sajnalom hogy iden nem jott ossze a nyaralas... aZ Irisz apartman kb 300 meter a strandtol, de a kozponttol elegge kiesik.. ha kocsival maszkaltok, akkor mindegy..
Kicsit elkestem ugyan az idojarasjelentessel, de azert tessek> a jelenlegi allapot: tegnap ahogy leertem a strandra 2-kor elkezdett esni, elotte vegig szikrazo napsutes.. aztan szinte egesz nap esett... ejjel is esett es most is be van borulva, estere megint esot mondanak.. remelem azert holnap lesz strandido. mindig akkor borul be, mikor vegre sziesztam van, na ez az en formam, szoval ha strandolni akartok meg delelott menjetek..
Mi már 11-én elindulunk olyan 18-20 körül. Úgy számoljuk, hogy másnap délelõtt már a Meteoráknál leszünk. Gondolom, egy egész napot ott lazán el lehet tölteni. Na azért minden kolostorba nem fogunk bemenni, azért az elég drága lenne. Max. 1-2 kolostort megnézünk, meg csinálunk a tájról egy vagon képet. Aztán majd alszunk valahol. Vagy kocsiban, vagy kempingben. Délelõtt megnézzük az Olympost, a Tembi völgyet, meg a környéket. Biztos vannak szép helyek. Megint eltelik az éjszaka. Majd 14-én átmegyünk Stavrosba, nem tudom, hogy mikor fogunk odaérni. Biztos át fogunk majd menni Asprovaltára meg Vrasnára is, ha már ott vagyunk. Aztán jó lenne még Kavalába és esetleg Thassos-ra is elmenni. De ez majd kiderül. Remélem jó idõ lesz. A többi úgyis adja magát.
Évi!
Theszalonikitõl autópálya van,ha mentek Stavrosba.Ha Parália felõl jöttök nagyon jól kivan táblázva Chalkidiki útirányt követni be sem visz Szalonikibe.Végig autópálya ott meg ki táblázva Stavros.
Sziasztok!
Elõször is szeretném megköszönni annak a néhány embernek, aki válaszolt a felmerülõ kérdéseimre. Viszont lenne még egy kérdésem, szerintetek mennyi idõt vesz igénybe az utazás, ha valaki Nyíregyházáról indul Stavrosba személyautóval? Mikor érdemes elindulni, ahhoz hogy másnap délre odaérjünk?
...szerintetek mennyi idõt vesz igénybe az utazás, ha valaki Nyíregyházáról indul Stavrosba személyautóval? Mikor érdemes elindulni, ahhoz hogy másnap délre odaérjünk?
Hát ez a rövidebb úton (Debrecen - Békéscsaba - Szeged) is majdnem 1.200 km, ami egy napra elég húzós! Csak akkor vágjatok bele, ha van rutinos vezetõ, de inkább kettõ! Nos, szerintem legalább 17 órával számoljatok, ha nem akartok különösebben rohanni és kikészülni az úton. Azért kíváncsi lennék, más mit saccol!?
Judy!
Csatlakozm hapcihoz 16-17 órát nyugodtan számolhattok.Mi is így szoktunk ki érni,nem nyomjuk a gázt 100-120 -as tempó 1 hosszabb megállás fél úton OMV kútnál ekkor tankolunk 1 rövidebb szünet. Késõ délután szoktam indulni,éjszaka jobban szeretek vezetni,majdnem végig autópályán és mire Görögföldön vagyunk süt a nap és új erõvel lehet tovább menni az uticél felé.
Szia Bejja!
Igen, ismerem az Alexandost, ha esetleg kinn maradsz még egy ideig, akkor biztos találkozni fogunk! És nem is leszük egymástól messze, mert a mi kis szerény 20 fõs csapatunknak a Vassilisban lesz a fõhadiszállása:-)