Tényleg elég vacakul hangzik a mit írsz. Így örülök, hogy nem kaptunk oda helyet.
Mi Korfunk fogtunk ki egy hihetetlenül vacak szállást, mindezt úgy hogy tudták, nászutasok vagyunk. Penészes volt a szoba, és az esõelvezetõ árok a konyhaszekrény, villanytûzhely, hûtõ!!!!!! mögött nyitott formában volt jelen. A fürdõbõl ott is minden egyes használat után vissza kellett seperni a vizet, mert a konyha és a szoba felé vette az irányt.
A szekrények is penészesek és dohosak voltak, így nem is tudtunk kipakolni. Még jó, hogy "csak" 1 hetet voltunk itt. A második hetünket egy új építésû nagyonszép apartmanban töltöttük.
Sziasztok!
2005-ben voltunk Sartin,nagyon jó volt de ez szerintem relatív dolog.Tudni kell,hogy a "balkánon vagyunk" / szemét,gaz,.../ ez van.Mégis turisták tömtelege válassza ezt az országot évek óta. Görögországban pont az a nagyszerû,hogy változatos,szerintem aki akar talál magának egy szegletet ahol jól érzni magát.Mi az idén visszamegyünk,remélem nem csalódunk bár tartok egy kicsit tõle,de úgy gondolom hogy nyaralni megyek,és nem is hagyom hogy némi kellemetlenség elrontsa egész évi munkám kipihenését.
Horvátország! Valóban szép,de én nem szeretem,sziklák mindenhol amitõl persze kristálytiszta a víz,de akkor hol van az önfeledt fürdõzés.Útáltam hogy állandóan arra kellett figyelnem nehogy belelépjek valamibe.A szemnek szép hely számomra,de strandolásra egyáltalán nem jött be.
Kinek ez kinek az!
Akinek nem jött be Sarti csak ajánlani tudom Lefkadát! Na ez az a hely amire nem lehet rosszat mondani,de ez is csak egy vélemény.
virdzsi1!
Sajnálom,hogy rossz érzésekkel jöttetek haza!Azért csak jártatok valamerre ami szép volt,amire szívesen emlékeztek majd vissza!Annyi gyönyörû képet láttam itt a galériában a környékrõl,hogy csak láttatok valamit belõle ti is.Én egy hét múlva indulok két hétre,és a második hét Sarti lesz.Ez lesz az elsõ tengerparti utam és az itteni lelkes hangulat vezetett oda,hogy ezt válasszam.Mivel nem tehetem meg,hogy olyan helyre menjek mint amiket a filmeken látni,így csak remélni tudom,hogy az apartman rendben lesz annyira,hogy aludni és fürdeni lehessen benne.Azért,ha eszedbe jut valami ami nekünk fontos lehet,vagy még is csak tetszett neked,akkor azt írd meg légyszíves!A tenger azért szép volt?A naplemente?Hajózni voltatok?
Nos, ez tényleg bunkóság, hogy nem köszöntek vissza, meg kiabált a tulaj... Igazad van, hogy ezt sérelmezed. Szerencsére nekünk ilyen tapasztalatunk még nem volt.
OFF
Horvátországban jártam már, de még nagyon kicsi gyerekként, (akkor még Jugoszlávia volt) alig emlékszem valamire. Talán majd egyszer megejtünk egy Horvátországi nyaralást, mert elismerem, nagyon szép helyek vannak ott is.
Cafe-pizza Emanuel: Tényleg szuper hely, mi is ott ettünk minden este, és Christos is iszonyatosan jófej!
Sarti: Mi már párszor voltunk Görögországban, én személy szerint úgy 10szer minimum, és még rengeteg másik helyen, de nekem csak Görögország volt az, ahova szivesen megyek. Velünk még soha nem történt ilyen, amit írtatok néhányan... Mi egy hete jöttünk haza Sartiból, de akkor még gyönyörû volt a Narancspart, nem volt szemét sem... Sartiban tényleg poros minden, de ezt bele kell számolni azért... Ha valaki tiszta levegõre meg szép homokos partra vágyik, tisztasággal, akkor a Maldiv szigetekre kell menni, mert ott az van... Itt nem...Nekünk is retkes lett a kocsi, de egy percig sem zavart minket, hogy rajzolni tudunk a mûszerfalra a porban Apartmannál az valóban zavaró, ha nincs kitakarítva, nekünk szerencsénk volt, mert tiszta volt és minden rendben volt vele... Meleg volt nálunk is, de azért ki lehetett bírni.
Horvátország: Mi is voltunk már párszor, de valahogy nem szeretjük... Szép szép, de nem az az igazi nyaralós hely... Mi szeretünk a homokból besétálni a vizbe, és nem a betonon lemászni, vagy valami sziklán... De persze ettõl még lehet jó, meg akár még vendégszeretõek is lehetnek, bár mi nem tapasztaltuk....
Mindenestre sajnálom, hogy ilyen véleménnyel jöttetek haza...
Szia Andici!
A tengerpart szép volt, homokos a gyerekeknek nagyon tetszett. A víz is jó meleg volt. Csak a narancsparton voltunk, máshol nem. Ott meg a sok sátorozó csinál nagy szemétdombot. Amúgy szép lenne.
Gagu!
Ugye nem felejtettél el? A képeket majd küldöd az apartmanról és írsz is valami infót róla? Errõl a Parisról senki nem ír semmit sose.Létezik ez egyáltalán???
Narancspartról:
Én két éve voltam ott utoljára!Hát kb 10percig bírtam!A rengeteg vadkempingezõ óriási szeméthegyet állított elõ!Az iszonyatos vizeletszagról nem is beszélve!
Amúgy tényleg csodálatos lenne!!!
