Sziasztok! Pár napra elutaztam, és egyeztettem a Milosra indulást is az illetékesekkel, végül úgy alakult, hogy hárman megyünk, így ma este el is kezdtem küldözgetni az érdeklődő leveleket szállásügyben. Egy helyen (épp Pollonián) nem élhet a drótpostacím, mert visszapattant a levél, holnap folytatom a küldözgetést. Verka, örülök, hogy jól érezted magad, én is várom a beszámolód
Sziasztok! Tapasztalt Kikládosok, Milosra járók, segítségre van szükségem:)
Érkeznek a visszajelzések az érdeklődő leveleimre, sajnos Milosról semmi biztató nem jött még. A polloniai Pergolának nem él az e-mali címe, a Mar-Nik foglalt augusztus közepén, az Athena-travel irodából pedig számunkra megfizethetetlen árajánlatok érkeztek. Reménykedem még a Koksziék Anita apartmanjában, onnan még nem jött levél. Viszont eszembejutott, hogy Milosról reggel 7-kor indul majd a gépünk vissza Athénba, így a tervezett Milosról Kimolosra tervet átírtam előbb Kimolos és onnan Milos változatra (szállásügyben legalábbis). Nem tudom, hogy hány órától járnak a kompok a két sziget között, de a kora reggeli reptéri kicuccolás miatt talán jobb ha Miloson alszunk akkor. És Kimolosról érkezett is visszajelzés 60 euró/nap a 3 fős szállás, 100 méterre a tenger, klíma van, szerintem okés lesz a dolog. Amikor elkezdtem nézegetni a kompokat akkor viszont arra jöttem rá, hogy Piraeuszból Kimoloszra kedden megy a komp, hétfőn csak Milosra megy(reggeli indulással). És mi naná, hogy hétfőn megyünk:) Szóval úgy tűnik, hogy Milosra érkezünk, onnan át kell mennünk Kimolosra még hétfőn. De az autóbérlést talán jobb lenne megejtenünk a Milosra érkezéskor, és azzal menni át Kimolosra. Jól gondolom? Valaki azt írta egyszer, hogy tankolni Miloson lehet, Kimoloson nem. Ez is eszembejutott nagy hirtelen:) Hlimicsura, tudsz valami biztatót mondani az autóbérlés idei árairól? Pl. ha 9 napra szeretnénk bérelni (a 10-ik napon kora reggel leadnánk, így gondolom azt nem számolják bele) autót, az mennyibe kerülne? Mivel hárman vagyunk, egy kisautó bőven elég. Előre köszönöm a válaszokat:)
#1585692011-03-20 18:18:47 Válasz a #158568. hsz-ra
Szia, csak az autóhoz tudok annyit írni, hogy a bérlésnél hivatalosan 24 óra egy nap, tehát akkortól számít a 9 nap, amikortól kiveszed a kocsit. Tehát ha pl. első nap délelőtt kiveszed, és 9 x 24 óra múlva adod le, akkor az 9 nap, ha utána, később, akkor már 10. Ez a hivatalos legalábbis. Szigeteken, kis helyi kölcsönzőknél szoktak ebben rugalmasabbak is lenni, főleg, ha ilyen hosszú időre bérlitek, akkor sztem lehet alkudozni, majd meglátjátok.
Sziasztok! Tapasztalt Kikládosok, Milosra járók, segítségre van szükségem:)
Érkeznek a visszajelzések az érdeklődő leveleimre, sajnos Milosról semmi biztató nem jött még. A polloniai Pergolának nem él az e-mali címe, a Mar-Nik foglalt augusztus közepén, az Athena-travel irodából pedig számunkra megfizethetetlen árajánlatok érkeztek. Reménykedem még a Koksziék Anita apartmanjában, onnan még nem jött levél. Viszont eszembejutott, hogy Milosról reggel 7-kor indul majd a gépünk vissza Athénba, így a tervezett Milosról Kimolosra tervet átírtam előbb Kimolos és onnan Milos változatra (szállásügyben legalábbis). Nem tudom, hogy hány órától járnak a kompok a két sziget között, de a kora reggeli reptéri kicuccolás miatt talán jobb ha Miloson alszunk akkor. És Kimolosról érkezett is visszajelzés 60 euró/nap a 3 fős szállás, 100 méterre a tenger, klíma van, szerintem okés lesz a dolog. Amikor elkezdtem nézegetni a kompokat akkor viszont arra jöttem rá, hogy Piraeuszból Kimoloszra kedden megy a komp, hétfőn csak Milosra megy(reggeli indulással). És mi naná, hogy hétfőn megyünk:) Szóval úgy tűnik, hogy Milosra érkezünk, onnan át kell mennünk Kimolosra még hétfőn. De az autóbérlést talán jobb lenne megejtenünk a Milosra érkezéskor, és azzal menni át Kimolosra. Jól gondolom? Valaki azt írta egyszer, hogy tankolni Miloson lehet, Kimoloson nem. Ez is eszembejutott nagy hirtelen:) Hlimicsura, tudsz valami biztatót mondani az autóbérlés idei árairól? Pl. ha 9 napra szeretnénk bérelni (a 10-ik napon kora reggel leadnánk, így gondolom azt nem számolják bele) autót, az mennyibe kerülne? Mivel hárman vagyunk, egy kisautó bőven elég. Előre köszönöm a válaszokat:)
#1585762011-03-20 19:24:19 Válasz a #158571. hsz-ra
Köszönöm szépen hlimicsura, és Neked is Verka:)
A 9x24-ben benne lennénk a délutáni kibérléssel és reggeli leadással (a legjobb az lenne ha a reptéren tudnánk hagyni, de ezt majd megbeszéljük a tulajjal).
