Már többször leírtam, hogy nagyon fontosnak tartom, hogy mind én, mind a gyerekeim a lehetõ legtöbbet ismerjenek hazánk szépségébõl. Gyerek koromban minden hétvégén kirándultunk ha jó idõ volt, ma már ehez képest ritkábban tudunk elszabadulni itthonról, de az maga a megváltás.
A közelsége miatt nálunk is favorit az Északi-középhegység, itt is elsõsorban a Mátra és ma már kötõdéseink miatt a Bükk.
Nagyon sok idõt töltünk Bogácson õsztõl tavaszig, barátokkal jó kis hosszú hétvégéket töltünk el ott. Kellemes víz vár ott ránk és a közelben ott vannak a csodás látnivalók, jó borok. Pár km-re tõle szeretnénk megvetni a lábunkat és ha beteljesül az álmunk 1,5-2 óra alatt bármikor a csend-béke fog rám várni.
Én aki nem voltam igazán a hegyek szerelmese ma remegve várom azt a pillanatot amikor miután lánykámat ismét Németország felé indítom engem egy kis házikó vár a domboldalban.
Engem érdekelne az a kunyhó Szilvásváradon. Most azonnal nem, de a télen elképzelhetõ, hogy pár napra elmennénk. Utoljára is télen jártunk arra, jó nagyokat sétáltunk a Szalajka völgyben, lábunk alatt ropogott a hó, nagyon szép volt.
Megadom privátban az elérhetõségét. Nagyon kedvesek a háziak, de idõben (1-2 hónappal elõbb) telefonálni kell, mert nagyon sok ember jár oda. Teljesen összkomfortos kis kunyhó a kertben, ahol a házuk van.
Szilvásvárad mindig szép emlék marad számomra. Még fõsuli elõtt sátorral indultunk neki akkori barátommal. De hát akkor voltak a fogathajtó versenyek, amelyen részt vett a mai angol trónörökös. Szóval szállás az sehol, maradt a völgyben a vadkemping, fürdõszoba a patak. Két éjszaka után az erdész a saját udvarára vitt minket ahol már sok-sok sátor volt. Mindez tök ingyen, szimpla jóérzésbõl. Sõt még voltak esték amikor a felesége a bográcsban fõzött is a társaságnak. Hát az a hét felejthetetlen számomra, az emberi önzetlenségbõl jó leckét kaptunk valamennyien. Nagy valószínüséggel már nagyon öregek, már ha még élnek, hisz ennek lassan 25 éve és akkor sem voltak már fiatalok.
Küldenél némi infót és képeket nekem is, kérlek?
A környék gyönyörû, az ár is nagyon baráti, és lehet, hogy mi is elmennénk oda egyszer.
Privátban megírom az elérhetõségemet.
Köszönöm szépen elõre is!
Köszönöm szépen, megkaptam és megnéztem - hangulatosnak tûnik a képek alapján!
A kert pedig kifejezetten szép és barátságos. A kutyusról nem is beszélve, egyszerûen tündéri.
Nekünk nagyon tetszett ott, a háziak nagyon kedvesek, egyedõl a papa volt néha idegesítõ, mert állandóan a kertben dolgozott és ha meglátott minket beszélgetni akart mindig. Viszont olyan titkokat tudott, hogy hol-mit érdekemes megnézni és hogyan jutsz oda, amik egy útikönyvbenincsenek benne. A házikóban voltak túratérképek is a környékrõl. A német juhász szelíd volt (már öreg), nem sok vizet kavart. Ha mentek, elétte elmondják nektek a telefonban, hogy hogyan juttok oda...