtad. Mi is olyat szeretünk választani, ahol azért otthon érezhetjük magunkat két hétig, tavaly azért volt olyan nagy csalódás a pargai szállás. De ott legalább a hely szépsége kicsit feledtette a kényelmetlenséget.
Szóval, az a lényeg, hogy rendes tõled, ha utánanézel majd ezeknek az infóknak, addig meg gyûjtögetem hozzá a leszboszi infókat.
Sikerült a Görögországról pillanatnyilag "leállított" agyamat úgy ráugrasztani Lesvosra, hogy tegnap már tele beszéltem a párom fejét, hogy jövõre oda kell menni. Nálunk ez csak akkor jöhet szóba, ha belefér két nyaralás, mert csak Görögországba nem akarunk menni, mást is meg akarunk ismerni, és most inkább Görögország, mint második úticél van bennünk. Tegnap néztem egy csomó képet a neten, és elképesztõen szép, hangulatos kis falvak vannak Lesvoson, egészen egyedi az építészeti stílus, néhol kicsit Thassosra emlékeztet, de inkább Észak-Görögországra, mint az általam eddig látott szigetek bármelyikére is.
Az Attika-katalógusom még nem került elõ a még ki nem pakolt kartonokból, de ha meg lesz, rögtön megnézem, milyen árak vannak.
Megtaláltam a katalógusom. A kínálat ebben sem nagy. A legtöbb szállás: hotel, csak reggelivel. Számomra ez a legrosszabb, mert akkor nincs hûtõ, sem konyha, minden nap fizetnem kell az étterni vacsoráért.
Amúgy mindegyik szállás kint van a "pusztában", általában a semmmi közepén, 7-8 km-re az adott, legközelebbi fautól.
Eddig egyet találtam, ami tetszik, ennek neve: Studios-Appartments Virginia, Anaxosban/Petránál. Ennek ára, repülõvel két hétre Münchenbõl, 1 fõre (apartman, konyhával) június elsõ két hetében: 773 Euro, június második felében: 804 Euro, szeptember elsõ hetében: 804 Euro, szeptember küzepén: 773 euro, szeptember utolsó hetében: 731 Euro. Ezt csak példaképp írtam ide.
Olcsóbb ötlet: az "üdülõház", ami egy privát ház, mely komplett egy az egyben kiadó, 5-8 fõ részére. Az egyik ilyenház ára egy napra 56 Euro (ha elosztod ét emberrel, már megérte): http://www.tourist-online.de/830279.html
Nagyobb baráti társaságnak ideális. A legolcsóbb megoldás szerintem.
Kiadó lakás, 4 fõre, napi 30 Euroért (nem per fõ,hanem per lakás!!!): http://www.tourist-online.de/688683.html
Megszületett nálunk tegnap elõtt a döntés,ha nem jön semmi komplikáció közbe,mert ez a zászló mindig áll, akkor jövõ aug.és szept utolsó és elsõ hetében irány Lesvos.Kivel,miként,hogyan addig megtaláljuk a megoldást,mert idõ az van a morfondirra bõven.Nagy fejszébe vágom a fát, de mint ideáig Kréta és Evia kivételével be is akarjuk járni ezt a nagyocska szigetet.Hát ez Pestiesen nem semmi,de ha birom végigpedálozom,hát az anyagi vonzatától már most vakarom a "víztornyot",de reszkir nélkül nem megy semmi, ezt már megtapasztaltam a 30 évem alatt, amit csak kettõvel kell szoroznom...
Kedves Atosz és lekes fórumtársak!
Sikerült megbolondítanotok. Tegnap óta álandóan csak ez a sziget jár az eszemben, és annyira nagyon vágyakozom Görögországba...hogy muszáj lesz menni!
Én nem akarlak megbolondítani(én már az vagyok,nejem még reális )De mint írtam reszkír nélkül nekem semmi nemmegy.Ezt tesszük azóta amióta járjuk a görög szigetvilágot,igaz el is jutottunk elég sok helyre-hála.
Andi! Nagyon köszönöm az infókat. Már annyira izgat ez a dolog engem is, hogy jobban foglalkoztat majdnem, mint az idei nyaralás.
(Na azért az is eléggé!)
Nekem a két utolsó lehetõség tetszik jobban, az üdülõházak, fõleg az elsõ. De ahhoz tényleg az kellene, hogy legalább 6 ember bérelje ki együtt, mivel három szoba van.
Kicsit rizikós lenne, ugye, egy konyha, bár fürdõbõl kettõ van.
Árban viszont tetszik.
Szerencsére még van idõ válogatni, keresgélni, remélem találunk valami jó megoldást.
Én kicsit örülök, hogy nem lettél hûtlen Görögországhoz. Féltem, hogy ha ilyen hirtelen elmúlt nálad a rajongás, akkor mi lesz, ha velem is ez történik!? De most megnyugodtam kicsit.
Atos! Nálunk épp fordítva van. Én vagyok kicsit megbolondulva, a párom még nem annyira.
Örülök, hogy Te is eldöntötted Leszvosz szigeti utadat. Már nálunk is legalább 70 %-on áll a dolog. Csak elõtte még az ideit kell összehozni, ha már leelõlegeztük a szállásokat! Aztán utána elkezdhetjük szervezni a leszvoszi utat.
Anikó, hogy lettem volna hûtlen? Meg mi az, hogy elmúlt a rajongás? Tízenhárom év után? Dehogy múlik el, de amit már annyiszor írtam: az élet elszáll felettünk és még annyimindent szeretnénk látni. Mindg is Görögország marad a szerelmem, de kicsit muszáj eltenni a "kamrába", mert ha ennyire elvakult maradok, nem jutok el máshova. A párom nincs nagyon elragadtatva attól, hogy megint oda menjünk. Nem azért, mert nem szereti, hanem mert õ tényleg látni akar még világot!!! Szóval, he legközelebb megyünk (ami nem biztos, hogy jövõre lesz) akkor Lesvos lesz!!!!