h.apci!
Pargan is 5 euro körül volt egy görög saláta.
És tavaly Asprovaltan is ennyiért adták. Vagy 4 euróért, már nem emlékszem, de arra igen, hogy ott sem volt olcsó.
Megnéztem a velünk szemben lévõ étteremben 1120 Ft, nem sokkal olcsóbb.
Nekem nem feltétlenül. Itthon is nagyon jól el tudom készítni, és semmivel sem érzemnem görögebbenk.
Ami nagy különbség az ízekben: (itthon is tudok venni eredeti fetát stb., de) a paradicsom, az uborka ott más ízû. Fõleg a paradicsom, annyira zamatos, megha félig zöld is, és akkora hatalmas nagy!! A lilahagyma meg isteni, annyira lédús, és nem csíp, szinte nasizni is lehet, nem lesz utána hagymaszagod, mint az itthoni, erõsebb fajta után.
Erre gondoltam én is, mikor azt mondtam, hogy a görög sali kint az igazi, számomra az ízétõl görögös, eredeti, itthon is meglehet csinálni, kaphatóak hozzávalók, de sosem lesz olyan.
Ettõl olyan más kint enni szerintem, nem utánozható.
Ettõl van számomra az "akkor és ott" érzésnek olyan nagy fontossága.
Persze csak egy saláta, de mégsem....
Hozzátartozik, hogy imádok enni, és nem csak habzsolni, hanem élvezni az ízeket és az evést
Bocsánat, ma ilyen filozófálgatós napom van...
Én itthon sosem csinálok tzatzikit, mert az üres (nem gyümölcsízû) joghurtot utálom és sosem lesz belõle normális tzatziki. Inkább mindig kész terméket veszek, ami sokak szerint nem az igazi, de nekem az egyik német márka nagyon ízlik. Van egy görög szupermarket is a közelben, ahol nagy választék van és van dobozos tzatziki is, de nekem pl. az nem ízlik. A legjobb, amit az éttermekben szolgálnak fel!!!
Igen, az isteni finom, és éveki fogalmam sem volt, hogy mi lehet az, csak azt tudtam, hogy rózsaszín és finom
De az utóbbi éevekben kint sem volt sehol a kajához, így már régen nem ettem.
Most, hogy eszembe juttattad, azt hiszem, ilyet Krétán ettem utoljár, az pedig 11 éve volt mert ott volt egy vacsoraest, ahol svédaasztalos kaja volt és volt az is, de amúgy más tavernás vacsiknál sosem adtak semmihez. Szóval nekem már csak a "lelki-ízlelõbimbóimban" él, hogy milyen is lehet.