Ugye? Mondtam, hogy azt a panziót fotóztam le. Nagyon szép és hangulatos volt, a kertje is gyönyörû növényekkel volt tele.
Tényleg rengeteget sétáltunk, bejártuk esténként szinte egész Pargát, még fel a hegyes részre is felküzdöttük magunkat. Onnan fantasztikus volt a kilátás!!!!
Beszéltük, hogy jó lenne egy kilométerszámláló a lábunkra, mert kíváncsi lettem volna, hogy egy-egy ilyen séta alatt mennyit mentünk.
Te is szereted a stifadot? Nekünk nagyon ízlett!
Andra | #44685 | 2007-09-13 11:03:44 | Válasz a #44680. hsz-ra
h.apci!
Nem olcsó, még így utószezonban sem ez a panzió.
De szerintem azért, mert szinte a központban van és azt fizettetik meg.
A Sakisba szerintem már fillérekért lehetne szobát foglalni.
Andra | #44687 | 2007-09-13 11:07:16 | Válasz a #44683. hsz-ra
Úgy látszik a stifadot se mindenhol úgy készítik el. Az általd hiányolt cserépedényesben volt részünk, de nekünk jobban ízlett, amit a Zorbasban adtak cserépedény nélkül.
A cserépedényes muszaka se volt olyan jó, mint a Zorbasos sima tányéros.
Ilyenkor én is kíváncsi lennék, hogy melyik az igazi.
De nem offolok tovább, mert a fejemre koppintanak....
Oh, persze; végignéztem sokmindent... Ngyon tetszik, hogy némelyik hozzászólás alatt a profil mellett van egy galéria ikon is; erre kattintva elõjönnek a tag képei! Ügyes... https://hellasforum.net/index.php?name=coppermine&cat=10141 (A víz alatti Parga.)
Sziasztok! Nagyon kedvesek vagytok, hogy gondoltatok rám! Kicsit már pihentebb vagyok, de még nem igazán aklimatizálódtam az itteni idõjáráshoz. Ott is voltak hûvösebb napok, 2x esett az esõ is, de azért a nap még mindig nagyon melegen süt. Igaz, amikor erõsebb a szél, kicsit fázni is lehet, de azért itt már nagyon õsz van a kinti idõjáráshoz képest. Remélem a most ottlévõknek is gyönyörû idõjárás lesz!?
Andra, Urbia! Tényleg sajnálom, hogy nem indultatok neki, nem semmi lett volna, ha megleptek minket! Persze tudom, hogy ez csak álmodozás, de annak nem volt rossz!
Gyönyörû idõnk volt, még mindig tele van turistákkal Parga, szerintem ott még októberben is vannak! Kétszer volt esõ, eléggé el is keseredtem, mert semmi meleg ruha nem volt nálunk, de szerencsére hamar kisütött a nap és gyõzött is a felhõk felett! Esõben is lementünk a városba, hogy majd beülünk egy internet kávézóba, de zárva volt sajnos. Úgyhogy csak ittunk egy forró csokit, és üldögéltünk, néztük az embereket olyan igazi görög módra! Még esõben is rengetegen jártak az utcán. Mi is csodálkoztunk rajta. Azt hittük majd kinevetnek, hogy esernyõvel bóklászunk az utcákon, de nem így történt.
Tegnap kifelejtettem, bár már Andi írta, hogy voltunk a Paxos-Antipaxos kiránduláson is. Szerencsére egyénileg, és nem a Hook Captain-nal, hanem a Marco Poloval. Azon nem volt olyan tömeg! Igaz, hogy az Andra által ajánlott Parga Expressel akartunk menni, de Õ már befejezte a szezont. Nagyon kedves volt a kapitány, mert egybõl mondta, hogy tudja Õ miért szeretnénk vele menni, a Vrika Beach miatt, de sajnos már Finish van!! Hát nagyon sajnáltuk, mert a Marco Polon jó móka volt, amiket a kapitány alakított, de csak a fõvárosban kötött ki 3 órára, a többi helyen csak átutaztunk. Antipaxoson állt meg egy helyen, ahol a vízbe lehetett ugrálni, aki nagyon jó úszó, és ennyi. viszont maga a kirándulás nagyon tetszett, soha nem felejtem el. Még delfinek is voltak, de mire elõszedtük a gépeket, sajnos már nem láttuk õket.
