ezt a kaktuszt is ott fedeztem fel a viragja prima jo edes ehetö, a piacokon is aruljak.
engem ez a piros kuszo virag tetszett, Rodoson meg is kerdeztem egy viragüzletben, mi a neve, felirtak a nevet görögül, es arabul, de a telet nem birja be kell vinni meleg helyre
aztan Keszthelyen megkerdeztem, es Volt a kertesznek, de ö is allitotta nem fagyallo. lemondtam rola. nagyon hangulatos , szep virag. ha nagy keramia edenybe tennem, nehez lenne cipelgetni 2 x evente . . .sajnos
a bozotos növenyeid is klasszak mindenhol nönek, hatalmas területeken
nem csak ti próbálkoztok görög növénnyel De jó hogy van ilyen topic is!
Mi is megtaláltuk a kedvencünket, ami Folegandroson és Tiloson is nő, mint a gaz, nagyon gyér körülmények közt. Idén Tilosról hoztunk 3 ágat, amiből 2 már elkezdett rügyezni! Ez persze még semmire sem garancia, de mi állatira örülünk!
Csak nő a gyökere, ha rügyezik egy letört ág ... vagy?
Nagyobb növények mellé szúrtuk le a teraszon, még van remélem 4-5 hete, amíg nem fagy, addig kap táprudat, majd kivesszük (látjuk, hogy tényleg van-e gyökere), külön ültetjük és behozzuk a lakásba. Ez a terv ...
Mutatok pár képet, hogy miért tetszik nekünk annyira. Állati fotogén, belül ágas-bogas, de egyben a növény mindig gömb alakú. Én már felkutattam a pontos nevét is, de nem lövöm le, hátha valaki tudja simán, virtuálisan meghajolok előtte
Ezek szerint nem csak én próbálok növényeket hazahordani
Még régen hoztunk egy csemetét vmi cserjeféleségből, de nem maradt meg, és magokat abból a "klasszikus" görög ciprusból. Azok kikeltek, növögettek, de mikor kiültettük a kertbe valaki kilopta őket. (azóta vettünk kertészetben, szépek.)
Próbáloztam még a mandulafenyő magokkal is, kikeltek, de szárnál elsorvadtak, pedig volt amit öntöztem, volt amit nem igazán és volt amit a kertben ültettem el.
Így mégsincs görög kertészetem.
Viszont thai növényekből már van egypár.
Nagyon köszi Vaczsaci! Visszavágom tavasszal, hogy bokrosodjon, olyan kis kedves növény! Elolvastam azt, amiket a szaporításról írnak, ennyire azért nem bonyolult Körömcsipesszel vágtam le induláskor hajnalban egy 10 centis hajtást, vizesüvegbe tettem, aztán elmaradt az elültetése fél évig, közben simán meggyökerezett a vízben, majd gond nélkül megeredt a földben. Úgyhogy ajánlom, ez alapján elég tuti importnövény Medi, legközelebb próbáld meg, szeretni fogod!
Medi!
A virágod neve: sarkantyúbokrocska, vagy szobakomló. Én is hoztam 2 éve, ezen a nyáron szépen virágzott. Tavasszal vissza kell vágni, és bokrosodik.
Üdv: Saci
Jaj, tényleg! Most, hogy írod, látom ám, hogy komlóféle. Persze a nevére azért nem jöttem volna rá, mert még osem találkoztam vele. Jó hír, hogy megéri hozni egy hajtást.
Köszöm én is!