htrose!
Végigböngésztem jó néhány hozzászólást, bár mi idén már túl vagyunk a nyaraláson, a Dias Zeusznál foglaltunk szállást, de én egyáltalán nem vagyok megelégedve sem az irodával, sem pedig a kinti idegenvezetõkkel. Fõleg nem Vass Beátára, akinek fogalma sincs arról, hogyan kell az utasokkal bánni. Ágnes nagyon kedves volt, de Bea csapnivaló !
Kétszer voltunk a Diassal, de mind a kétszer volt problémánk velük és azt hiszem ez volt az utolsó utunk ezzel az irodával. Anett Toursról sok jót hallottam. Meg sok szidást Zsidai Bernadettrõl, aki az Apollón Travel idegenvezetõje, minket õ kisért Athénba és le a kalappal, nagyon kedves és segitõkész volt, úgyhogy meg kell védjem.
Tavaly a Medinával voltunk Egyiptomban, azt kaptam amit vártam, minden úgy volt, ahogy elmondták, ûgyhogy õket nagyon klassz irodának tartom ! És az áraik is elfogadhatóak. A Medina és a Dias között orditó különbségek vannak.
Hm. Üzletpolitika.Õk vannak értem, vagy én értük? Nem érszletezném a sok-sok problémát, annyit tudok,hogy akkor mikor mi voltunk ideén Nei Porin, akkor több magyar is panaszkodott rájuk, és ment is nekik néhány reklamáló levél.
Az itteni hölgyikék enyhén tájékozatlanok a kinti dolgokkal kapcsolatban és rendesen félre is tájékoztatnak. Mikor kint döbbenünk, hogy ezt nem igy mondták, akkor mindig az volt a válasz, "Az otthoni iroda nincs tisztában a kinti viszonyokkal" Könyörgröm akkor vagy semmit nem modok, vagy mondok, de a valóságnak megfelelõ tájékztatást adok. Na õk ehhez nem értenek !
Jót sajnos nem tudok irni, több rosszat meg már nem akarok, pedig lenne mit ..... Ettõl függetlenül Görögország csodás, harmadjára is ismét beleszerelmesedtem, biztosan megyek még vissza ! Valami más irodával !
Nagyon általánosságban írtál a hibákról, problémákról, amibõl nem sokat okulhatnak a tagok.
A konkrét problémákra szerintem sokan kíváncsiak lennénk, úgy mégiscsak könnyebb lenne véleményt alkotnunk.
Köszi elõre is!
Rendben, írok néhány példát !
Az itteni irodában azt mondták délig oda kell érni, máskülönben a szieszta iatt csak délután 6 óra körül vehetjük át a kulcsokat. Ennek megfelelõen indultuni (autóval mentünk) Amikor odaértünk, kiderült, csak 2 órakor vehetjük át a kulcsot. Miután úgy tájékoztatott Beaez benne van az utazási feltételekben, amit aláirtam, elõvettem, végigolvastam a kétoldalas apróbetûs részt, de sehol nem találtam. Végül kiderült, hogy a katalógusban van egy általános tájékoztató. Én a katalógust át sem néztem, interneten néztem ki az apartmant, amikor személyesen bementünk fogllalni, szó sem esett róla, hogy olvassam át a katalógust.
megjegyzem a takaritónõk kettõ órakor értek oda a három emeletes apartmanba és akkor kezdtek "hányavetin" takaritani.
Aztán. Itthon be akartuk fizetni a vacsorát, azt mondták három fogásos menüválasztáss vacsora. De mivel az étteremrõl nem tudtak tájékoztatást adni, kértük a fõnököt. Õ nem került elõ. Ez már eleve egy rossz pont volt. Végül azt mondta itthon a hölgy, hogy fizessük be kint, ugyanannyi lesz euroban. Kint kiderült, hogy többe kerül, nincs sem háom fogás, sem menüválaszték és vagy mész este 7 órkor enni, vagy nem eszel, ezek a szabályok. Persze nem fizettem be.
Már csak hab volt a tortán, hogy itthon kaptam egy listát a fakultativ programokról, árakkal együtt. Kint más árak voltak, hozzátesezem nem olcsóbb. Szeirntük tavalyit kaptuk meg. De nem mondták itthon, hogy az ár eltérhet, mert ez tavalyi.
És a kétszobás 5 személyes apartmanban volt egy szem szekrény. Mikor kérdeztem eától ez normális-e azt mondta igen.
Mi a Lena apartmanban votunk Nei Poriban, nekünk az apartman elfogadhaó olt (a lépcsõház koszos, tele bogárral ) de többen panaszkodtak és vetettek fel jegyzõkönyvet olyan apróságokért hogy penészes volt fal. Tavalyelõtt Asprovaltán nem volt földelve a konnektor, lógott ki a vezeték belõle, úgyhogy árgus szemekkel figyeltem minddig a kisfiamat, mert elérhetõ távolságba volt.
És a tenger távolsága kb. 150 m-re volt feltüntetve, ez köszönõviszonyban sem volt a valósággal, legalább 400 m volt a tenger. Ez mi ha nem becsapás?? És még sorolhatnám az apró bosszugásokat és a hülyére vevést. Bea semmiben sem akart segiteni ! Ágnes segitõkész volt és kedves, de Beáról megvan a véleményem.
Szóval két Dias tapasztalat után azt mondom velük soha. És a vicc, hogy Athénban találkoztunk eggy másik csoporttal, akikkel beszélgetni kezdtünk, és kérdezték melyik irodával jöttünk Mikor mondtam, hogy Dias, csak legyintett egyet. Egyre több helyen találkozom negativ tapasztalattal velük kapcsoltban.
Nagyon kellemetlem helyzetbe kerültem én is az idei Zantei nyaralásunk alkalmával.GT. Agios Sostis-ez is megér egy misét,de itt OFF-,eligazitás.Kovács Zsuzsi id.vez-egyébként talpraesett,segitõkész.mindig a helyén volt,praktikusan oldotta meg a dolgát,nem mondhatnék rá rosszat,ha akarnék sem,de a dolog mégis megesett,engem mérhetetlenül bosszantott.Szóval :Zsuzsi eligazitáson elmondta abuszos kirándulás utvonalát,rendjét.Nagyon megörültem,mert 1.és legfontosabb:Hagymási Szilvia viszi a csoportot,aki a Zantei utikönyvet is irta,sokan dicsértétek itt is...2.K-rõl Ny-ra kerüljül körbe a szigetet,vagyis a Kék barlangnál 11 elõtt A Navaggiónál 14 után leszünk!Itt ezt is megtanultam...lesz borkóstolás,és Zante town...este egyeztettem Pestiutassal és Viccával,akivel sikerült véletlenül egyszerre nyaralni-hurrá!-mindenki boldog volt,hogy ilyen szuperül összejönnek a dolgok :Igaz,hogy ez a legdrágább árú kirándulás e tárgyban a piacom,de Szilvia megéri,az egész csapat befizetett...az õ irodájuknál 5 E-val olcsóbb lett volna fejenként,városi irodával meg 10-zel,de itt jobb lesz.Másnap reggel beállitott egy huszonéves szlovák fiú,15 kedves szlovák útitûrssal,hogy õ lesz az id.vez.és együtt leszünk a szlovákokkal,ami nem baj-szerinte-mert õ mindent elmond magyarul is....nem ragozom,a fiú szlovák volt,innentõl kezdve 2 szlovák mondatra jutott 1 magyar,és egyébként is elég tájékozatlan volt...ami pedig legalább ekkora baj volt,a sofõr mondta meg,hogy merre megyünl.Ott ültem,mögötte,hallottam.Meglátogattunk sok Dimitriszt,ahol sokmindent lkellett volna venni,és 11-kor az idvez fiú megkérdezte:next?Navaggió-mondta sofõr.Ezen nagyon meglepõdtem...de ide is mentünk,3-kor pedig a kék baralngokhoz...aki volt már Zantén,tudja,mirõl beszéálek...Ezt persze szóvátettem vezetõnknek,azt mondta,nem érti miért nem mindegy nekem,mikor hová megyünk?Mikor elmondtam,nagyon meglepõdött,csodálkozott és sajnálta-Úgy láttam Õszintén_-azt mondta,õ még errõl sose hallott/Fény-árnyék viszonyok a roncsnál és a kék barlangnál!/Kixcsit enyhitett a dolgon,hogy ettõl kezdve megpróbált a kedvünkre tenni,kérdezgette,hogy jó nekünk,de akkor is....
Elmondtam a Zsuzsinak is az esetet,azt mondta,ha a létszám nem teljes,vagy sok, akkor elõfordul ilyen összevonás,vag bontás...ez csak a szerencsén múlik.
Hát,nekünk nem volt szerencsénk ezen a szigeten...
Hát ez sajnálatos... én is ki tudok akadni azon, ha valamit megígérnek, beleélem magam, aztán mégsem úgy lesz, nem tartják a szavukat.
Az a legjobb, ha az ember maga intézi a kirándulásokat. Olcsóbb is, meg nem kell mások miatt bosszankodni, s alkalmazkodni sem kell. Mi csak a legelsõ görögországi nyaralásunkon fizettünk be fak.programokra, elég is volt, azóta magunk megyünk mindenhova. A legjobb, ha az ember bérel egy jármûvet, aztán uzsgyi.
Igazad van Kristin, mi is így szoktuk.
A legnagyobb probléma ott van, hogy sokan nem beszélnek a magyaron kívül egy nyelvet sem ( ezt több görög panaszolta már )így ezeket a fakultatív programokat kicsit nehéz megszervezni.
