Görög konyha
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 16
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#218272 Üzenet linkje2014-06-19 02:32:05  Válasz a #218023. hsz-ra

Agi receptje:
https://www.gorogkonyha.com/2010/09/kermes-lepeny.html
Sok bemutato videot talaltam a neten a keszitesrol.


A ket fahej rudit megeszem. A tobbit kidobom.

# 17
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Katana750
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#210182 Üzenet linkje2013-09-16 21:00:16  Válasz a #210163. hsz-ra Előzmény #210163

Bocs! Gondolom kéne a részletes recept is. www.Anna.hu Itt megtalálod mert én egy kicsit pongyolán írtam az előbb.
# 18
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Katana750
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#210181 Üzenet linkje2013-09-16 20:54:15  Válasz a #210163. hsz-ra Előzmény #210163

Tulajdonképpen ez egy olajban kisütött fánk,ami mézben van áztatva. Van ahol szezámmaggal is meghintik. Tudtommal ennyi.
# 19
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#210163 Üzenet linkje2013-09-15 15:12:55 

Valakinek van esetleg valami jól bevált Loukoumades receptje?
# 20
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vickycsibe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
99 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#176425 Üzenet linkje2011-10-11 17:04:25 

Figyelem! Figyelem!

Görög hetek a Lidl-ben! Terítéken a mazsolabor és társai. Remélem, lesz olyan finom, mint az igazi, görög honi. Mindenkinek jó nosztalgiázást a gasztronómia birodalmában!

# 21
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#176369 Üzenet linkje2011-10-09 10:59:50  Válasz a #176159. hsz-ra Előzmény #176159

Folytatódik a travel channel csatornán a görög ízek című sorozat a 4. résszel.

Közép-Görögország

10 October 2011 at 19:00



Közép-Görögország

11 October 2011 at 00:00



Közép-Görögország

11 October 2011 at 13:00



Közép-Görögország

12 October 2011 at 07:00



Közép-Görögország

16 October 2011 at 08:30

# 22
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#176159 Üzenet linkje2011-10-01 17:36:03  Válasz a #176158. hsz-ra Előzmény #176158

Köszi, Babar, én nézni fogom!
# 23
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#176158 Üzenet linkje2011-10-01 16:22:58  Válasz a #168754. hsz-ra Előzmény #168754

Aki szereti a görög konyhát, az a Travel channel csatornán nézheti meg a Görög ízek című sorozatot, melynek az első része pl. Krétáról szólt. (erről már lemaradtam)A második és harmadik rész pedig az alábbi időpontokban látható (ismétlésekkel együtt).
Tehát holnap reggel 8.30-kor lesz a második rész.



2. A Dodekanéz-szigetek és az Égei-tenger

02 October 2011 at 08:30


3. Athens, The Cyclades and Kalymnos

03 October 2011 at 19:00


3. Athens, The Cyclades and Kalymnos

04 October 2011 at 00:00


3. Athens, The Cyclades and Kalymnos

04 October 2011 at 14:00


3. Athens, The Cyclades and Kalymnos

05 October 2011 at 08:00

# 24
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#168754 Üzenet linkje2011-07-06 09:55:21  Válasz a #168720. hsz-ra Előzmény #168720

Szia Szirom!
Izgatottan figyeltem a hallal kapcsolatos levélváltást.
Feltétlenül írd meg, hogy milyen volt!
Esetleg egy fotót is mellékelhetsz a grillezett rémlényről...
Köszi

# 25
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#168725 Üzenet linkje2011-07-05 22:52:59  Re:

szirom írta:
Ok, nagyon köszi! Oregano, citrom van a kertből, menni fog icon_wink.gif Még a blogodba is benézek majd.


Van friss oregano? Vigyázz nem diosmo hanem oregano, ez augusztusban érik be, vegyél/kérj szárítottat "rigani" a neve. Különben diosmo-t (menta) tehetsz frisset a hasába, de ne sokat, ne változtassa meg az ízét!

# 26
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Feripapu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
89 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#168721 Üzenet linkje2011-07-05 22:40:32 

szirom írta:
Köszi Feripapu, ezt megtaláltam, de sokkal előrébb nem jutottam...

Nagyon szívesen, de én Ágninak szántam a linket, hogy tudjon segíteni... icon_biggrin.gif

# 27
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#168720 Üzenet linkje2011-07-05 22:34:32  Válasz a #168719. hsz-ra Előzmény #168719

Ok, nagyon köszi! Oregano, citrom van a kertből, menni fog icon_wink.gif Még a blogodba is benézek majd.
# 28
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#168719 Üzenet linkje2011-07-05 22:32:04 

szirom írta:
Köszi Feripapu, ezt megtaláltam, de sokkal előrébb nem jutottam.

Ágni, kakashalnak is mondják, mint Feripapu linkjében írják. Nincs pikkelye egyáltalán, viszont jó szúrós mindenütt, sok csontos tüske is van rajta. Kb. olyan gigája volt, mintha kacsát bontanék, és nagy mája. Legjobb tudásom szerint megtisztítottam, kibeleztem, és most a fagyóban figyel. Kicsit zavarba hozott, hogy nem volt pikkelye, átfutott az agyamon, hogy kell-e sózni a bőrét, esetleg lehúzni. Horvátországban már láttunk ilyen halat, de ott a a kirándulóhajón a halászok azonnal kikapták a grillezésre szántak közül és mondták, hogy megy egy étteremnek, jó árat adnak érte. Évekkel ezelőtt volt, eszünkbe se jutott érdeklődni, hogyan kell elkészíteni.

Szerinted grillezéssel nagyot nem lehet tévedni vagy süssük olajban?


Aha, megvan, christopszaro-nak hívják itt. Levest is készítenek belőle, de leginkább sütőben vagy szénen sütik, citromos öntettel fogyasztják. Úgyhogy sztem grillezzétek meg és készíts neki egy citrom-olívaolaj-oreganos öntetet (ha ezeket összemixeled, kevés citrom, több olajjal egy krémes öntet lesz, kóstolgatni kell). Valahol a konyhablogomban azt hiszem le van írva hogyan eszik itt az ilyen nagyobb grilezett halakat, de a lényeg ez amit itt leírtam. Jó étvágyat hozzá!

# 29
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#168717 Üzenet linkje2011-07-05 22:25:52 

Köszi Feripapu, ezt megtaláltam, de sokkal előrébb nem jutottam.

Ágni, kakashalnak is mondják, mint Feripapu linkjében írják. Nincs pikkelye egyáltalán, viszont jó szúrós mindenütt, sok csontos tüske is van rajta. Kb. olyan gigája volt, mintha kacsát bontanék, és nagy mája. Legjobb tudásom szerint megtisztítottam, kibeleztem, és most a fagyóban figyel. Kicsit zavarba hozott, hogy nem volt pikkelye, átfutott az agyamon, hogy kell-e sózni a bőrét, esetleg lehúzni. Horvátországban már láttunk ilyen halat, de ott a a kirándulóhajón a halászok azonnal kikapták a grillezésre szántak közül és mondták, hogy megy egy étteremnek, jó árat adnak érte. Évekkel ezelőtt volt, eszünkbe se jutott érdeklődni, hogyan kell elkészíteni.

Szerinted grillezéssel nagyot nem lehet tévedni vagy süssük olajban?

# 30
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Feripapu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
89 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#168707 Üzenet linkje2011-07-05 21:43:35  Válasz a #168701. hsz-ra Előzmény #168701

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 16 17 18   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu