#2136732014-02-27 12:40:58 Válasz a #213539. hsz-ra
Szia Lovas Zsuzsa!
Sikhiában már voltam, de Sikhia Beachról nem hallottam, akkor ez is egy célpont lesz Majd próbálunk a Marmarasba vezető út mentén mindenfélét meglesni. Remélem a borkészítő üzemet megtalálom, mert apu nagyon érdeklődik Még néhány évvel ezelőtt robogóval mentünk át Marmarasba és akkor vettük észre véletlenül az üzemet és be is mentünk. Lehetett volna kóstolgatni is borokat, de én nem mertem inni a robogó miatt, de így is körbenéztünk az udvaron is, meglestük a régi gépeket és a borkészítéshez szükséges kütyüket A mézfeldolgozó is klassz lehet, megpróbálom majd megjegyezni és felkeresni a sok érdekes helyet Köszönöm szépen
#2136802014-02-27 14:50:58 Válasz a #213673. hsz-ra
Szia,
A méztermelő honlapját megtatáltam, www.honeysithon.gr, angolul is van.
Járt már ott valaki? Esetleg saját szervezésben (részben) kocsival volt-e valaki Athos hegyi hajókiránduláson? A borüzemben mi is jártunk Porto Carrasban, nekünk is tetszett, lehet az idén is elmegyünk. Sikia strandja nagyon kellemes szabad strand, nincs tömeg, de büfé WC sincs, egy napot voltunk ott, nagyon szép, kicsit tudtunk ott az öblökben "búvárkodni" pipával szemüveggel nézni a halakat.
#2137012014-02-27 22:40:18 Válasz a #213680. hsz-ra
A mézüzem Nikitiben van azt hiszem a Lidl áruház után, de ha átmentek Toronin akkor a csili-vili Blu Sea Hotel utáni kanyarba van egy faházacska ahol ennek a mézfeldolgozónak a mézeit árulják,tuti tiszta megbízható minőségű a méz.A Caras borászatban nagyon drága a bor, a világ legdrágább borát itt palackozzák .
#2137062014-02-28 09:11:01 Válasz a #213701. hsz-ra
Sziasztok,
igen a borok P. Carrasban szépen ki vannak vitrinben rakva, a legolcsóbb 3-4 euroba kerül, kóstolni lehetett volna, de mivel eldöntöttük, hogy jó bort otthon is kapunk, nem veszünk, ezért nem tartottuk korrektnek a kóstolást. A méz felé kanyarodva, én fenyőmézet szoktam a boltokban keresni, mert azt itthon nem lehet kapni és én igen szeretem. Van információtok a mézbolt árairól esetleg? Még virágport is szoktam venni, allergia ellen... Mi a kirándulásunkon még megnéztük Parthenonast, de az egy pár házból áll max 20 perc fél óra alatt lehte ott egy sétát tenni.
Sziasztok!
Ha a mézüzembe és a borüzembe is szeretnétek menni, akkor a SITHON körútat ajánlom - mi 2éve mentünk Sithon Travel szervezésében és nagyon jó volt. 9körül volt indulás és mentünk Nikiti, Porto Carras, aztán egy eldugott kis vendéglőbe, ahonnan a Teknősbéka szigetre lehet rálátni, aztán visszafelé Marmaras....minden megállónál lehet kóstolni, vásárolni. Csak ajánlani tudom!
#2137332014-02-28 21:46:38 Válasz a #213537. hsz-ra
Szia!Hát autót ne bérelj mert nagyon drága.Ebéd egy fő részére üdítővel 10-12 euró az adagok nagyok,én nem tudtam megenni.Hajókirándulás 25-29,között iroda függő,Sartin több iroda is működik,de pár eu.az eltérés.A kalózhajó kihagyhatatlan,az ami nem iroda függő,egy magyar család szervezi és bonyolítja,nagyon jó a szervezés nagyon korrektek.Ásványvíz 1.80 hatos fóliás.Péksütik 0,80-tól,a sajtos kifli szerintem kihagyhatatlan.Főtt,sült kukorica 1,50 nagyon finom,fagyi változó attól függ mekkora gombócot kérsz elmondanám hogy a normál gombóc is kétszer akkora mint a mienk.