El tudtunk volna menni sokkal olcsóbban is erre a kirándulásra,mert én ugyan nem igazán beszélek ,csak megélhetési szinten,de Pestiutas barátnõm teljesen jól,mindkét nemzetközi nyelven,igy forditott már máskor is nekünk.Ez volt a külön bosszantó benne,hogy ugy gondoltuk,Szilvia miatt mindenképpen elmegyünk velük,akár még drágábban is.Mert azt gondolom,az õ ismertetését mindenképpen meg kell hallgatni.Erre igy jártunk,és ráadásul még másokat is belerángattam...
Nem tudhattad, hogy így alakul, most már ne rágd magad.
Azért a nyaralás ezt leszámítva remélem jól telt és szép emlék marad!
Úgy tûnik, hogy az utazási irodákban is, és kint, a telepített id.vezetõknek is csak addig érdekes az utas, amíg be nem fizette a pénzt. Ha már fizetett, azután hajlamosak lazán kezelni a dolgokat, meg lerázósak lenni. Szomorú.
Sajnálom, hogy nem olyan lett a szigettúra mint gondoltad, de Szilviával sem lett volna osztályon felüli szerintem. Az Aeolusnál Õ volt a telepített idegenvezetõ 2006-ban (ekkor voltunk mi Zantén Velük), és egyáltalán nem voltam elájulva Tõle.
Itt a fórumon nagyon dicsérték,akik voltak az idén vele,igy én valóban azt gondoltam,hogy osztályon felüli lett volna...
egyébként keseritette még néhány dolog a nyaralást,ugyhogy összességében ez vo9lt a leglyusasabb nyaralás,hogy Eszter anyukájának régebbi hasonlatával éljek...vagyis,hogy a sajt és a lyuk aránya itt volt a legnagyobb a lyuk javára...
Sziasztok!
Mint már írtam sajnos véget ért anyaralásunk.Mi a Dias Zeussal voltunk.Velük semme gond nem volt.A repülõ is pontosan indult oda és haza is.Szerettünk volna elmenni a BBQ hajókirándulásra.Na itt kezdõdtek a problémák.Elsõ nap be is fizettünk rá.Sajnos elmaradt mert nem jött össze annyi ember,hogy elinditsák a hajót.Pénzt vissza kaptuk.Ismerõseink a Grand toursal utaztak,és megkértük õket,hogy mutassanak be az ottani képviselõnek/Varga Zsuza/.Megkértük,hogy hadmenjünk velük a kirándulásra.A válasza az volt,hogy meg kell kérdeznie az irodavezetõjét,mert magátol nem dönthet ebbe.Felírta a telefoszámunkat,hogy majd értesít.A kirándulás szerdán lett volna.Kedden felhívott,hogy beszélt az itthoni irodavezetõjével. Azt a választ kapta,hogy más irodával utazokat nem vihetnek el a kirándulásra.Hát ezek után nekem is meg van a véleményem a Grand toursról.
1,Igy segit Magyar a Magyarnak külhonba.
2,Ugy látszik a mi pénzünk nem ugyanolyan jó mint a Grand toursoké.
Szerencsénkre volt olyan segítõkész ember aki az egyik ottani irodánál segitettbefizetnünk egy angol csoporthoz a kirándulásra./Sajnos nem tudunk angolul./A kirándulás végûl nagyon jól sikerûlt és nagyon remekül éreztük magunkat angol tudás nélkül is.
Ezt feltétlen megszerettem volna osztani Veletek.
Üdv mindenkinek:Éva.
Ezt nem értem.
A DiasZeusnál miért nem csinálták meg ugyanezt (logisztika - más üres hellyel rendelkezõ csoporthoz csatlakoztatás)? Hiszen az iroda is keres minden résztvevõn! Lehet, hogy a kintiek nem voltak érdekelve és így kényelmesebb volt? Vagy csak egyszerûen buták.
OFF
Úgy látszik itt is kezd érvényesülni az új magyar irányvonal.
(ami nem magyar találmány, nyugati, ami csak nekik jó - jó nekik, mert nálunk is egyre több lesz a hozzá nem értõ)
ON
Szia Eva56!
Még talán emlékszel (Te is) Korfui nyaralásunk bosszantó végére....és a Grand Tours vezetõjének irományára!
/KORFU oldal kb.85.old/
Pedig ez a Nagy Sándor a vezetõ annyira korrektnek tartja magát, ezek szerint mégsem az?Minket nevezett hazugnak, és tudathasadásos elméjûnek, ahhoz képest egyre többen szidják õt is és az irodáját is!Még a végén kiderül hogy saját magáról alkotott "anno" véleményt?
Amúgy biztos engem is bosszantott volna a hozzáállásuk!