A többi kirándulás is gyönyörûszép volt, igazi álomba illõ helyeket láttunk, mindenképp fogok albumot felrakni, mihelyt Jox visszaér! És majd beszámoló is készül, mert így nem az igazi. hogy mindig elfelejtek valamit.
Vio! A városban az az igazság nem sokszor ettünk. Elsõ este ültünk be a 33-ba gyrosra, de azt is utána már egy másik helyen vettünk párszor, aminek nem tudom a nevét, de magyarul is ki volt írva, hogy a "legjobb a városban"!! Nekem tényleg nagyon finom volt. De ott mindig becsomagoltattuk, mert vagy úton voltunk valamerre, vagy hazafelé tartottunk!! Kétszer ebédeltünk csak étteremben, egyszer Artában és egyszer Korfu városban. Azt a pénzt is inkább elkirándultuk! Sokszor már annyira éhesek voltunk, hogy nem bírtuk volna ki, amíg rendbeszedjük magunkat vacsorához, inkább otthon megvacsoráztunk és csak utána indultunk neki a csavargásnak. De nem is igazán terveztünk éttermezést, sajnos nem voltak olyanok a ronda anyagiak.
Parga és környéke mindenért kárpótolt, de az az igazság, hogy egyenlõre olyan zûrzavar van bennem, annyi mindent kell feldolgoznom, hogy nem tudok még úgy mesélni róla, mint ahogy szeretnék. A barátnõm is kérdezte, hogy milyen volt, de ha azt mondom, hogy jó, az semmit nem fejez ki, ha azt mondom, hogy földöntúlian gyönyörû, akkor azt hiszi, hogy túlzok. Ti viszont tudjátok, hogy nem túlzok, úgyhogy majd itt biztos, hogy sikerül elmondani, amit érzek. ))
Majd még jelentkezem mindenképpen és már a fotókat is rendezgetem.
Még egyszer köszönöm, hogy szurkoltatok nekem. Jövõre lehetne egy közös össznépi Parga nyaralást összehozni! Nem gondoljátok?? Csak azt nem tudom mit szólnának a pargaiak, ha az itt jelenlévõ összes Pargafan egyszerre elözönlené a várost?!! ))
Tökéletesen értem Anikó, hogy mit érzel.Nem lehet szavakkal kifejezni annak aki nem volt még Pargán, hogy mennyire csodálatos!Otthon sem igazán értenek meg amikor áradozok róla.Ilyenkor csak annyit szoktam nekik mondani, hogy megértenétek ha ti is látnátok
Köszi Vio! Az a jó, hogy legalább egy hely van, ahol kiönthetjük a szivünket és így már van, ahol megértenek minket!!
Most nekiültem, hogy felrakom a fotóimat a fotóalbumba, mivel Jox nincs itthon, ide majd késõbb, de el kell mennem, úgyhogy megint délutánra marad valamikor! Remélem azért sikerül még a héten megoldani!?
Én is nagyon vártam minden hazaérkezõét, úgyhogy tudom milyen ez!
Még mindig csak tengek-lengek itthon, nem igazán vagyok még itt! Nagyon rossz érzés!!
Andra | #44778 | 2007-09-14 12:09:04 | Válasz a #44757. hsz-ra
Szia Anikó!
Azért ontott az információkat, látszik, hogy lenne még mit mondanod.
Tényleg nagyon örülök, hogy a nagy lelkesedésünk után nem csalódtál te sem Pargaban. Attól féltem, hogy az én ájuldozásom után esetleg neked csalódás lesz Parga, de örülök, hogy nem így történt és hogy téged is elvarázsolt!!!!
Annyit gondoltam rád, hogy vajon épp merre járhattok.
Majd nagyon kíváncsi leszek a képeidre, hogy a te szemed hogy látta Pargat.
A Parga-fun közös nyaralásban esküszöm benne lennék, már én is felvetettem egyszer, csak senki sem kapott az ötletem után.