#1506102010-08-30 08:40:09 Válasz a #150552. hsz-ra
Sziasztok!
Én szerintem érdemes azért elmenni, alapvetően egy nagyon szép hely.
Én még a kis patakban rákot is láttam meg vízesés is van,
nagyon kis hangulatos, zöld hely .
Valszeg azért még szeptemberben nem "hűl" le a levegő annyira, hogy ne kelljen még ki pár pillangó .
Repulo ut most mint egy hullamvasut olyan volt. A kaja nagyon finom volt. Az Orion jobb sokkal mint amire szamitottunk. Kozel van minden. Boltok, part, netezni is lehet. 50 cent 10 perc. Auto/motor kolcsonzo rengeteg van. Mi egy Fiat Punto Grandet kertunk 5 napra 140-ert kaptuk meg. Onresz nelkul, teljes biztositassal az Efremnel. Nagyon meleg van meg most is. Tobb 100 litert lehetne meg most is inni.
Kicsit off, de Richard a recepcion tudtok majd uzit hagyni.
Bocsi a hulye irasmodert, de egy gorog billentyuzeten probalunk eligazodni. Borzalom
Sziasztok!
Falirakival kapcsolatban lenne egy kérdésem,nem igazán találok rá választ.
Azt látom,hogy gyönyörű a partja,de maga a település milyen? A google earth-ön elég kicsinek tűnik.
Ez csak egy apartman-szálloda település vagy van azért sétálóutcája,éttermei,úzletei és parkjai?
Oké,étterem biztos van.
Köszi
Igen van persze minden, boltok, ajándéküzletek, éttermek, cukrászdák, fagyizók, koktélozós, bulizós helyek. Parkot nem tudom (mi este sétáltunk bent, busszal utaztunk be a szállodánkból). Van vidámpark is óriáskerékkel (azon voltunk), meg egy kisebb rodoszi kolosszus szobor (annyira nem kicsit, a lába közé simán befértem állva:))
#1506932010-08-30 20:10:17 Válasz a #150445. hsz-ra
A Rodoni parkba a kikötőből lehet menni helyi busszal. A számára már nem emlékszem, de kék színű volt.
Elég sok páva van ott, kis patakocska, hídakkal. Ide futni járnak az emberek, kutyát sétáltatni, bicajozni. Szép zöld, de szerintem ez nem turista látványosság, hanem zöld természet.
Hogy lehet képet csatolni ide ?
Tettem volna fel a pillangók völgyéröl,
ami elég nagy séta hegyen, völgyön, ha
jól emlékszem kb 15-20 euró a belépő,
és a Rodoni parkról, ahol szerintem a
nagy kereszt van, amiböl csodás a kilátás,
nem érdemes kihagyni !!
#1507202010-08-30 23:05:02 Válasz a #150703. hsz-ra
A nagy kereszt Filerimosban van az Égei tenger oldalán, a Rodini park pedig Rodosz város széle, a Faliraki felé vezető út mellett.
Ha google-be beírod, hogy Rodini park és felül kiválasztod, hogy Kép, akkor jó pár képet kidob róla.
A Pillangók Völgyébe a felnőtt belépő 5 Euro/fő volt júliusban és a gyerekeknek pedig nem kellett fizetni.
Rodosz városban a Nagymesteri Palotában és Lindoszon a várban is 6 Euro-t fizettünk a felnőtt belépőért a gyerekeknek mindkét helyen szintén ingyenes volt.
#1507322010-08-31 08:13:58 Válasz a #150730. hsz-ra
Sziasztok!
A pillangó völgyben tényleg 5 E volt a belépő.
A filerimosi kolostorba meg 3 E.
Viszont fontos lehet, hogy a pillangó völgyben nem fogadnak el diákjegyet.
Viszont a lindosi és a nagymesterek palotájában én a magyar diákomat mutattam be, megkérdezték hogy honnan vagyok és ingyen bemehettem.
Ez szerintem jó info .
Amúgy meg ha valakit még érdekel akkor a archelogiai és a tengeri múzemuba is elfogadják a diákigazolványt.
Tudom hogy hülyeségnek hangzik, de olyan megtörténhet, hogy a törzsvendégek körében kedvelt szállodát ha mondjuk renováltatni akarnak akkor kihagynak egy nyári turnust, és akkor csinálják vagy pedig ezt egy szálloda nem engedheti meg magának?
Az az igazság, hogy Falirakiban van a Lido star beach hotel, amit anyukámmal nagyon szeretünk, és jövőre anyu vissza szeretne menni.
Ugyanakkor 2001-ben renoválták utoljára, . Szóval már esedékes lenne ismét egy felújítás.
Bocsi h ilyen hosszasan írom le, de nektek erről mi a véleményetek?
#1508242010-08-31 17:25:32 Válasz a #150676. hsz-ra
Hat Faliraki nekunk nem tetszik. Lassan olyan mint egy kisertetvaros.Rengeteg romos bezart epulet van. Rengeteg! Unalmas.
Nagyon sajnaljuk,hogy nem Rodoszt valasztottuk kozpontnak. Ma voltunk bent busszal (a buszozas is vicc. a busz ott all meg ahol akar. tomegnyomor van) Rodosz var viszont gyonyoru.egy nap nem eleg hozza. Elet van benne nagyon es szep. Mindenhol butik es etterem. Isteni kajakkal. A napokban parszor meg bemegyunk az biztos.