#1573132011-02-28 14:13:09 Válasz a #157304. hsz-ra
Sziasztok!
Hlimicsura Miloson él 5 éve?
Nem semmi!!!
Cserélhetnénk! Bár, gondolom, más ott élni és dolgozni és más pár napot turistáskodni a szigeten. Mesélhetnél nekünk addig is, hogyan kerültél oda, mit csinálsz ott, hogy érzed magad, a sziget mely részén laksz, stb...
Lehet, hogy ő az, akivel Szanna Pollóniában találkozott?
Szerintem, ettől kezdve hlimicsurát kell hogy kérdezzétek, mert nála jobban senki nem ismerheti a szigetet!!!!!
#1573162011-02-28 14:30:02 Válasz a #157304. hsz-ra
Helló!
Ezt az ajánlatot kaptam tőlük tavaly:
2010.07.08-13 5 éj
Hello from Milos,
For the dates requested we have the following special offers
Studio 4pax + Rent a car: 70 EUR/day
valid for: Aivaliotis Studios in Adamas
minimum stay is 5nights
With regards,
Athena Souli
Managing Director
ATHENA TRAVEL
HOTEL BOOKING & RENT A CAR
GR 84801 ADAMAS MILOS-CYCLADES
tel. (0030) 2287021627, fax. (0030) 2287021498
www.athenatravel.gr
Languages spoken: English and Italian
Mi csak a szállást foglaltuk náluk, mert max. 4-5 fős autóik voltak, mi meg 8-an voltunk: 1 nő + 2 ffi + 5 gyerek = 3 jogsi => naná, hogy én vezettem, a fiúk meg söröztek. Ez fő szempont volt
Valószínű, hogy ebben az árban nincs full biztosítás, de azt máshol is külön kell kötni, ha akarod.
Boltban 2-szer voltunk: Atlantida supermarket /Szanna albumában 23. kép/. A mellette lévő kölcsönzőből volt az autónk, így rögtön telepakoltuk itallal és gyümöccsel. Van mellette egy pékség, kipróbáltuk, de nem jött be annyira, mint a kikötőnél lévő /Szanna 28. kép/. Sokkal nagyobb választék és finomabb is.
Étterem:
Szállásunk mellett többször vacsoráztunk: ZYGOS Grill Restaurant. Egy család üzemelteti /papa-mama-gyerekek.../, inkább helyiek járnak ide. Kaja isteni volt, itt ettük a legfinomabb görög salit.
A parton is vacsiztunk: nem a kikötő környékén, hanema Papikinou beach felé indulva az út egyik oldalán a konyha, másikon - a parton - az asztalok. A neve most nem jut eszembe, de a kaja isteni.
csak hogy mindenkit megnyugtassak:)
én vagyok az akit szanna megismert anno,bár nem emlékszem rá
nagy volt a hajtás vagy a meleg:)
Milos észak-keleti végében fekvő pollonia falucskában élek és dolgozom immár ötödik éve
egy halétterem főszakácsa vagyok
mint egyszerű magyar munkanélküli vágtam neki a nagyvilágnak 5 évvel ezelőtt egy internetes munkaközvetítő segítségével
mint mezei halpucoló jöttem milosra,minden nyelvtudás nélkül és mára eljutottam addig,hogy megbecsült tagja vagyok ennek a pici görög szigetnek és lakóinak
az életem olyan amit nagyon sokan irígyelnek,de ez annak is köszönhető,hogy olyan munkát találtam amit szeretek és a jelek szerint tudok is csinálni
röviden ennyi
bármilyen kérdésre szivesen válaszolok,ha tudok:)
#1573252011-02-28 17:04:49 Válasz a #157317. hsz-ra
Sziasztok!
Két évvel ezelőtt 3 magyar dolgozott ott (ha jól emlékszem), egy házaspár és még egy férfi. A férjjel nem találkoztunk, mivel ő épp nem volt beosztva.
Tudjátok mit? Elmesélem, hogy hogyan is történt.
A milosi ott tartózkodásunk egyik napján felszálltunk a Polloniába vivő buszra, ott pedig a Kimolosra vivő kompra. Polloniába visszaérve nekiláttunk a falu felfedezésének. Ezután - az összes éttermet lecsekolva - a vacsoránk helyszínéül sikerült azt bizonyos haléttermet kiválasztanunk. Nagyban nézegetjük az étlapot, mikor is a felszolgálónőnek feltűnt a nyelv. Megkérdezte, hogy honnan jövünk. Hát Magyarországról. Erre ő annyit mondott, hogy egy pillanat, majd eltűnt. Nem sokára az egyik ott dolgozó hölggyel jelent meg, akiről kiderült, hogy szintén magyar!
Rendesen meglepődtem, mivel nem gondoltam, hogy ezen a szigeten magyarokkal hozna össze a sors(kivéve Dömééket, akikkel egy időben nyaraltunk ott). Pláne olyanokkal, akik ott dolgoznak. Fénykép készült.
A végén iparkodnunk kellett, hisz el kellett érnünk az utolsó buszt.
Kedves hlimicsura! Ki vagy a 3 közül? Ha a férfi, aki épp a konyhában ügyködött, akkor nem csodálom, hogy nem emlékszel ránk. Nem bővelkedtél az időben. A férjet meg se ismertük. Legtöbbet a feleséggel beszélgettünk.
azon a pici szigeten egyedül képviselem kis hazánkat:)
de 3-an beszéljük a magyar nyelvet
amúgy azt a ritka időszakot fogtátok ki mikor pont nem vagyok az étteremben:)
minden nap van 3 szabad órám a munkából amikor nem vagyok az étteremben:)
de a feleségem emlékszik rátok
Szia Bebi! Köszönöm, elmentettem az oldalt, ha eljutok a szálláskeresés opcióhoz, kérek árajánlatot én is. A mai napig úgy tűnt, hogy augusztus vége, szeptember elején vehetem ki a nyári szabit, azonban a mai naptól augusztus közepéről kell gondolkodjak. Persze ez sem biztos, de a szeptember eleje a kedvezőbb árakkal együtt, úgy tűnik, hogy kútbaesik.
Hlimincsura, kérlek mesélj:)
Hogy telnek Miloson az itt zord idővel, havazással tarkított téli hónapok? Mire számíthat ebben a gazdasági feszültségekkel tarkított évben a Göröghonba utazó? Milyen a közhangulat ott? Számítanak-e a turistákra?
Kedves BoAt
ilyenkor nincs élet miloson:)
szezonon kivül nagyon kevés a mozgás errefelé,szinte megáll az élet
aki erre készül nyaralni az feltétlenül számoljon az athéni zavargásokra és a folyamatos sztrájkokra
ugyan a szigetekre ezeknek szinte semmi kihatása nincs,de az utazás szempontjából egyáltalán nem elhanyagolható dolgok
remélem azért az idén már normalizálódik ez a helyzet is
#1573342011-02-28 18:01:17 Válasz a #157331. hsz-ra
Igen, a sztrájkoktól tartok én is. De augusztusig még van idő, remélhetőleg rendeződik a helyzet addig. Tavaly a vulkánhamu miatt volt tele a gatyánk a májusi utazáskor, nem tudom, hogy idén hogy alakul. Tényleg kicsi a világ, jó, hogy rátaláltál erre a fórumra:)
És mint szakember, Te is ajánlhatsz néhány milosi éttermet a figyelmünkbe:)
#1573372011-02-28 18:15:18 Válasz a #157328. hsz-ra
Helló!
No, akkor nem csoda, hogy nem emlékszel ránk.
Sikerült házat venni? A feleséged mesélte két évvel ezelőtt, hogy tervezitek.
A fényképet nem raktam fel a netre, de valamikor megpróbálom.
Üdvözlöm a feleségedet!
Remélem nem baj, hogy letegeztelek.
szia babar
itt is hideg van:),és fűteni is kell:)
ugyan hó nincs,meg minusz sincs,de hetek óta esik az eső és fúj a szél
itt ilyen a tél
minden én októberében zár az étterem,utána leszüreteljük az olajbogyót,és kipréseljük
utána már csak a pihenés marad mint tennivaló
ilyenkor jönnek az olyan élmények amit a turisták el sem tudnak képzelni
hatalmas görög vacsorák,ünnepek,fiesták
BoAt neked meg csak azt ajánlom önző módon,hogy ott egyél ahol én főzök)
már csak azért is mert ott nem kapsz semmit ami zacskóba volt vagy tele van tartósítóval
minden saját kertből kerül az asztalra vagy egyenesen a tengerből