#1585782011-03-20 20:10:14 Válasz a #158576. hsz-ra
Akkor jó, akkor az simán belefér a 9 napba. A reptéren hagyni tutira ott lehet, mindenhol ezt csinálják. Előre fogsz foglalni v. helyben? Ha előre, akkor meg kérd a komphoz a kocsit, és akkor minden probléma le van tudva.
A 9x24-ben benne lennénk a délutáni kibérléssel és reggeli leadással (a legjobb az lenne ha a reptéren tudnánk hagyni, de ezt majd megbeszéljük a tulajjal).
Szia BoAt!
Látom, belehúztál a szervezésbe!
Teljesen jó ötletnek tartom, hogy előbb Kimolosra mentek, én csaknem lehetetlennek tartom azt, hogy kora hajnalban induljon komp, hiszen nem csak el kell érnetek a reptérre, de egy órával a gép indulása előtt oda kell érjetek.
Nagyon pozitív a kimolosi szálláshely ára is! Melyik az?
Viszont az, hogy Miloson nem találtál még megfelelő szállást azt sugallja nekem, hogy időben neki kell látnom a keresgélésnek - persze, mi utánatok megyünk 1 hónappal, de biztos ami biztos.
Ami a kocsit illeti, helyi kis kölcsönzőnél lehet alkudni. Minél több napra veszed ki, annál jobban örülnek és azt gondolom, hogy biztos adnak árengedményt, ha minden jól megy, akkor azt az utolsó napot, amikor csak reggel használnátok, nem kell kifizetni.
Ugyanakkor valahol olvastam (itt a topikban? a Trip advisoron? - már nem emlékszem), hogy Miloson a szállásadók kimennek a reptérre várni a vendégeiket és ha ez így van, nyilván azt is meg lehet beszélni a tulajjal, hogy vigyen ki benneteket a reptérre. Azt gondolom, hogy e-mailben is lehet ezt tisztázni.
Nagyon szurkolok, hogy minden összejöjjön nektek!
Medi
Szia Medi:) Lehet, hogy feleslegesen aggodalmaskodom, de tényleg aggódom a szállásköltségek miatt. De csak két napja keresgélek, úgyhogy remélem a legjobbakat:) Ha jól értettem, ti szeptemberre tervezitek az utat, arra az időszakra viszont nagyon jó ajánlatok vannak. Kimoloson egy Aliki nevű helyről kaptam ajánlatot, már vissza is írtam, hogy ha nem kapok hamarosan egy picit kedvezőbbet, akkor rövid időn belül jelentkezem. Gondoltam, hogy ha van hajlam az alkudozásra, akkor "veszik" a lapot:) Köszi a szurkolást, ránk fér
#1586062011-03-21 07:13:12 Válasz a #158587. hsz-ra
Ma reggel jött a válasz a Koksziék szálláshelyéről, tavaly 40 euró volt augusztusban, idén 80 lett a szoba 3 főnek. Ez 100%-os áremelés, könyveltem el kigúvadt szemekkel
Folytatom a keresgélést, és körülnézek kemping ügyben is.
Ma reggel jött a válasz a Koksziék szálláshelyéről, tavaly 40 euró volt augusztusban, idén 80 lett a szoba 3 főnek. Ez 100%-os áremelés, könyveltem el kigúvadt szemekkel
Folytatom a keresgélést, és körülnézek kemping ügyben is.
Utazási irodán keresztül (pl.:Milos travel) én nem is próbálkoznék, hiszen közvetítői szerepüknek köszönhetően rátesznek az árra egy lapáttal.
Ha 9 napra lesz autótok, akkor szerintem a szállás helye nem olyan lényeges, hiszen oda mentek akkor amikor akarjátok.
Kimolosra reggel7-8 között mennek az első kompok és du. 4óra körül jön vissza az utolsó, legalább is amikor mi voltunk így volt.