#2137342014-02-28 21:50:27 Válasz a #213597. hsz-ra
Szia! Bár még nem voltam,de beszéltem emberkékkel,jó véleménnyel voltak róla a főtér közelében van,mindenhez közel a tulaj magyar a kalózhajós kirándulásokat csinálja.
#2137562014-03-01 11:20:53 Válasz a #213706. hsz-ra
Szia Eduso!
A méz ára olyan 7 Euro körül van / a fenyő mézé/ ott Nikitibe meg a Toroni üzletükbe biztos a tisztasága mert kb.10 féle méz van és zárjegyes.
#2137792014-03-01 23:16:16 Válasz a #213756. hsz-ra
Szia Lovas Zsuzsa,
köszi a méz árat, virágport is árulnak? A méznél a kb.7 EUR mekkora kiszerelés, mennyiség? Tudom, hogy a jó minősgégű méz nem olcsó, sajnos itthon se az. Pláne a különleges fajták.
köszi
#2137982014-03-02 16:48:50 Válasz a #213779. hsz-ra
Toroniba nem láttam virágport, de lehet hogy mivel szeptemberbe voltunk már elfogyott, mi allergia ellen gesztenye mézet eszünk , okt. hóban kezded napi egy teáskanál, májusig eszed és elfelejtheted az allergiát/ virágpor/.Olyan 7 dl üvegbe árulják szerintem 1 kg méz van benne megmondom öszintén még soha sem mértük.
Segítségre lenne szükségem. (Ahová eddig jártunk, sajna megtelt erre az időpontra, amire a család leszervezte, összehozta a szabadságot.) 11 fő-nek. keresnék szállást 07.29.-érkezés - 08.03.-távozással. (5 éjszakára.) 13-15 Eur max. / fő/éj. Ha valaki tud segíteni szívesen veszem, mert nagyon meg lettünk lőve.....................
Előre is köszönöm.
L.
Sziasztok!
Lecseréltünk a szállásunkat az Ostraco-ra, mert időközben ezt is meghirdette a Grand.
Járt már itt valaki? Bármilyen személyes vélemény jöhet
Olyan szobát foglaltunk, ami "kisebb alapterületű". Ennél a háznál ez mit jelent?
Nem értékeljük túl nagy gondnak, mert az időnk nagy részét nem ide tervezzük, de azért kíváncsi vagyok,
hová megyünk (azon túl, amit a hirdetés ad).
Köszönöm!!
#2138212014-03-03 17:28:27 Válasz a #213811. hsz-ra
Szia!
Tavaly az Ostraco közelében laktunk, kívülről szép a ház. Nagyon közel van a tengerhez, szerintem jobb helyen mint a George. Azt írta nemrég valahol egy ottani magyar, hogy ezen a részen a legjobb a part, amit meg tudok erősíteni, mi is itt fürödtünk. Szemközt van a Kalóztanya, ahol nagyon jó a konyha is. A központ kicsit távolabb van, így zaj sincs, lehet pihenni, de ha be akarsz sétálni, nem nagy távolság. Busszal mentek? Még mindig nem lehet egyénileg foglalni, pedig mi is nézzük ezt a házat.
#2138282014-03-04 11:04:53 Válasz a #213821. hsz-ra
Szia!
Köszönöm szépen az infókat
Busszal megyünk, igen.
Nem rég a Grandos fórumra azt írta az egyik idegenvezető, hogy jelenleg nem foglalható egyénileg. Szóval, lehet, hogy később lehetséges lesz.
Gondolom, várnak vele, hogy mennyi szállás megy el így, és a többit adják ki az egyénileg utazóknak.
második sorban balról a negyedik sorban látod milyen a kilátás a tengerre.Természetesen ha oda nézô szobát kapsz. Az Ostraco sarok épulet. Szemben van a magyar kaloztanya a Hanna haus. Innen látni az Ostracot is.