3 éve voltam ott,akkor is koszos volt ,de nem a part hanem az erdõs rész.
Nagyon kár hogy nem igazán tesznek ez ellen semmit,pedig gyönyörû tiszta a víz,és a parton sem találtam szemetet.Mi is megyünk az idén,és nem tudom most mi vár ránk,de azért reménykedek hogy elviselhetõ lesz,és nem csalódok.
Sziasztok!
Kérlek benneteket hogy ha tudtok vmit a sartin lévõ kipriotis apartmanról,írjatok nekem vagy küldjetek képeket!Sajnos még csak maketten láttam.Nemrég épült az ófalu részen.
Elõre is köszönöm.
dittie22@freemail.hu
a tengerpartot valóban lehetne minden nap takarítani, ez a helyi polgármester hibája. Valóban felvehetne pár embert, akik minden reggel végigszaladhatnának, és takaríthatnának. Azonban, ha az ideérkezõ turisták egy kicsit igényesebbek lennének, nem hagynák a parton a csikkeket, az üvegeket, a sörös, illetve üdítõs dobozokat, az óvszeres dobozokat ....stb., nem lenne szükség a takarításra. Én járok egy ap.-ba váltáskor takarítani, ide magyar vendégeket fogadnak. Meséljek? A 2. váltásomnál a lábasban benne hagyva - nem igazán értettem a miértjét - a megfõzõtt tengeri sünök, az egyéb tengeri herkentyûk. Már több napja benne rohadhatott, mert ahogy kinyitottam a szoba ajtaját, már bûzlött. A sörös dobozok szétdobálva, egy kisebb tengerpartnyi homok behordva, az illemhely öszzehányva...stb. Gusztustalanabb részletekkel is szolgálhatnék, de nem hiszem, hogy nyomdafestéket tûrõ lenne. Esténként pedig egy butikban is dolgozok, ahová beesik a kulturált magyar, és közli, milyen sz.r minden, a napszemüvegek gagyik (nem tudom otthon a piacon esetleg talál olcsón, hivatalosan bevizsgált, minõsített napszemüvegeket?), biztos nem uv szûrõsek, majd amikor finoman hozzászólok, hogy ezek is csak annyira uv szûrõsek, mint az otthoni piaciak, és ennyiért ezt nem hiszem, hogy elvárhatja, és minõsített napszemüveget szerintem szaküzletben kell keresni, közli, hogy tulajdonképp neki nem is fontos az uv szûrõ, csak úgy mondta. Valamint amikor a másik kulturált magyar térdre esik egy szupermarket elõtt és üvöltve, fennhangon megkérdezi az arra sétálóktól, hogy - idézem- "kitegyeeeeeem?", mert már annyira matt részeg. Amikor a kulturált magyar beesik a pulthoz, és a következõ stílusban rendel:
"adj egy B52-t, de gyorsban ám, mert szomjazom, és neked arról kell gondoskodnod, hogy én gyorsan érezzem magam jól, persze, ha gondolod ezzel testileg is hozzájárulhatsz.", valamint "adj egy szendvicset, rakj bele mindent, de csak 1Eurót akarok fizetni" ....stb. Az a szerencse, hogy a görögök nem értik, amiket beszélnek a turisták. Nem feltétlenül védeni szeretném õket, köztük élek, tudom milyenek, nekik is vannak hibáik, de ki tudna ennyi rosszindulatú, a kultúra szót nem ismerõ emberre egész nyáron mosolyogni. Mégis megpróbálják. A takarításra kitérve: nagyon sok helyre magyar lányokat vesznek fel takarítani, tehát, ha negatív élményetek van az ap. tisztaságával kapcsolatban, az valószínûleg ismét csak minket magyarokat minõsít. Horvátországra kitérve: az uncsihugim ott nyaralt, ha jól emlékszem 2 évvel ezelõtt. Kb. a második napon feltörték a HOTEL szobájukat, ellopták mindenüket, a rendõrségen bár tettek feljelentést, azt mondták nekik - finoman szólva -, hogy ha befogják a szájukat, csendben vonulhatnak haza Magyarországra. Ismét hozzátenném, hogy pontosan tudom milyenek a görögök - vagyis nem tudom pontosan, mert télen én is negatív hangon nyilatkoztam más fórumokon, és sokszor általánosítottam, amit nem szabad -, vagyis egy kicsivel jobban tudom, mint esetleg azok, akik nyaralni jönnek két hétre, de negatív tapasztalatok bárhol érhetnek titeket. Itt is vannak gyönyörû ap.-ok, hotelek: Apollon Hotel, George Hotel. Igényesek, tiszták. Csak hát itt megkérik az igényesség árát. Ha pedig olcsón szeretnénk nyaralni, hát fenn áll a veszélye annak, hogy sok lesz a negatív élmény.
Pizzeriaként én még mindig a Relaxot tudom ajánlani jó szívvel mindenkinek, ahol szintén mindenki jófej, és kedves.
Azoknak pedig, akik még csak ezután jönnek Sartira: kívánom, hogy sok-sok pozitív élménnyel gazdagodjanak, és ne féljenek ide érkezni. Nagyon sokan sok-sok éve visszajárnak ide.
Narancspart pedig valóban sokszor koszos, és sok a nudista. Azonban ez a koszosság is a turizmusnak köszönhetõ. Szezon elõtt gyönyörû!!!
Hát ez nagyon szomorú, de sajnos így van.Mi magunk csináljuk a szemétdombot.Persze minden tisztelet a Kivételnek!Mi mindig viszünk magunkkal a partra szemetesnek valót, mert hát ugye..
Mi 2éve voltunk utoljára Sartin.Tényleg utoljára, mert tovatünt az a bájos halászfalu, amit 10éve megismertünk.Sajnáljuk.