Görög kultúra
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 136
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bohóc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2695 Üzenet linkje2005-10-09 09:59:34 

Szia Kriszta ! Ez nálam nem így mûködi mint a legtöb férinál mert ha kölcsönössen kiveszik az othoni munkából mindketen a részüket több idejük marad egymásra vagy bármi másra! Nálam ez így természetes a kölcsönös megértés mindennél fontossab én úgy érzem !

Jox utólagos elnézásedet kérem de nem jutok be a szobába és így kénytelen agyok itt válaszólni.

# 137
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2698 Üzenet linkje2005-10-09 10:23:52 

Kedves Bohóc!

Ennek én nagyon örülök, és biztos értékeli a barátnõd/felséged, ezt a hozzáállásodat! icon_lol.gif

# 138
Bohóc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2701 Üzenet linkje2005-10-09 11:35:31 

Kedves Kriszta !

Kedvs Kriszta !

Tudom ez a legtöbb helyen ez nem így mûködik mert az asszont a férfiak álatnak nézik nem kimélik pedig a tartós kapcsolathoz ez is hozzá tartozik a kölcsönös segítõ készség és a kölcsönös tolerancia ettöl mûködik egy kapcsolal vagy házasság !

bohóc

# 139
Szatürosz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2702 Üzenet linkje2005-10-09 12:27:48 

Szevasztok !
Navemet a mitológiából vettem Szatürosz (SZATIR) a hegyi, erdei, termékenységdémona,Hermész fia.

Alakja :lapos ,tömpe órú,kecskefülû.szarvú,borzos hajú,lény.

Hasztalan munkát ésa bort kedveli ,büntetlen szerelmeskedéseket imádja
a Nimfákkal ,ezt jóltükrözi a sok utód.

A megjelenitése irodalomban és a szobrászatban hatalmas SZERSZÁM icon_lol.gif

Szatürosz

# 140
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2705 Üzenet linkje2005-10-09 13:11:35 

Szia!

Lehet nem kellett volna nagy betûkkel írnod a végét, mert aki kicsit is járatos a görög mitólogáiba, az tudja ezt. icon_lol.gif

Kriszta

# 141
Szatürosz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2706 Üzenet linkje2005-10-09 13:15:13 

Kriszta

Az esküvõkkel kapcsolatban amit írtál az Magyarországon is szokásvolt régen.
A szekérre fölhelyezet nyoszoját körbevitték a faluban és erre a szekérre
raktákfel a nászajándékokat ,nagyvígasságok közepette.
Mára ez a szokás már feledésbe merült.

Szatürosz

# 142
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2709 Üzenet linkje2005-10-09 14:19:24 

bohóc írta:
Tudom ez a legtöbb helyen ez nem így mûködik mert az asszont a férfiak álatnak nézik nem kimélik

Bohóc!
Azért ezek után rendkivül örülök, hogy nem egy társaságban mozgunk. Persze én is tudom, hogy ilyen is van, de azért én bízom abban, hogy nem csak a körülöttem lévõ férfiak azok, akik nem így gondolják.
Amellett, hogy a görög családokban kissé másképpen alakul a nõk szerepe a tradíciók szerint, nekem nem tünt úgy, hogy "állatnak" tartanák õket. icon_rolleyes.gif

# 143
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2711 Üzenet linkje2005-10-09 14:26:27 

szatürosz!
A nyáron nézegettük a kis gipsz szobrokat és gondolkodtunk egy kis suvenir vásárláson. Nekem szemet szúrtak a szatürosz szobrocskák, de a FIÚK gyorsan lebeszéltek róla és tartották magukat akkor is amikor közöltem, hogy nem a nappaliba szánnám. icon_lol.gif Pedig én szerintem jó móka lett volna egy ilyen szobrocska. Majd jövõre!
Egy képet azért csináltunk róla, de azt inkább nem tenném fel ide. icon_lol.gif

# 144
Bohóc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2712 Üzenet linkje2005-10-09 14:33:14 

Szia Rebeka !

Valami nagyon félre értettél velem kapcsolatba én is elitélen azokat a férfiakat akik így viselkednek a nõi nemel ! ! !

bohóc

# 145
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2714 Üzenet linkje2005-10-09 14:54:18 

Bohóc!
Ezt én is így gondoltam, csak a legtöbb icon_eek.gif hellyel nem értettem egyet. Nekem szerencsére nem ezek a tapasztalataim.

# 146
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2836 Üzenet linkje2005-10-13 11:02:36 

# 147
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2841 Üzenet linkje2005-10-13 12:51:32 

Igen, ez Görögország. Kék-fehér és a virágok.
# 148
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2877 Üzenet linkje2005-10-14 16:21:39  Kerkirai húsvét

Nem kék-fehér, de ez is Görögország! icon_lol.gif

# 149
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3075 Üzenet linkje2005-10-27 17:17:46 

Holnap Oxi azaz a Nem napja Görögországban.
A második világháború idõszakára emlékeztetõ ünnepet minden év október 28-án tartják, igaz, hogy a mai ceremóniasorozat inkább egy katonai díszszemlére hasonlít. Thessaloniki és Athén utcáit fegyvert viselõ katonák és tankok özönlik el, az egykori háborús megszállás idejére emlékeztetve a lakosságot. A színes kavalkád a túristák számára is érdekes látványosság, hiszen ez az egyetlen olyan nemzeti ünnep, amely kapcsolatban áll a fegyveres erõk diadalával. Az ünnep ihletõje a nemzeti ital nevét viselõ, ugyancsak legendás tábornok, Ioannis Metaxas /Oxi/, aki érzett magában annyi bátorságot, hogy visszautasította Mussolini, olasz csapatok bevonulására irányuló kérelmét. A dicsõ tett ellenére az olaszok mégis megszállták Görögországot /bár errõl Oxi nyilvánvalóan nem tehetett/, a háború végeztével azonban visszavonultak Albániába.
Október 28. egyébként is hírhedt dátum az ortodox kalendáriumban, a rebellis gondolatokat tápláló Metaxas tábornok dicsõ tette mellett, a háborúba lépés idõpontját is jelképezi. A generális úr azonban nemcsak visszautasította az olaszokat, hanem a nemzeti ellenállás útját választotta követendõ irányzatként. A rossz nyelvek azt állítják, hogy ennek ellenére zsarnoki hírnévvel rendelkezett, és a megszállók mellett sikerrel harcolt a kommunisták és a materialisták ellen is a király zászlaja alatt.

# 150
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3186 Üzenet linkje2005-11-08 13:14:54  Vízkereszt

A vallási ünnepekhez kapcsolódik Görögországban a legtöbb népszokás. Agiosz Prodromoszban Vízkereszt elõestéjén a fiatalok házról házra járnak, és a Vízkeresztet (Fóta) dicsõitik énekükkel. Mindmáig éneklik a lányok a Lázár-dalokat, Lázár feltámasztásának emlékére.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 9 10 11 12 13   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu