Kedves ZA07 !
Gondolom a nevemből nem nehéz kitalálni, hogy én is "Görögországra esküszök".Tólóban 2002 ben jártunk, amúgy 1998 óta 8x (sajna tavaly megszakadt a szép sor,nehéz helyzet miatt.Mihozzánk már akkor begyűrűzött a válság.).............Szóval Tóló csodás.Szép kis lassan mélyülő, homokos partú öböl. Előtte egy kicsi és egy nagyobb lakatlan sziget. A nagyobb szigeten egy sziklába vésett érdekes felirat, amely nem a túristákat üdvözli. Azt írják "Le a kezekkel a szigetről" ERRŐL AGNITÓLÓ TÖBBET TUDNA ÍRNI. Valami olyanról van szó, ahogy mi hallottuk, hogy valami politikus meg akarta venni a szigetet.A mihez tartás végett arra utalnak, hogy a sziget nem eladó..........Látványos az öbölben, mivel nem mély az a sok kikötött vitorlás,csónak......Nafplion -ba érdemes átmenni, kocsival, helyi buszjárattal.Nem messze van és felmenni a Velencei erődbe, megnézni Bourtzi erődöt ,amely a tengerben egy pici sziget. Egyébként az újkori Görögország fővárosa volt néhány évig Athén előtt........No és az Athéni városnézés innen a legideálisabb..........Paráliáról és Sartiból is messze van,nagyon fárasztó.
Az Akropoliszt,a Partenonnal nem szabad kihagyni.Az "efzon" a parlament előtt is nagyon látványos...........Egy szó mint száz ha Tólót meglátod csak azt tudod majd mondani. "Ah ine panemorfa" -Ez csodálatos...Rengeteget tudnék írni.Most ennyit.
Görögország számomra is maga a "paradicsom". Legalábbis az eddigiek alapján. Idén Tolo az úticél, remélem most sem fogok csalódni.
Eddig két alkalommal voltam Göröghonban, de visszavágyom.
2006-ban Sarti, 2007-ben Nei Pori (előbbi hangulatosabb az ófalu miatt).
Tavaly Lloret de Mar, ami szintén csodaszép, de most újra Görögország.
Be akarjuk barangolni a Peloponésszosz ezen részét. (Olympia, Nauplion, Epidaurosz, Mükéne,Mystras, Spárta, Monemvasia)Már alig várjuk az utazást. Gondolom sokan vagytok ezzel így.
Igen, ez lehet, hiszem sokan írjátok, hogy azt érzitek ott, hogy "hazaérkeztetek", meg "honvágyatok" van oda, meg "már éltetek ott elõzõ életetekben".... Aki egy kicsit is hisz a misztikus dolgokban, az biztosan hasonlóan gondolkozik, mint ahogy te is írtad.
Kedves Vojandi
Lehet,h.az irreális szerelem Göröghon iránt kapcsolatban lehet azzal,
hogy az egész Europa-i kultúra onnan ered
Lehet,h.ez a "kollektív tudat"mindenkiben ott lappang ...
macsosz, ez a "rövid az élet és a hely" az én mottóm is amúgy meg hihetetlen, hogy újabb és újabb topiklátogatók mindig ugyanezt az irreális szerelmet írják itt le Görögországgal kapcsolatban.
Jó lenne, ha ez a topik megõrizné a mivoltát és csak ilyen "szállóigék" gyûjteménye lenne. Egyszer az összes megfogalmazást oda lehetne másolni egy Görögországról szóló könyv elejébe
Miért...? kb.6 éve a lányommal jártam Korfun/Moraitika/és szárazföldi körúton.Varázslatos helyek,kedves helyiek Nyelvtudás nélkül is jól boldogultunk a görögök segítõkészsége miatt
Azóta sok felé jártam,sokmindent láttam,de Göröghonba azóta is visszavágyom Sehol nincsenek ilyen tengerpartok
Szerencsére a párom könnyen rávehetõ volt ezeket a topikokat olvasgatva (és már tervezi,h.jövõre 2x...,mert rövid az élet és sok a látnivaló )
Tehát megyünk!!!!!! Dél-Kréta!!!!!!
Azért Görögország, mert szinte míndíg süt a nap, az emberek nagyon kedves vendéglátók, barátságosak.
Minden megfizethetõ, még a soványabb pénztárcájúaknak is.
Nagyon szép az egész ország, gyönyörû a tenger.
Mi személy szerint a kevésbé zsúfolt, csendesebb környéket szeretjük, mivel Budapesten lakunk a tömegbõl és a városból elég egész évben.
Nekünk Stavros a kedvenc!