Görög hetek a Lidl-ben! Terítéken a mazsolabor és társai. Remélem, lesz olyan finom, mint az igazi, görög honi. Mindenkinek jó nosztalgiázást a gasztronómia birodalmában!
#1761582011-10-01 16:22:58 Válasz a #168754. hsz-ra
Aki szereti a görög konyhát, az a Travel channel csatornán nézheti meg a Görög ízek című sorozatot, melynek az első része pl. Krétáról szólt. (erről már lemaradtam)A második és harmadik rész pedig az alábbi időpontokban látható (ismétlésekkel együtt).
Tehát holnap reggel 8.30-kor lesz a második rész.
#1687542011-07-06 09:55:21 Válasz a #168720. hsz-ra
Szia Szirom!
Izgatottan figyeltem a hallal kapcsolatos levélváltást.
Feltétlenül írd meg, hogy milyen volt!
Esetleg egy fotót is mellékelhetsz a grillezett rémlényről...
Köszi
Ok, nagyon köszi! Oregano, citrom van a kertből, menni fog Még a blogodba is benézek majd.
Van friss oregano? Vigyázz nem diosmo hanem oregano, ez augusztusban érik be, vegyél/kérj szárítottat "rigani" a neve. Különben diosmo-t (menta) tehetsz frisset a hasába, de ne sokat, ne változtassa meg az ízét!
Köszi Feripapu, ezt megtaláltam, de sokkal előrébb nem jutottam.
Ágni, kakashalnak is mondják, mint Feripapu linkjében írják. Nincs pikkelye egyáltalán, viszont jó szúrós mindenütt, sok csontos tüske is van rajta. Kb. olyan gigája volt, mintha kacsát bontanék, és nagy mája. Legjobb tudásom szerint megtisztítottam, kibeleztem, és most a fagyóban figyel. Kicsit zavarba hozott, hogy nem volt pikkelye, átfutott az agyamon, hogy kell-e sózni a bőrét, esetleg lehúzni. Horvátországban már láttunk ilyen halat, de ott a a kirándulóhajón a halászok azonnal kikapták a grillezésre szántak közül és mondták, hogy megy egy étteremnek, jó árat adnak érte. Évekkel ezelőtt volt, eszünkbe se jutott érdeklődni, hogyan kell elkészíteni.
Szerinted grillezéssel nagyot nem lehet tévedni vagy süssük olajban?
Aha, megvan, christopszaro-nak hívják itt. Levest is készítenek belőle, de leginkább sütőben vagy szénen sütik, citromos öntettel fogyasztják. Úgyhogy sztem grillezzétek meg és készíts neki egy citrom-olívaolaj-oreganos öntetet (ha ezeket összemixeled, kevés citrom, több olajjal egy krémes öntet lesz, kóstolgatni kell). Valahol a konyhablogomban azt hiszem le van írva hogyan eszik itt az ilyen nagyobb grilezett halakat, de a lényeg ez amit itt leírtam. Jó étvágyat hozzá!
Köszi Feripapu, ezt megtaláltam, de sokkal előrébb nem jutottam.
Ágni, kakashalnak is mondják, mint Feripapu linkjében írják. Nincs pikkelye egyáltalán, viszont jó szúrós mindenütt, sok csontos tüske is van rajta. Kb. olyan gigája volt, mintha kacsát bontanék, és nagy mája. Legjobb tudásom szerint megtisztítottam, kibeleztem, és most a fagyóban figyel. Kicsit zavarba hozott, hogy nem volt pikkelye, átfutott az agyamon, hogy kell-e sózni a bőrét, esetleg lehúzni. Horvátországban már láttunk ilyen halat, de ott a a kirándulóhajón a halászok azonnal kikapták a grillezésre szántak közül és mondták, hogy megy egy étteremnek, jó árat adnak érte. Évekkel ezelőtt volt, eszünkbe se jutott érdeklődni, hogyan kell elkészíteni.
Szerinted grillezéssel nagyot nem lehet tévedni vagy süssük olajban?