#1943992012-08-23 09:36:10 Válasz a #194380. hsz-ra
Szia Sizu!
Nagyon megnyugtattál!
Reggel indulunk az Apollon buszával Debrecenből Szegedre.
Onnan passz de a lényeg : REGGGEL INDULUNK!!!!!!!!!!!!!!!!
Várunk mindenkit aki jön!
Az itthon maradóknak szép időt itthonra, az iskolakezdőknek kevés idegbajt kívánok!
Jó utat és nagyon jó időt kívánok azoknak akik holnap indulnak!Pihenjetek sokat és érezzétek jól magatokat!Alig várom hogy jöjjetek haza mert akkor már én is és Sizu is úton leszünk!
Sizu!Igen az Ibusz visz bennünket Békéscsabáról és Szegeden átszállunk arra az Ibuszos buszra ami végig visz bennünket.Nagyon várom már,remélem nem túl sokat kell várni a határon.Állítólag Tompánál megyünk.
Sziasztok!
Van itt két kérdés, amire nem találtam választ:
- Mennyi gyógyszert vihetünk magunkkal (fajdalom, hasmenés, hányás, vitamin) nyilván nem kereskedelmi mennyiségre gondolok (csak amire szükség lehet), csak hogy van-e valami határ szabva?
-Szalámi, konzerv ugye húskészítmények (bár amelyik), ezekből van-e korlát?
A mostanság utazóknak jó utat kívánok!
Szerintem azért nem találtál választ, mert ez nem volt téma. Mindenki vitte a szükségletének megfelelő mennyiséget. Senki nem vizsgálta. Aki nyaralni megy, nyilván nem visz irreálisan nagy mennyiséget ezekből a dolgokból.
A part tisztasagarol: csikk tenyleg rengeteg van, de ezen kivul nem nagyon lattunk szemetet (1-2 ragtapaszt leszamitva, amit a viz aztathatott le az emberekrol.) En is lattam valakit, aki reggel gyujtotte a szemetet, de lehet, hogy csak a bar kornyeken, annyira nem figyeltem, meg messze is volt tolunk. Mondjuk nem ertem miert a gorogoknek kellene osszeszedni a turistak szemetet??? Mindenki vigyazzon a kornyezetre, aki odamegy.
Gyogyszer: a 3 gyerek miatt mi rendesen fel voltunk szerelkezve, antibiotikumok, szemcseppek, hanyas-hasmenyesre valok es meg sorolhatnam, de tenyleg nem neztek a csomagokat. A repulos utaknal sem volt ebbol eddig gond, pedig ott atvilagitjak a csomagokat.
Az Apollonnal kapcsolatban nekunk annyi volt a negativ tapasztalatunk, hogy nehany buszuk mar nagyon le van amortizalodva, es nagyon sokszor le is robbannak. A mienket pl az ejszaka kozepen az autopalya szelen alltak le szerelni.
Nem tudom lehet-e ilyet ide irni, de a Lidl-ben gorog napok vannak, es lehet kapni mazsolabort is.
Sziasztok!
Még mindig nincs senkinek semmilyen személyes tapasztalata,infója az Alexandra apartmanról? Végre egyre közelebb a szeptember 7-e! A holnap indulóknak és a kinnt lévőknekjó nyaralást!
#1944542012-08-23 21:41:34 Válasz a #194358. hsz-ra
Szia!
5-6 évvel ezelőtt Paralián a gyerek lépett rá telibe egy sünre. Rengeteg volt a tüske a talpában, mélyebben és kevésbé mélyen, muszáj volt orvoshoz menni. A doki egy jó órán át aprólékosan az összeset "helyileg" és nem sebészeti úton eltávolította, fertőtlenítette és másnap már lehetett fürdőzni.
Szerintem ebben ők ott már rutinosak, úgyhogy véleményem szerint nyugodtan fordulj orvoshoz.
Két hete a Narancsparton "csak" megrúgni sikerült egy sünt, így megúsztuk hat tüskével. Szemöldökcsipesz és arcszesz volt a gyógyír a problémára házilag...
#1944642012-08-23 23:15:34 Válasz a #194396. hsz-ra
Bár nem tisztem,de megvédeném Pierre Kardánt. Valóban,sok szemetet lehet látni,ugyanúgy mint nálunk.Kár a fejünket a homokba dugni(és a szemetet sem kéne...),nem jobb a helyzet,mint a honi erdőkben-mezőkön. Pl.ha a Sarti Beach végében lévő dombokon mászkálsz,látni fogod a domboldalon leöntött törmeléket,szemetet,ugyanezt a Porto Koufo előtti halneveldénél,a két gyönyörű fenyőfa mögött a meredek domboldalon.Vagy merülj le a szív alakú öbölben,nem egy szép látvány,ami alul gyűlik.És a kukák tényleg hiányoznak..Én ha szemetet találtam (és nem kondenzcsíkos papír volt ),akkor szépen fölszedtem,és a nálunk lévő műanyag szatyorba dobtam,onnan a kukába.De néha néztek is rám,mint vmi ütődöttre,hogy a homokban,vagy a vízben lelt szemetet miért veszem föl?! Máshol is megírtam már,a szemetet nem a kukoricasütő nénik dobják el,mi is hozzájárulunk a szennyezéshez....és fölnyomnám a kloákájába annak a baromnak a csikkeket,aki a homokba dobja,rejti el... Szóval szemét van,és közös érdekünk lenne a part tisztántartása... Ettől függetlenül Sarti csodálatos.
2-3 nappal ezelőtti kép a partról, nyoma sincs a pernyének:
Nos igen, nyilván lehet sok olyan képet készíteni, amelyiken nem látszik a pernye. Sajnos ettől függetlenül a pernye ott van
Ezek ma délutáni képek Mint látszik, már teljesen kiszáradt, olyan, mintha a múlt héten tüzet raktak volna a parton hosszában.
A baj inkább az, hogy nem szűnt meg a pernye utánpótlása, ha a hét elejéhez képest kevesebb is van, de ott lebeg a pernye a víz tetején.
A jó hír az, hogy ma már igazi kánikula volt Sartin, 34 fok volt és a szél is alig fújt. A víz jó meleg és alig hullámzik Szerintem (ha nem támad fel a szél az Athosz környékén, ami ismét elkezdi hordani a hamut a vízbe) akkor a jövő hétre a víz megtisztul.
Ettől függetlenül a partra sodródott trutyival kellene kezdeni valamit, magától nem fog eltűnni onnan
Holnap valószínűleg a félsziget másik oldalára megyünk strandolni, majd beszámolok, hogy ott milyen a víz.
fölnyomnám a kloákájába annak a baromnak a csikkeket,aki a homokba dobja,rejti el...
Valóban a parton lévő szemét jó része a távolról nem is látható csikkekből jön össze. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért nem dobják azt a rohadt csikket egy üres sörösdobozba, utána pedig az egész dobozt egyben bedobhatják egy apartman kukájába.
Eddig akárhány dohányossal beszéltem, mind megesküdött, hogy ő aztán nem dobja el a csikket. Csak azt nem tudom, hogy akkor miért van az a rengeteg csikk a homokban Sartin
(Mert rengeteg van, bár rögvest jönnek az irodások bizonygatni, hogy nincs is sok csikk a homokban, pedig zavaróan sok van )